25.08.12
22:01
Здравейте.
Преди време като ходих на фитнес взимах едни протеини 100% Whey Protein Professional на Scitec Nutrition, но не съм прекалявал с тях и понякога пропусках дози. Докато тренирах имах повишени нужди от вода, което си е напълно логично. Проблема ми е, че вече може би 4-5 месеца след като спрях фитнеса все още не просто имам голяма нужда от вода ами се чувствам като хронично жаден. Чудя се протеините може ли да са предизвикали някаква промяна? Жегите нямат нищо общо, защото проблема беше още пролетта, а и не пия, за да се охладя ами защото съм жаден ;). За пример изпивам голяма чаша вода (към 500 мл) и след 1 минута пак съм жаден все едно не съм я пил...
Освен тези протеини друго не съм взимал и след като спрях фитнеса и сега нищо не тренирам. Толкова ожаднявам, че сякаш имам безсъние и вечер по никое време ставам да пия вода при положение, че дори при изпиването на литър и половина вода точно преди лягане не ми е помагало като общо на ден към 4 литра вода изпивам.
68 килограма съм 190 см висок.
25.08.12
22:27
А дали не ядеш нещо с много сол?
25.08.12
23:11
Опиши си хранителния режим,като внимателно посочиш всичко до най-малък детайл.Най-вероятно това се дължи на жегите въпреки,че твърдиш,че не е така или просто приемаш големи количества натрий.4 литра вода на ден не са чак толкова много.Ако това ще те успокои за спортуващите около 3 литра вода на ден е напълно нормално.Вечер особено е нормално ако седиш до по-късно да усещаш такава жажда.Аз лично я усещам всяка вечер,когато не съм заспал преди 12.Не съм чувал за подобен страничен ефект от протеин.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 25.08.12 23:14.
26.08.12
14:31
Ами аз нямам никаква диета/режим и просто си ям както и преди. Бирени фъстици по много ям, но само някои дни в смисъл 200-300 грама вечер, но чак много сол и натрий да приемам не мисля. Солта я избягвам. Ползвам филтър за водата струващ към 1000 лева, която пия и по-скоро се чудех да не би да филтрира солта и поради тази причина да ожаднявам. В смисъл, че организма получава соли от пиенето на вода, но когато няма сол във водата съм чел, че може да се породи жажда ;). Проблема си беше и преди жегите затова нямам съмнения, че те нямат нищо общо. Странно е литър и половина да изпие човек и после 3 часа през ноща да се събуди от жажда. И така почти всяка нощ! А не се изпотявам много, че да е от това. Сякаш организма има нужда да изчисти нещо, но не може. :\
26.08.12
14:41
Ами аз нямам никаква диета/режим и просто си ям както и преди. Бирени фъстици по много ям, но само някои дни в смисъл 200-300 грама вечер, но чак много сол и натрий да приемам не мисля. Солта я избягвам. Ползвам филтър за водата струващ към 1000 лева, която пия и по-скоро се чудех да не би да филтрира солта и поради тази причина да ожаднявам. В смисъл, че организма получава соли от пиенето на вода, но когато няма сол във водата съм чел, че може да се породи жажда ;). Проблема си беше и преди жегите затова нямам съмнения, че те нямат нищо общо. Странно е литър и половина да изпие човек и после 3 часа през ноща да се събуди от жажда. И така почти всяка нощ! А не се изпотявам много, че да е от това. Сякаш организма има нужда да изчисти нещо, но не може. :\
Аз също използвам филтър.Изобщо не се притеснявай.Вчера случайно попаднах на статия за една жена,която консумира 30 литра на ден.Помислих,че е шега,но тя казва,че по този начин постоянно пречиствала тялото си.Няма как да ти навреди овен да ти помогне.
Поздрави.
Е тва с тая жена е меко казано невъзможно,не знам до колко сте наясно но дебита на стомаха е около 4-4,5 литра,ако поемеш повече от това количество наведнъж вода...умираш(почва с разкъсване на коремните стени и при ненавременна намеса,смърт).После тая вода докато се обработи и излезе от тебе,тя малко или много се застоява,нека цитирам
Now, your stomach can process liquids at about a rate of 200-400 ml an hour according to research done by Shils et al. in 1994. The rate mostly depends on what else is in your stomach at the time of digestion.
Не знам колко е актуална информацията,ама едва ли от “94 до сега,ще сме се изменили кой знае колко.
Тоест тая дето го твърди тва в един момент ще има повече от въпросните 4 литра в стомаха.Oще повече че е жена,не го казвам с цел да обидя някой,ама една жена може да измисли какви ли не глупости само да привлече внимание.... Тая значи или има дупка в стомаха си или не е ставало въпрос за 30 литра или може би им стомаха на слон.Не знам но физически не е възможно за 24 часа да поемеш 30 литра течности и да ги преработиш и изхвърлиш.Мислете малко преди да четете и вярвате на глупости.
Мнението беше редактирано от balabanov на 26.08.12 22:30.
Ако изключим прием на огромно количество сол...
Отиди на лекар. Това може да е симптом за някои заболявания, включително диабет и др.
Мнението беше редактирано от 6th на 26.08.12 22:40.
Чувал съм че от прекомерен прием на вода и течности се развиват някакви заболявания , но не мога да дам точна информация за съжаление.Иначе 4-5 литра на ден не са изобщо много.Някои спортисти приемат и до 8-10 литра на ден.Но при теб явно самия организъм има нужда от вода щом дори през нощта се събуждаш , така че в този случай предполагам , че трябва да се довериш на организма си и да идеш на лекар да се изследваш
Просто за всеки случай ;)
26.08.12
23:42
Е тва с тая жена е меко казано невъзможно,не знам до колко сте наясно но дебита на стомаха е около 4-4,5 литра,ако поемеш повече от това количество наведнъж вода...умираш(почва с разкъсване на коремните стени и при ненавременна намеса,смърт).После тая вода докато се обработи и излезе от тебе,тя малко или много се застоява,нека цитирам
Now, your stomach can process liquids at about a rate of 200-400 ml an hour according to research done by Shils et al. in 1994. The rate mostly depends on what else is in your stomach at the time of digestion.
Не знам колко е актуална информацията,ама едва ли от “94 до сега,ще сме се изменили кой знае колко.
Тоест тая дето го твърди тва в един момент ще има повече от въпросните 4 литра в стомаха.Oще повече че е жена,не го казвам с цел да обидя някой,ама една жена може да измисли какви ли не глупости само да привлече внимание.... Тая значи или има дупка в стомаха си или не е ставало въпрос за 30 литра или може би им стомаха на слон.Не знам но физически не е възможно за 24 часа да поемеш 30 литра течности и да ги преработиш и изхвърлиш.Мислете малко преди да четете и вярвате на глупости.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCMQFjAA&url=http://svejo.net/1576135-nevizhdano-zhena-pie-po-25-litra-voda-dnevno-snimki/who_voted&ei=Goo6UN3ADMvBtAbK_IGQAQ&usg=AFQjCNHQqTMcAfS1zfrBVZKtka4GdD_63Q&sig2=SiyvgYmmzobe91fkOjgqIw
26.08.12
23:48
Това не е жена!!!
А камила!
27.08.12
19:57
balabanov не си прав, защото дори обикновен човек спокойно може да приеме 10 литра вода на веднъж БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ - справка книгата “История на изтезанията” на Браян Инес. Там се споменава за това как в средновековието хора са били измъчвани по този начин и водата е потичала през носовете/ушите/очите, и е образувала голямо налягане в главата. Смъртоносно е на веднъж да се приеме(но не е гарантирана смърт), но ако е през целия ден периодично едва ли би имало проблеми.
Аз на 24 часа към 4 литра приемам. Сега по-рядко се будя вечер, но ще питам джипито като го видя следващия път. Благодаря за помощта на всички!
balabanov не си прав, защото дори обикновен човек спокойно може да приеме 10 литра вода на веднъж БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ - справка книгата “История на изтезанията” на Браян Инес. Там се споменава за това как в средновековието хора са били измъчвани по този начин и водата е потичала през носовете/ушите/очите, и е образувала голямо налягане в главата. Смъртоносно е на веднъж да се приеме(но не е гарантирана смърт), но ако е през целия ден периодично едва ли би имало проблеми.
Аз на 24 часа към 4 литра приемам. Сега по-рядко се будя вечер, но ще питам джипито като го видя следващия път. Благодаря за помощта на всички!
Един път пишеш
balabanov не си прав, защото дори обикновен човек спокойно може да приеме 10 литра вода на веднъж БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ
После втори път
Смъртоносно е на веднъж да се приеме
Вземи решение накрая.И другото ако все още държиш на мнението си ,що не вземеш една от тия 11 литровите туби минерална вода и да се пробваш да я изгълташ?
27.08.12
23:19
Може и да е изгълта, зависи от залога ...
За сто лева изпих 3л на екс!
... след това добре, че нямаше никой пред мен, налягането беше поразяващо :))))
Мнението беше редактирано от megabolic x на 27.08.12 23:19.