30.08.12
18:48
Имам възможност едни хора, да ми гледат бройлери, обаче ми казаха, че миналата година, когато са гледали са ги взимали на 17 дена големи от птицефермата. Може да се намерят и по малки, но дали ще могат да оцелеят, защото трябва по специфични условия, а на село май нямат. Та мисълта ми е, ако се взимат на 2 седмици пораснали няма ли вече да са здраво назобани, защото именно това е целта да искам домашно гледани бройлери, да са чисти от към химия, а не за по евтино. Доколкото знам, си ги помпат с антибиотици, за да има по малко загинали, отделно вече и нещо ако им дават да наливат повече тегло и по бързо.
Ако има някой запознат от вас или да има познати, които да са в тоя бизнес, нека да каже колко чисти, ще са бройлери на 2 седмици и отгоре. Те по принцип всички производители, ще кажат, че не биха си позволили да им дават антибиотици, но аз съм убеден, че е точно обратното, всички им дават, защото няма кой да ги спре. На всичкото отгоре, аз живея там където цялата химия за животните се забърква и всеки ден си поемам дозата и по въздуха. Само да имах възможност щях да го срина тоя завод, който е във самия център на града. Тоя завод е..а майката на целия град и няма кой да ги спре, искам земята да се разтвори по него и да изчезне за винаги !
Привет,
няма как да са на 100% чисти. Сигурен съм, че смеските, които ще използват при отглеждането им също ще са “стартови”, макар и да не са основното с което ще ги хранят, но ако живеят в една среда лишена от стрес,свободно и без екстра инжекцион, ще получиш максимално най-доброто за момента. Зимата да споделиш едно фото с чорбата !
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 30.08.12 18:56.
Попринцип се продават на 1 ден по 2.50лв на бройка + храната и хапчетата за един месец. На село тази година гледахме 25 пилета и общо бяха около 100кг някъде, от които близо 75кг месо(като се изчисти). Обаче не се ли гледа по схемата както си е дадено, не правят никакво месо. Едни съседи взеха 10 и повече от 2кг не им направиха, заради това че не им се давало пари и ги хранели с царевица. Баба ми казва, че имало повече сметка от прасе, при положение, че от 200кг свиня понякога може да остане само 80кг месо. За хапчетата - дават се калций, защото бързо трупат тегло и да се предотврати чупенето на краката, и антибиотици, които са против някакви паразити или не знам точно какво и пак за костите нещо... А умират, защото като са малки им е студено и застават на куп, та понякога тези най-отдолу се задушават.
Мнението беше редактирано от ripeR на 30.08.12 19:24.