31.08.12
23:10
Здравейте хора :) Полудявам като чета мъжките дневници и гледам по 3-4 пъти дневно по 200 грама мръвка... Не издържах и пускам темата...
Някой може ли да ми даде някакво логично обяснение защо когато ям месо ми излизат пъпки ? Тук има доста хора които разбират от хранене и се надявам някой да даде отговор ? С доста лекари съм говорил и нищо....
Айде за мазното месо ОК че мазното е враг на пъпките но какво толкова има в пилешките гърди например ? или в телешките шолове и тн. меса без грам мазно ?
Кои пилета са по качественни според вас : замразените цели пилета или охладените гърди ?
Мислих да не е от анаболките с които ги тъпчат но ако се отразява на месото би било редно да се отразява и на яйцата.. па айца ям всеки ден по 10 и няма проблем но една пилешка пържола = пъпка :@
Дайте някъв акъл моля :(
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.09.12 08:26.
31.08.12
23:53
Преди години имах подобен проблем. Излизаха ми пъпки по тялото. След посещение при доктор се оказа, че е от голямото количество месо, което съм ял и съответно черния дроб не е успявал да се справи....
След две седмици вегетарианстване всичко се оправи. Обикновено пъпките са сигнал за нарушена работа на черния дроб, но не е задължително!
Може би трябва да се посъветваш с доктор.
а със сладкото как си ? И проблема да не е от яйцата, а ти всъщтност да си мислише, че е от месото ?
Тези стандартните храни които правят пъпки като сладко и мазно съм ги отрязал отвсякъде но се чудя за месото къде му е проблема ?
megabolic x, аз от 2 години не съм ял месо (освен риба) та и за пресищане на организма не може да се говори... а на доктори съм ходил и това което ми казват е че месото трябва да е много малка част от хранителния режим..... все неща които не стават за мускули :)
ПС. Редактирам 2 седмици след последния ми пост защото имам нова информация която би могла да бъде полезна на някой със същия проблем ! Та вече 2 седмици всеки ден започнах да ям по 200гр число телешко месо без сланини и нямам никакъв проблем :)
Явно проблема при мен е само от свинското и пилешко месо.... с телешкото се оказа че всичко е ОК.... Странна работа но шанс...
Мнението беше редактирано от Manigga на 14.09.12 14:13.
19.02.13
09:46
И аз имах проблем . Тренирам активно от около година. Храня се главно с богато на протеини меню.Кафета,цигари без сладко и мин. мазно. Пъпки по гърба , неприятна работа правиш лежанка и те се пукат - неприятно .Започнах в няколко насоки :
Намалих приема на протеини и аминокиселини.Минах на изчистваща диета 2 седмици - зеленчуци , малко плодове , малко кафяв ориз. Приемане Б комплех най вече Б6 , Л - Цистине , Цинк и микроелементи . На билкова основа Септилин и Пурим ,Артишок и Магаршки бодил - (черен дроб). Веднъж седмично поне солариум минимум 10мин. и 2 пъти сауна (по време на сауната се мажа с смас от сол и сода бикарбонат. За 3 седмици КОЖАТА НА ГЪРБА МИ Е ГЛАДКА КАТО БЕБЕШКО ДУПЕ:) Има някой и друг белег ама се оправят с дълбок пилинг ако някой е много суетен.