Кога е най-добре да се приема протеин?

В кои части на деня е най-хубаво да го приемам? Обичам да наблягам и на малките детайли не само да прочета на опаковката веднъж или два пъти дневно.

За съжаление няма точен отговор на твоя въпрос. Представи си протеина на прах като пържола на прах - нима има подходящо време за яденето на пържола? :)

Та, в този ред на мисли, приеми протеина на прах като средство за допълване на протеиновите ти нужди от храната. Иначе ако има момент, в който тялото се нуждае най-много от протеин, това е след тренировката, макар общото прието количество за деня да е много по-важно. Т.е. може да си приел 50гр. протеин след тренировка, но ако за целия ден си приел само 60гр., а ти си мъж с 80кг. активно тегло и висока спортна активност, нещата няма да се получат.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.08.12 14:47.

При така зададен въпрос отговорът изглежда горе-долу така - приемаш протеин в зависимост от вида му и според моментите, в които имаш нужда от такъв белтъчен източник.

27.08.12
16:44

казано от Кольо Пияндето на 27.08.12, 14:48:

При така зададен въпрос отговорът изглежда горе-долу така - приемаш протеин в зависимост от вида му и според моментите, в които имаш нужда от такъв белтъчен източник.

Той както и да зададе въпросът това винаги е верният отговор ;)

Noctis Caelum

27.08.12
17:18

Според мен 2 пъти на ден ти е напълно достатъчно.Сутрин веднага след ставане и след тренировка.

Поздрави.

27.08.12
17:20

Зависи колко белтък си си определил според диетата и колко от него си решил да запълваш с пудра.То може и по 4 дози да се пият на ден,друг е въпростът имаш ли нужда от тях,защото попринцип може и само с хран. без пудра. ;)

27.08.12
17:14

Здравейте! Взех си на ОН Голд Стандарта и ми е интересно дали по 2 или 3 пъти на ден да го приемам? :) 3 не е ли прекалено много и признак за липса в хранителния режим или бъркам и 3 пъти са минималния брой за деня? Хапвам здраво и целта ми е предимно качване на маса, а не чистене - ако това е от значение.
Поздрави!

25.04.13
18:59

Здравейте, тренирам таекуон-до и напоследък тренировките ни са по силови/натоварени. Днес си взех протеин Isomilk и не знам кога да го приемам? - Дали след или преди тренировка.. и дали да го пия пред не тренировъчните дни (вторник и четвъртък)?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1