31.08.12
13:36
Здравейте!Както всяка зима мисля и тази да приемам допълнинтелно някакви витамини..но досега пиех някакви си комплексни витамини,които уж да ми подсилват имунитета...Някой има ли представа как мога да разбера от кой витамин имам по-голяма нужда и т. н. ако въобще има начин
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 31.08.12 16:12.
31.08.12
14:19
В комплексните витамини няма нищо лошо и всъщност те правят много повече неща - действието им не се изчерпва само с подсилването на имунната система. Това логично е така, защото те съчетават в себе си ефектът и ползите от всичките отделни витамини, които се съдържат в тях. А иначе, според мен ти можеш най-добре да си прецениш от кои точно витамини и минерали имаш нужда като наблюдаваш тялото и физическото си състояние. Така например витамините от В групата подобряват издръжливостта и енергията по време на тренировката, тъй като част от онези ензими и коензими в нашето тяло, които вземат енергия от въглехидратите, мазнините и протеините и я превръщат във форма, която тялото може много по-лесно да използва за своите нужди.Витамин С пък е един от най-мощните антиоксиданти, който стимулира изграждането на нова свързваща тъкан и затова е изключително ценен след интензивни физически занимания, тъй като може да „поправи“ увредените мускулни тъкани. Ако се поразровиш малко повече в нета със сигурност ще откриеш “фитнес” предназначенията и на другите витамини :)