Моят дневник: първи стъпки

Темата е заключена.

29.08.12
12:19

Здравейте,
      казвам се Весела и съм на 23.
      Мерките: бюст 85, талия 66, ханш 90. Звучат почти манекенски, оообаче висока съм 161, тежа 53, а в началото на лятото бях 61. Въпреки че отново положнието не изглежда трагедия, необходимо е да спомена, че обиколката на бедрото ми е 53см! ужас, не падайте възнак, прасец 35.5см, за това сигурно мъжете инструктори ще ми завидят, хахах и проблемът е, че май почти няма мускул, а само сланинка (спомням си, че още като дете, първи, втори клас, когато ни теглеха в училище, изглеждах едричка, но тежах по-малко в сравнение с останалите девойчици), явно и костите ми не тежат
      Лошите навици: кафе (няколко чаени чаши с по две супени лъжици нескафе), цигари (две кутии дневно) - работя от вкъщи, през компютъра и сякаш почти само пуша, алкохол - твърд (узо, водка, уиски) рядко, но в срамно големи количества - пия до безпаметност.
      Храната - почти не ям, както се изразявам, правя “хранителна революция” - в най-общи линии ябълки, кисело мляко, Кафявото на Баба (4.5%), за да ми държи, доколкото е възможно, сито, зеленчуци (пресни или задушени,) по малко, пилешко бяло месо, ориз и картофи (не често и по мноооого малко), а като се почувствам прекалено изгладняла помежду храненията не прощавам и на кафена лъжичка течен шоколад, макар че сладкото като цяло ми е непоносимо и избягвам. Хляб - не, пържено - ми то без хляб яде ли се?!, ядки - не, газирано - не, от време на време само по 1 Ариана Радлер.
        Както се досещате, не спортувам много активно (имам анемия и бързо се изморявам), от известно време (приблизително по модела, предложен в статията “Как да увеличим издръжливостта при тичане”, започнах да правя прз ден 45минутни кросове на стадиона (как ги достигнах тея 45 минути, при това не за месеци, а за една седмица, и аз самата се чудя, при условие, че ем се изморявам, ем пуша, но си го обяснявам с това, че отслабнах), и йога (всеки ден по 40 минути в домашни условия): не знам дали има значение, но преди две години саклета ме накара да запиша йога курс и се научих на някои неща, сега в момента ме мързи да ходя пак на курс, а и съм сравнително напреднала, така че практикувам вкъщи, но за техниката съм абсолютно сигурна, че е правилна.
        Целите: тук съм, защото изживях раздяла (дългоочаквана за мен де) и реших, че е време да започна да обръщам внимание преди всичко на себе си от този момент. Желая отслабване в цялото тяло - с акцент върху краката, ще ми се да смъкна обиколката на бедрото до 45-6см, и стягане - тук особено проблематични са корема, паласките и гърдите, и краката (ми то всичко! :). Тая моя диета ме разкапа като сланина на скара, прощавайте за израза. Иначе в корем на първо виждане не изглеждам чак пък толкова зле. Обаче, забелязвам, особено при хоризонтални гимнастики, колко отпуснато изглежда - това на всяка цена трябва да се коригира.  Във фитнес наистина не ми се ходи - имам усещането, че съм набита и ако поспортувам по-активно в зала, ще заприличам на културистка, което не е лошо, но принципно не е мечтаната ми фигура. Въпреки това планувам такъв вариант за късната есен, когато няма да е топличко за тичане. Надявам се най-накрая да успея да откажа и цигарите
      От довечера започвам да вписвам какво хапвам, ако имате някакви препоръки, мнения, бих била щастлива да ви чуя. Предполагам, че част от вас хищно ще ми се нахвърлят - било за килограмите, пороците или храната, но съм готова на всякакви (за)бележки

29.08.12
12:42

казано от Vesela Filipova на 29.08.12, 12:19:

Здравейте,
      казвам се Весела и съм на 23.
      .... в най-общи линии ...

Здравей! Честит дневник. В най-общи линии храната ти е трагедия, това с двете кутии цигари на ден - още по-голяма. Освен това не е нужно да тичаш през ден и то по 45 мин. Достатъчно е 2 или 3 пъти седмично по 20 - 30 мин. За йогата - супер, ще ти е само от полза, обаче, ако се решиш да включиш и упражнения със собствено тегло (лицеви опори, напади, клекове и др.), за да можеш да стимулираш и тонизираш мускулатурата си, на която до момента качествено си навредила имайки предвид лошото хранене, неактивния начин на живот и безумните диети на ябълки и кисело мляко. А защо не и тренировки с тежести по-нататък? Добре ще е желанието ти за промяна да поостане и да направиш нещо полезно за себе си, тъй като външният вид далеч не е единственото, което би трябвало да те вълнува. Прочетох ти на бързо едно конско, ноо наистина има за какво. Попрочети някоя и друга статия за хранене, тренировки и като цяло в посока - здраве и активен начин на живот. :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 29.08.12 12:46.

29.08.12
18:31

Ей ме пак. Идвам да (само)докладвам.

12:30 250гр нескафе без захар
13:30 една кофичка от Кафявото на баба (4.5%)
14:15 45 минути йога (Тук трябва да кажа, че включвам доста асани със собствена тежест. За пример:

това е някаква странна лицева опора, но ми взима всичките силички, а днес се понапънах и да обяснявам как ме болят ци*ите)
и това

15:00 чаша зелен чай (вместо нескафе)
15:40 една кафена лъжица течен шоколад
17:30 омлет (две яйца с половин лъжица трошено сирене)

Надявам се да мина до довечера с още само една лъжица шоколад. След малко отивам на кафе и ще пия сода с 5 парчета лимон. Надявам се не е фатално. :)

30.08.12
23:08

10:00 - нескафе
12:00 - нескафе
12:30 - 1 кофичка от Кафявото на баба
13:30 - 20мин. йога + 120 коремни преси + 19клякания (с 19 “изскръцвания” на дясното коляно) - При това положение, чудя се дали да ги продължавам кляканията...
15:00 - 2 кафени лъжици течен шоколад
15:30 - нескафе
18:00 - нескафе
18:30 - вечеря: омлет (две яйца с една лъжица натрошено сирене и три големи маслини) + около половин средно голям патладжан, запекан на фурна с лук, домати и малко кашкавал) + чаша зелен чай
19:15 - един час бавно тичане (с две почивки по две минути)
23:00 - примирам от глад и ще ям една средно голяма зелена ябълка

30.08.12
23:14

“Храната” ти е катастрофална (tmi)

30.08.12
23:24

казано от Vesela Filipova на 29.08.12, 18:31:

14:15 45 минути йога (Тук трябва да кажа, че включвам доста асани със собствена тежест. За пример:

Аз не знам някой да прави йога с добавена тежест, това ще е някаква новост :D
Сега видях и клиповете. Първият е просто смехотворен.

30.08.12
23:37

хихихи (blush) Исках да кажа, че вместо лицеви опори например, където хич ме няма (днес се опитах и направих точно 5), задържам малко в Толасана :)

31.08.12
17:01

казано от Vesela Filipova на 30.08.12, 23:37:

хихихи (blush) Исках да кажа, че вместо лицеви опори например, където хич ме няма (днес се опитах и направих точно 5), задържам малко в Толасана :)

А как тогава успяваш да задържиш в Толасана? Как ти е лотуса?

Не разбирам как оцеляваш с тази храна. После как искаш да не се уморяваш като тренираш. Не зареждай гориво пък искай колата да върви.

01.09.12
20:13

казано от Ивчето Пивчето на 01.09.12, 19:12:

Не зареждай гориво пък искай колата да върви.

Трабант :D (звучи като гатанка)

01.09.12
20:33

Обърни сериозно внимание на няколко неща:
1. намали драстично цигарите
2. намали кафето
3. увеличи храната
4. няма проблем да си тичаш дори всеки ден, това е най-малкият прблем
5. бори се с анемията ако наистина съществува такава. Тя се дължи със сигурност на непълноценното ти хранене, съчетано с цигари и кафе, които пречат на организмът ти да усвои и без това оскъдно подаваното му количествено и качествено гориво.
6. включи яйца, черен дроб, червено месо, мазнини в храненето си
7. ако храната не повлияе на анемията, включи добавки. В зависимост от типа анемия: желязо или витамин Б.
Много хора работят на компютър и това не е причина да се тровим с кафета и цигари, бавно погубвайки се.
Не искам да те плаша, но мой набор (аз съм 78) си замина преди няколко години от инсулт именно с такъв начин на живот: компютър, нощни смени и недоспиване, много кока кола и кафе, много цигари.
Отвори си очите и погледни обективно на нещата. Успех!

01.09.12
20:51

За всичко по-горе ОК,съгласен съм, но само не разбрах кое му е фаталното на 3-4 кафета на ден?И това че работиш пред компютър не е оправдание.Напоследък стана много модерно да се оправдаваме с “Ма аз работя цял ден пред компютър и гледай на какво заприличах”.Желание и упоритост му е майката.

01.09.12
21:04

Не знам дали си чел подробно, но тя пише, че си прави кафето с по ДВЕ СУПЕНИ ЛЪЖИЦИ нескафе. И 3-4 кафета, това прави 6-8 супени лъжици. Според мен това количество е много и е абсолютно сигурно, че кофеинът ако преди тренировка или рано сутрин помага, то в големи количества пречи на усвояването на витамини.
Прекаляването с нещо, независимо какво е то, не е ок. Да вземем за пример динята. Тя е полезна, нисколалорична, хидратира, има фибри и т.н. Но ако ти кажа как съм повръщала от много диня (puke). Така че

01.09.12
21:12

Малеееее.На това наистина не бях обърнал внимание.А си мислех че аз съм наркоман.Това момиче си е за кафеена комуна.

казано от Nathan на 01.09.12, 20:13:

казано от Ивчето Пивчето на 01.09.12, 19:12:

Не зареждай гориво пък искай колата да върви.

Трабант :D (звучи като гатанка)

хахах вярно си е :)) Ама реално погледнато, нали за това се храним да имаме енергия. Храната е горивото. Направо и кафе, и цигари, оставаше да се пийва мацката редовно и щеше да е върха. Промени вредните навици. Обичай тялото си та и то да те обича.

01.09.12
22:05

Уффф... и аз разбирам, че кафето и цигарите са проблемтични - опитвам се да откажа цигарите (или поне да ги органича, както и кафето), но изпитвам затруднения, днес третото ми кафе беше варено (оказа се, че нескафето е свършило) и се мъча да разнообразявам манджичките, въпреки че точно тази вечер сгафих порядъчно. Гледам умишлено да не ям, понеже диетувам. Днес обаче цял ден съм гладна.
Като цяло забелязах, че откакто хвърлих голяма част от килограмите “в излишък”, съм по-активна и издръжлива. Въпреки това съм смутена, понеже седмица откакто спортувам по около два часа дневно, кантарът ми сочи все повече нагоре, а днес сутринта показа 54!

Менюто от вчера (31.08):
12:30 чаша нескафе
13:30 едно бъркано яйце с малко сирене + една зелена ябълка
14:00 чаша нескафе
15:00 45 минути йога
16:30 чаша нескафе и две кафени лъжици течен шоколад
18:00 150 гр. извара с лютеница; 1 голяма пълнен чушка с ориз и чаша зелен чай
19:00 45 минути бавно тичане; вкъщи——->120 коремни преси и 15 клякания с тежест (една щанга на брат ми от тийнейджърските години, приблизително 8-9кг.)
23:00 една зелена ябълка и 4 блокченца черен шоколад :)

Днес, 01.09.
11:00 чаша нескафе
12:10 1 варено яйце +100 гр. извара с лютеница + зелен чай
14:00 чаша нескафе
15:20 1 голям домат
16:20 една кафена чаша домашно кисело мляко
17:00 чаша варено кафе
18:00 60 минути бавно тичане

иииии вечерята в 20:20:  200 гр. свинско от буркан!!! + един домат+ зелен чай (сега ми е едно мазно, мазно, пък и гузно...)
В момента предстоят упражнения тип “сбирщайн” с акцент върху коремните преси, лицевите опори (доколкото успявам) и клякания.

01.09.12
22:11

Просто вместо по 2 с.л. кафе, слагай по 1 с по-малко вода. Това си е 50% намаляване,което си е доста добре.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1