27.08.12
16:14
Здравейте :)
Тук мисля да споделям с какво се храня и как спортувам и много бих се радвала да ме съветвате и коригирате грешките ми.Знам, че в началото ще имам много грешки, но обящавам да се вслушвам във съветите Ви!
И така нека започна от днес:
7:30-бягане
8:30-овесени ядки с кисело мляко
11:30- 3 круши
1:30- 2 бъркани яйца със сирене и домат
4:30-1 круша
и за вечеря още не съм сигурна какво ще ям, но по-късно ще споделя!
П.С.-май крушите са много, а яйцата малко?
Зависи какви са ти целите. Сподели повече към какво се стремиш.
Но общо взето, белтъкът ти е малко. Месо?
П.П. Честит дневник (:
27.08.12
16:47
Мисля за вечеря да ям месо :) Целта ми е да се стегна максимално, да имам повече мускули отколкото мазнини и покрай това да сваля няколко килограма.
27.08.12
16:53
Честит дневник... дам включи месо (предимно риба и пилешко ) поне в 2 от храненията. :) успех
Няколко съвета, аз също не съм про, но те са много основни.
1. Избери си хранителен режим, който да следваш и го спазвай - НВД или РБД са опции.
2. Избери си тренировъчна програма, която да отговаря на възможностите ти и и целите ти - http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami или пък може би http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami , аз започнах с втората, скоро смятам да модифицирам.
3. Чети дневници, статии и слушай опитните. :)
едит: И мазнините ми се губят, те не са лоши - сурови ядки, авокадо например.
Мнението беше редактирано от BGDN. на 27.08.12 16:57.
27.08.12
16:57
Успех.
27.08.12
17:36
Мога ли да попитам каквко ще рече крос тренацор ???? с целеви пулс 70% за кростренажор ли става въпрос и ако нямам възможност всеки път как да го заместя
изжинявам се за невежеството :)
Крос тренажор или елиптикал е уред, който симулира тичане. Общо взето по-щадящ е за ставите, и натоварването с него не е високо. Сто % си виждала, най- често 2 степенки с 2 дръжки, получава се въртеливо движение... (извинявай за малоумното обяснение). Ползвай търсачката ;)
Аз замествам с вело, защото елиптикала ми е скучен, не можеш да въртиш здраво, защото ще го изкъртиш :D
Има статия “Знаем ли всичко за кардио тренировката? “, там е обяснен пулсовия мониторинг. Който търси, намира :)
27.08.12
20:32
Успех и от мен :)
27.08.12
23:07
Мисля скоро да тръгна на фитнес, но няма да ходя много често, а тези тренировки, които ми препоръчахте май са за фитнеса? Ако можете да ми препоръчате нещо докато тръгна на фитнес, което да е ефикасно? :)
И тази вечер ядох заешко :)
28.08.12
01:11
Ами можеш да правиш кросчета, спринтове, подскоци на място, коремни преси , лицеви опори ( ръцете на платформа за да ти е по лесно ) кофички и т.н. А и упражнения за разтягане и гъвкавост :)
29.08.12
17:02
Днес съм на пречистващ ден :) четох, че е полезно веднъж в седмицата. Правилно ли постъпвам?
29.08.12
17:11
Зависи от хранителния режим който спазваш, но е полезно да има пречистващи дни
Ти от 2 дена дневник започна и айде на пречистващия ден ... Храна ти трябва на теб, не пречиствания.
29.08.12
22:36
Честно да ви кажа, в момента съм толкова отчаяна!!! ;( Чета тия режими на хранене, но съм много объркана от тях, би ли могъл някой добър човек да сподели от личен опит как се храни (или се е хранил) и е изчистил мазнините и същевременно свалил няколко килограма. И да питам щом не правя силови упражнения трябва ли да поемам толкова много мазнини?
Има толкова много дневници. Просто трябва да четеш, хората могат де ти дават направления и критика, но не могат да ти смелят знания и да ти ги изсипят в главата. Програмите са нещо, на което трябва да се отдаде време за проучване и построяване, защото са индивидуално напаснати. Аз лично мисля, че просто трябва да се организираш и да отделиш нужното усилие.
Има и друг вариант, разбира се. Наемаш си треньор и хранителен експерт (може да е един и същи човек) и те могат да свършат работата вместо теб.
П.п. Аз лично се храня по НВД вече, въпреки, че не спазвам точно часовите пояси за въглехидратите, защото не мога.
Към резултат с РБД съм скептична, защото стандартното ми хранене е такова, и дори при отрицателен калориен баланс, не съм отчитала съществени разлики.
казано от Kristina Tehova на 29.08.12, 22:36:
би ли могъл някой добър човек да сподели от личен опит как се храни (или се е хранил) и е изчистил мазнините и същевременно свалил няколко килограма.
И да споделя някой добър човек, не мисли, че при теб неговият режим на хранене би имал същия ефект. Най-добрият “режим” - инстинктивно хранене, стига да разпознаваш и разчиташ инстинктите и сигналите на тялото. В противен случай - пълен провал.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.12 20:47.
казано от Петко К на 17.08.12, 10:28:
Повечето хора зациклят на незначителни подробности от сорта колко точно грама въглехидрати и протеини да ядат, колко пъти на ден и през колко часа, дали да са на ВВД, НВД, РБД, ЦХ, ВД и т.н., чудят се какво да ядат точно преди и след тренировка, преди лягане, след ставане, и като цяло търсят разни магични режими, дето хем да качват, хем да релефят.
А в същото време тренировките им са смешни.
Това е много, ама много вярно. Вместо да се чудиш и да четеш с часове дневници и да си смяташ калориите - започни да спортуваш и да се движиш. Не мога да разбера защо всеки се мъчи да започне на някакъв стриктен хранителен режим още от началото - няма никакъв смисъл. подобни режими не са необходими, ако целите ти са просто да смъкнеш малко мазнини и да се стегнеш. Яж правилните храни в приблизително еднакви часове всеки ден и нещата ще се наредят с времето. Рим не е бил построен за един ден.
и да се отдели три пъти седмично по един час във фитнеса не ми се струва толкова трудно. И говорим за час и половина с преобличане, загрявка, тренировка и душ.