31.08.12
15:52
Добър ден на всички!
Посещавам форума отскоро, харесва ми, направен е така, че да не ми пълни главата с глупости и излишна информация, а да ме запознае със същината на нещата и да ми даде насоки. Харесвате ми вие, с вашите мнения и препоръки. Затова реших да пиша и да видя дали някой може да ми помогне.
Аз съм на 16 години, висок съм 1,73, тежа 84,6 килограма - главно мазнини и излишни килограми. Не твърдя, че съм се хранил правилно, но моето тегло не е плод на джънк фоод и баници и прочие. Аз бях много слаб преди, имах алергични пристъпи и се наложи да взимам един анти-алерген. Та така стана, че това лекарство ми отвори апетита и както бях на 6 - 25 килограма, на 7 вече бях поне 35 и се покачваше. С времето малко забавих процеса и вече трета година съм на 80+90- килограма. Та така наскоро реших да спазвам диета и да започна да тренирам в нас - коремни преси, клек със собствено тегло, тренировки с дъмбели и тичане два пъти седмично на пътечка.
Реших да спазвам НВД и вече научих повечето неща за нея, които трябва да знам и са ми полезни - от форума. За това колко ккал са ми необходими, колко въглехидрати на ден и мазнини, белтъчини и т.н. Реших да ви питам за някой неща, които ме интересуват много:
Та първо - какво ми препоръчвате да хапвам, аз видях какво пише и четох много теми, но искам да си питам специално, за да не объркам нещо. Колко млечни продукти и кога, колко месо, кога и какво(риба, пиле, свинско, телешко, агнешко), какви ядки и колко, кога да ги ям, какви зеленчуци, кога да ги ям, какви плодове, кога да ги приемам, и общо взето ви моля да ме ориентирате горе-долу за видовете продукти и храни, ще ви бъда много благодарен, ако не ми давате линкове към обясненията за ккал и мазнини и тем подобни, прегледах ги но се обърквам.
Втори въпрос - реших също така да комбинирам отслабването ми с някакъв Фет Бърнар или по-точно се спрях на Синтракс Файр. Моля за насоки и в тази част, за препоръки. Горе-долу съм запознат с това, какво има в Фет Бърнарите и кой колко бързо може да действа според вида му и как действа естествено, но не съм ги пробвал и затова искам малко помощ за това.
Трето - моля да ми помогнете малко с нагласата, не искам да пишете лоши коментари, достатъчно е само да ми дадете съвет, моля без критики, в днешно време всички са настроени негативно, това не е добре за никой, ако можете да се придържате към въпросите и към това да дадете съвет, ще бъда крайно благодарен.
Мерси за обърнатото внимание да прочетете всичко, а още повече ви благодаря за съвета предварително.
31.08.12
16:08
Първа стъпка - задай си конкретна цел. Примерно: ‘до края на годината свалени 12кг’ (или нещо от този род).
Втора стъпка - свали си програма за телефона/компа за следене на калориите.
Трето - тегли се всеки ден, записвай си теглото, следи калориите без прекъсване.
НВД е най-добрият начин за сваляне на килограми. Ако имаш търпение, дори не е нужно да си супер стриктен с диетата. Просто каквото и да купуваш от магазина, гледай в хранителната информация да е с много ниско съдържание на въглехидрати. За съжаление почти нито един ‘вкусен’ продукт не е ;)
Най-лесно е да се храниш всеки път с ‘месо + салата’. Тоест всякакъв вид месо/риба и всякакъв вид зеленчуци са ти позволени. При липса на захари и други въглехидрати тялото ти само ще се чувства заситено от нормално количество храна и няма да преядеш.
Фет бърнърите - силно неефективни. Главно маркетингови глупости. Ефекта и ползата от тях е силно преувеличена.
31.08.12
16:36
Мерси за бързия отговор, всички стъпки са направени. Само втората не бях е мислил.
Всеки ден ще се меря в 15:00, дори мисля да започна да пиша дневник, тук, който ще се следи от вас съфорумниците и каквото греша да ми помагате да го оправя.
Засега искам да сваля 15 килограма, тоест да стана 70 поне до края на учебната година, която е далече.
Мерси отново, коментара ти много ми помогна, но относно Фат Бърнарите, искам да изчакам още мнения, защото повечето, което съм прочел е много ту за, ту против. Не искам да взимам прибързано решение, нека още хора пишат.
като ти се е отворил апетита какво си ял напиши
за да ти напиша кое да намалиш и кое да пропуснеш
специална диета по скоро не ти трябва а да намалиш някой работи и много да тренираш
и махни тая пътечка времето е още хубаво пък и стълби можеш да катериш
пътечката е за зимата
като си на 16 и начинаещ не препоръчвам нищо за пиене било то за сваляни или качване
ти още разтеж и с едни добри тренировки всичко ще се оправи ама за тях някой друг да пише какво препоръчва
успех
хубаво е че си се сетил...
31.08.12
20:29
Не мога да ти кажа, ял съм всичко, което ми харесва, но иначе затова се насочих към тази диета, защото главното, което съм ял е въглехидрати. Общо взето боклуци съм ял и аз и то по много, а не беше така преди като хапнех малко ме засищаше... Все тая късно е да мисля за миналото, сега гледам напред.
казано от Николай Георгиев на 31.08.12, 16:36:
Мерси за бързия отговор, всички стъпки са направени. Само втората не бях е мислил.
Всеки ден ще се меря в 15:00
Тегли се сутрин,на гладно,след тоалетна.През деня теглото варира в зависимост от приети течности,храна.И не е нужно всеки ден - веднъж седмично е достатъчно,примерно всяка неделя.И от седмица на седмица можеш да си модифицираш диета,в зависимост от резултатите.
31.08.12
21:25
А относно храната, мога да ям консервирана риба тон в зехтин нали? Общо взето мога да ям на обяд риба тон, а в останалото време да ям по малко? Сутрин мога ли да изяждам половин кофичка кисело мляко? Млечните мога ли изобщо да ги ям?