31.08.12
16:27
Ако може да ми препоръчате добра програма за маса ? :) Преди правих сплит 3 дни,1 почивка...гърди и гръб,крака и ръце,ден почивка и повтарям...Ако можете по него да ми кажете някаква или минимум пет дневна програма :) Благодаря предварително ! :)
За добавките съм се погрижил - кре-алкалин,протеин и глутамин и диетата максимално много протеин и нормални въглехидрати,за да може почти да не качвам мазно :) На вас оставям програмата,приятели :)
31.08.12
16:43
начинаещ ли си ?
31.08.12
16:46
Едва ли някой от нас може да ти направи програма при положение, че никой не те познава и не всяка програма действа еднакво при всеки.По-скоро е по метода “проба-грешка”.Така че разгледай из сайта има доста програми избери си една виж как ти се отразява, ако е добре остани и тренирай по нея ако ли не смени я и т.н.
Aко нямаш достатъчно стаж аз лично бих те посъветвал да се спреш на три дневен сплит като тренираш понеделник, сряда, петък примерно.Все пак липсата на опит и не достатъчното възстановяване биха довели до претрениране и негативни резултати, а по-дългите и чести тренировки водят до отделянето на кортизол, който е мускулно разграждащ хормон. :)
Поздрави !!!
Мнението беше редактирано от Марлон Наков на 31.08.12 16:47.
31.08.12
16:46
Прочети тази статия мисля ,че е една от най-добрите програми за маса лично съм я изпробвал обаче трябва да имаш поне 2-3 години стаж за да вдигаш тежко. :) http://trenirai.bg/2012/06/програма-за-маса-от-майк-матаразо/
Имам 2 години и половина стаж. И за 8 дни,тренирах 6…3 дни за всичките мускулни групи,ден почвика и пак повтарям...С две думи - всяка мускулна група по 2 пъти в седмицата.Калояне,програмата е доста добра,но не мога да тренирам 3 пъти седмично.Много малко ми се вижда някак...Свикнал съм 6 пъти,сега лятото наблегнах яко на кардиото и плуването,за да изчистя и зимата почвам да качвам.Благодаря на всички за коментарите :)
казано от kaloqn ivanov на 31.08.12, 16:46:
Прочети тази статия мисля ,че е една от най-добрите програми за маса лично съм я изпробвал обаче трябва да имаш поне 2-3 години стаж за да вдигаш тежко. :) http://trenirai.bg/2012/06/програма-за-маса-от-майк-матаразо/
Че какво пък й е толкова специалното на тази програма , че баш и 3 години стаж ??