Какво ще кажете за комбинацията кисело мляко и какао?

FF

30.08.12
13:26

Има момент когато чувствам че ми се яде сладко при всеки е така, нормално е. Сега вместо да хапвам сладко правя така
1кофичка кисело мляко + 40гр какао разбърквам и кусам... без захар, да се усети как горчи какаото...
Някой пробвал ли го е ? на мен ми харесва и грам не ми се яде сладко като си направия 1 шейк такъв да кажеме :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.08.12 13:47.

30.08.12
13:28

Пробвал съм го със сладко какао , не такова горчиво и става яко ;д може да си добавиш и овесени ядки.

FF

30.08.12
13:30

На мен ми харесва да горчи, да може и с овесени ядки, аз говоря ако нямам пари, за протейн за всякви модерни вещества :)

Мнението беше редактирано от Filip Filipov на 30.08.12 13:32.

АЧ

30.08.12
13:35

Фика, виж каква информация намерих преди 2 дена, може да ти е полезна:

Въглехидратите са обявени за едни от най-лошите хранителни вещества, но честно ли е това? Ето малко информация, според която може да прецените сами.
Фактите
Въглехидратите са опасни, стимулират задържането на мазнините и трябва да се избягват. Но не и според хранителния експерт Одри Дейн.
“Трябва да ядете въглехидрати, независимо от целите ви в тренировките,” казва Дейн. “Премахвайки въглехидратите от диетата си, карате тялото ви да търси други източници на енергия, което често означава разграждане на мускулна тъкан, така че се губи размер и сила. Икономисването на въглехидрати ще доведе до лошо представяне в залата и на работата ви, защото запасите от гликоген в тялото са изчерпани и то и умът няма да могат да реагират достатъчно бързо. Ще се чувствате отпаднали и уморени доста.”
Как работят въглехидратите
Въглехидратите идват в две форми - прости и сложни, като и двата вида се разграждат от тялото в глюкоза - първичния източник на енергия.
“Простите въглехидрати като захар и мед се усвояват бързо, като ви дават моментален приток на енергия, което след това води да умора,” казва Дейн.
Сложните въглехидрати, като овес, картофи и повечето зеленчуци, се разграждат от тялото по-дълго време и го зареждат за по-дълъг период с енергия.
“Тази енергия се използва директно за гориво,” казва Дейн. “Излишната глюкоза се обръща в гликоген и се запазва, като след това отново се превръща в глюкоза, когато ви потрябва повече енергия.”
От колко въглехидрати се нуждая?
базирано на 80-килограмов мъж
Средно-натоварен мъж
Работа на бюро, тренира три до четири пъти в седмицата
Трябват: 5 грама на килограм телесно тегло или 400 грама въглехидрати на ден
Активен мъж
Работа на бюро, упражнява се по час на ден
Трябват: 7 грама на килограм телесно тегло или 560 грама въглехидрати на ден
Много активен мъж
Тежка работа, тренировки повече от час на ден
Трябват: 10 грама на килограм телесно теглоили 800 грама въглехидрати на ден

FF

30.08.12
13:42

Е така е, аз за прости използвам  примерно, какао , плодове, овесени ядки, а сложните са ми, рибата картофите ориза .

и от кога рибата е въглехидратен източник?

30.08.12
15:30

Тия грамажи като порция или гр/въгл. в такава имаш предвид?

FF

30.08.12
15:59

Владимир димитров, объркал съм да благодария за корекцията
Картофи ориз и бял хляб.

Като порция 1кофичка мляко 40грама какао

Комбинацията е приятна, можеш да добавиш и щипка канела.

30.08.12
16:32

Т’ва да ти е проблема - мешай и яж!
Ние по 1 време си правихме кафето в кафеварката със какао..ти за 1 кисело мляко се чудиш :Д

30.08.12
17:44

Нещо нямам доверие на ‘хранителни експерти’ които не са добре сложени.

Ей тази Одри:
http://www.youtube.com/watch?v=5o7r0ZIgWSY
да се концентрира малко повече над собствената си диета и по-малко над даване на глупави съвети.

Тялото си разгражда и изгражда мускули постоянно. За първи път чувам, че липсата на въглехидрати води до повишено разграждане на мускули.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1