Режим за отслабване.. или?

29.08.12
21:58

Здравейте! Днес се замислих за принципа на разделното хранене, но не става вапрос за 90 дневната диета, а само за принципа на храненето... Не съм никакъв специалист или експерт на тема “разделлно хранене” просто се опитах да направя режим, който да не  ми е тежък. Разбира се трябва да се внимава с порциите и калориите, особено на обяд с въглехидратите. Направих режим, който включва голямо разнообразие от храни. В него има 3 основни хранения, а в междинните можем да похапваме някой зеленчук или плод, а ако сме много гладни са позволени ядки.

Меню:

1) Закуска (между 08:00 - 10:00 часа) = 1 вид плод.. по желание, въпроса е да не се смесват плодовете (банани, ябълки, грозде, диня, круши, но само 1 вид)

2) Обяд (12:00 - 14:00 часа) = Въглехидрати - Варива
1. Ориз
2. Картофи
3. Леща
4. Грах
5. Макарони
6. Постни пълнени чушки
7. Ризото с гъби
8. Боб
9. Друго ястие, което е постно..
Целта е както в разделното хранене да не се смесват с меса, млечни продукти .. т.е. протеин..

3) Вечеря (18:00 - 19:00 часа) = Белтъци + ГОЛЯМА салата  (Не се смесват белтък с друг вид белтък..) :)
1. Пилешко месо на скара
2. Риба Тон
3. Риба на скара
4. Месо на скара
5. Бъркани яйца
6. Варени яйца
7. Мляко
8. Сирене
9. Кашкавал
10. Друга високобелтъчна храна...

Темата беше редактирана от Sassy на 29.08.12 22:03.

29.08.12
23:36

Разделното хранене е една от доста популярните диети в България... същевременно необоснована от научна гледна точка.

Аз също не съм експерт, но смея да твърдя, че имам добро разбиране относно хранителните режими.
Съветът ми е да не разделяш храните, а да се храниш като нормалните хора. Стига да са ти сметнати калориите и б/м/в да са в правилно подбраните количества ще ти е по-вкусна храната, по-лесен режима за спазване, респективно по-успешен и лесен.

Не виждам нито една полза от това да си разделяш храните.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 30.08.12 03:52.

30.08.12
08:54

Не знам защо, но за мен лично когато храната ми е разделена внимавам и с количеството..  И се чувствам по-добре. Не чувствам глад, кипя от енергия, а в същотото време се храня разумно.. :)

30.08.12
11:04

Чрез разделното хранене не се отслабва. Повечето хора, които твърдят, че отслабват, защото се хранят разделно, живеят в една голяма заблуда ... те свалят килограми, защото са в калориен дефицит, а именно приемат много по-малко калории от необходимото, защото си налагат един тон ограничения, за да “спазват режима”.
Съвсем спокойно можеш да се храниш като нормален човек и същевременно да отслабваш - както е написал Ради Хаджирадев - просто трябва да си смяташ калориите и б/м/в ...

казано от Nathan на 30.08.12, 11:04:

... те свалят килограми, защото са в калориен дефицит

Именно.

казано от Sassy на 30.08.12, 08:54:

Не знам защо, но за мен лично когато храната ми е разделена внимавам и с количеството..  И се чувствам по-добре. Не чувствам глад, кипя от енергия, а в същотото време се храня разумно.. :)

Ако предварително си сметнеш храната, няма да има нужда да мислиш за тези неща. Най-добре да направиш няколко сметки и след като определиш храната си за целия ден... да я изядеш както и когато искаш. Гарантирам ти, че ще отслабеш. :)

Не, че метода с разделянето на храните няма да работи. Всяка диета, която те държи в калориен дефицит, ще те кара да губиш тегло. Няма начин да заобиколиш природните закони. Просто ми се струва труден и неудобен подход.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1