31.08.12
12:48
След месец два се очертава да имам 30 парчета немци гости и искам да им организирам една четиридневна почивка с малко показно на българската култура (предпочитам да заобиколиим българската действителност). Та ми се ще да е нещо по-автентично българско, но да си има удобствата, защото не са свикнали на спартански излизания :). Бива и наблизо да има нощен живот та малко да им се завърти главата. Аз не съм най-големия купонджия и нещо ми убягват идеи, та ако някой може да даде такива, ще съм благодарен.
Април месец бях тук:
http://staritekashti.com
приятен комплекс с добро обслужване и добри условия. Не е лукс, не е и мизерия....Автентичен.
Няма дискотека - има чист въздух и механа с добра кухня и добро пиене.
Най близкото място за купон може би е Асеновград.
Това изглежда много добре, мерси за предложението. Ще събера малко оферти и ще преценим къде е най-удачно.
Конкретни оферти - не мога да кажа, мога да предложа райони дето горе-долу отговарят на изискванията:
- красива природа
- нещо автетично българско
- наблизо (40-50 км) забавления
1. Районът по поречието на Места - Огняново, Ковачевица, Лещен... (Банско за кръчми, забавления)
2. Родопите (Западните) - Природа, има китни автентични селца, например Широка Лъка, по-малко забавления (Пампорово, може би).
3. Тетевенски, Троянски, Еленски Балкан (Рибарица, Чифлик, Боженци) - природа, българско автентично - Боженци, Етъра, Велико Търново (забавления)
Има добри условия за подобен туризъм/почивки в тези места, може да намериш добри оферти.
Не помогнах много, но смятам, че няма да са разочаровани от тези места.
ПС: Наливната немска бира, дето се прави в Търново не е лоша.
31.08.12
14:44
казано от Redalex на 31.08.12, 12:56:
http://staritekashti.com
Вълк, нямаш много време да се моташ ако искаш там - питай за места по-навреме ;)
Триград също е вариант - http://www.arkantours.com/bg/programs/31
Питай ДъРийм за нещо подобно в Златоград ако искаш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 31.08.12 14:47.
Хрумва ми за - Арбанаси - хубави хотели, старинна обстановка и същевременно има и изискани местенца (като изключим Митьо Пищова де :D)
Единият ден ги развеждаш из Арбанаси и околността, Царевец, ядете из Търново - има хубави кръчми и ресторанти.
На другия ден се разхождате до Габрово - Етъра си заслужава да се види, една лекцийка (с изгледа) от вр. Свети Никола (Шипка) също. Ако имате време минавате из Боженци.
На връщане им правиш панорамен тур из София - Света Неделя, Невски, бат Бойко, Метрото :D и другите забележителности на столицата и си готов.
Мнението беше редактирано от Петър на 31.08.12 16:51.
Няма да има време за такива обиколки. В случая ще трябва да съчетаем полезното с приатното, защото в два от дните ще имаме вътрешно събрание тъй да се каже. Аа да това беше другото условие, в хотела да има конферентна зала за поне 30 човека :D
Eee, това променя условията на задачата, Вълчоо! Няма по-лесно от това 2 дни да моткаш някакви чужденци някъде :). 4 е по-зор, за тва ти предложих тия турове.
За два дни и в Пловдив може да ги доведеш - хотели бол, автентична атмосфера - бол, кръчми и типични български барове (демек чалга :D) - не мойш ги преброи :D.
Единият ден - разходка из Стария град (всички чужденци ахкат като луди там :D), другият - квото ви хрумне - Бачково и манастира примерно.
Мнението беше редактирано от Петър на 01.09.12 15:05.
01.09.12
16:38
казано от Петър29 на 01.09.12, 15:04:
Eee, това променя условията на задачата, Вълчоо! Няма по-лесно от това 2 дни да моткаш някакви чужденци някъде :). 4 е по-зор, за тва ти предложих тия турове.
За два дни и в Пловдив може да ги доведеш - хотели бол, автентична атмосфера - бол, кръчми и типични български барове (демек чалга :D) - не мойш ги преброи :D.
Единият ден - разходка из Стария град (всички чужденци ахкат като луди там :D), другият - квото ви хрумне - Бачково и манастира примерно.
... и накрая сутринта завършва в ‘’Даяната’’ :D На мен ми звучи прекрасно...
Мнението беше редактирано от Мила на 01.09.12 16:38.
казано от Мила на 01.09.12, 16:38:
... и накрая сутринта завършва в ‘’Даяната’’ :D На мен ми звучи прекрасно...
Ааа, не знам (shake) ......там кухнята е кофти :D
Мнението беше редактирано от Петър на 01.09.12 17:52.
Айде и от моя край нещо :).Рилския манастир.Там ако не им вземеш акъла няма къде.Хотели има.За нощен живот Благоевград.Кадето има студенти има и купон :Д .
Благодаря за предложенията, наистина ми бяха от полза. Ще взема оферти от тук-там и ще решим нещо, то има още време за размисъл и организация. Това за студентите и купона ми хареса. Само да не се окаже, че бройката за прибиране към Дойчланд се е увеличила :D
Мнението беше редактирано от Wolfy на 02.09.12 11:08.