28.08.12
17:58
Съфорумници, напоследък прекарвам малкото време, през което съм вкъщи, пред компютъра. Причината - BBC.
Много интересни филми. Предлагам ви един, ще ми е интересно да споделите мнението си по темата.
пОздрави
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.08.12 18:00.
Мисля, че Тишо беше пускал линк към този филм в неговия дневник.
Мнението беше редактирано от Old Timer на 28.08.12 18:12.
Погледнах го набързо, това, за което говорят би трябвало да е ясно и за децата:
1. по-нисък калориен прием в дългосрочен план = по-дълъг живот
2. храна бедна на калории, но богата на нутриенти = по-дълъг живот
3. гладуване - най-естествения и ефективен начин за клетките да регенерират = по-дълъг живот
казано от Death__ на 28.08.12, 21:40:
Е да, ще жиеввш по-дълго ама ще си 50 кила цел живот....
Е, на мен не ми е нужно да съм много повече :D
Мисля, че и мъжете живеят добре с леко занижен калориен прием и богата на нутриенти храна, освен ако не се готвят за най-тежките на Мр. Олимипя...естествено “занижения калориен прием” варира драстично в зависимост от индивидуалния енергоразход.
Аз гладен стоя само докато спя. Но и тогава си навивам аларма за да пия протеин. Всъщност като се замисля значи фаствам 6-7 пъти по около 2-3 часа :) Това си е 14 часов фастинг за едно денонощие :) Дали ще живея по малко не знам, но със сигурност ще изглеждам по добре(поне според мойте критерии) от някой гладуващ. Интересна гледна точка представя филмчето. Поздрави за темата!
Мнението беше редактирано от Георги на 29.08.12 01:42.
29.08.12
08:27
Е не следя дневника на Тишо, не знаех, че го е пускал. На мен ми беше доста полезен, не знаех някои неща, като например това, че по време на глад, мозъкът призвежда нови връзки.
Друг е въпросът за красотата и различните гледни точки относно нея. За мен истината остава някъде в средата - периоди на по-добро хранене (подкрепено от тежки тренирови) и периоди за по-леко, по-”живо” хранене, придружено от адекватна активност.
Интересна тема.Сигурно е вярно това което казват , защото аз лично познавам такива хора.И по междр другото мъжете не изглеждат никак лошо .... с нормално телосложение напълно здрави и косите , кожата и зъбите им са в много по-добро състояние дори на 70-80 год възраст
29.08.12
12:42
Хората който се занимават с йога .. Може би при тях хранителния режим не е най-важното, а съм чувал че доста минават 100-те години
казано от Kristiqn Ivanov на 29.08.12, 12:42:
Хората който се занимават с йога .. Може би при тях хранителния режим не е най-важното, а съм чувал че доста минават 100-те години
Напротив, храненето е от голяма важност с каквото и да се занимаваш...особено ако е йога :)
29.08.12
17:24
Да може би неточно се изразих... Исках да кажа че хранителният режим на един йога е антипод на хранителния режим на един културист :)
30.08.12
08:32
Кристиян може би имаше предвид, че при хората, занимаващи се с йога, храната е в по-ограничени количества и не включва ударната доза протеин, която културистката диета защитава.