Бягане

19.07.12
23:21

Здравейте! Искам предварително да се извиня за въпросите, но изчетох доста из форума и всеки отговор беше така да се каже индивидуален за всеки питащ. Бягам от 2 години, но в последно време (2 месеца) започнах да свалям доста килограми. Висок съм 1.82 и тежа 72 кг. Исках да стегна корема, но нещо не се получава. Искам да попитам може ли да си купя някаква добавка, примерно  суроватъчен протеин и да го пия преди и след бягане. До сега не съм вземал нищо. Ако може дайте съвети какво да правя, какво да променя в храненето, какво да променя в бягането. Благодаря предварително

MF

20.07.12
11:02

Тренирай силово.

20.07.12
13:42

Здравей ... да, бягането е нещо много индивидуално, защото всичко си зависи от теб и от твоите цели. Проблемът в твоя случай е, че не си дал достатъчно информация за самото бягане - какво точно правиш? - “джогинг”, интервално бягане, бягане до откат ... има много видове, които водят до различни резултати. Предполагам, щом си изчел много теми по този въпрос, вече си се запознал с това.
Храненето - отново - не си дал никаква информация. Как искаш да ти дадем съвет как да промениш храненето си, като не знаем как се храниш в момента?
Накратко - напиши малко повече информация, за да ти бъде даден по-точен отговор.

09.08.12
06:34

Извинявайте за кратката информация. Започвам с храненето: закусвам с овесени ядни, трици с кисело мляко 2 % и един плод. Второто ядене, ако може така да се нарече е към 10:30 и ям само плодове. Обядвам на работа, общо взето каквото има в менюто в стола (имаме столово хранене). Хапвам към 18:30 малко, преди джогинга и след това отново ям. Това е общо взето с яденето. Тренирам силово само у нас: кофички, дъмбели, коремни, лицеви опори. Четох из сайтовете за приема на калории и там пише че трябва да приемам около 2000. На мен ми се струва страшно много, в смисъл аз като изчислявам моя прием е около 1600 и не гладувам, даже доста добре си ям, според мен. Ако нещо съм в грешка, трябва да променя нещо, казвайте. Благодаря предварително :)

17.08.12
14:53

казано от Lucifer на 09.08.12, 06:34:

Извинявайте за кратката информация. Започвам с храненето: закусвам с овесени ядни, трици с кисело мляко 2 % и един плод. Второто ядене, ако може така да се нарече е към 10:30 и ям само плодове. Обядвам на работа, общо взето каквото има в менюто в стола (имаме столово хранене). Хапвам към 18:30 малко, преди джогинга и след това отново ям. Това е общо взето с яденето. Тренирам силово само у нас: кофички, дъмбели, коремни, лицеви опори. Четох из сайтовете за приема на калории и там пише че трябва да приемам около 2000. На мен ми се струва страшно много, в смисъл аз като изчислявам моя прием е около 1600 и не гладувам, даже доста добре си ям, според мен. Ако нещо съм в грешка, трябва да променя нещо, казвайте. Благодаря предварително :)

Както казва Нейтън, много пестиш подробностите ;) От това, което си написал, протеините определено са малко. Не си писал към колко часа са силовите тренировки, но ако са близо до джогинга, е хубаво да преместиш едното или другото, примерно да правиш бягането сутрин. И ако караш постоянно на този режим не е лошо решение да вземаш казеин преди лягане, плюс повече протеини от храната.

П. С. Опитвал ли си съпротивителни спринтове с ластици (ако имаш възможност къде да ги правиш, разбира се). Така ще развиеш по-добре мускулите и може да позабавиш слабеенето ;) Поздрави и успех! :)

02.09.12
23:23

казано от Lucifer на 09.08.12, 06:34:

аз като изчислявам моя прием е около 1600 и не гладувам, даже доста добре си ям, според мен. Ако нещо съм в грешка, трябва да променя нещо, казвайте. Благодаря предварително :)

1600 калории, бягаш и правиш разни упражнения вкъщи и си 1,82 (fubar) Как не си изчезнал се питам.
1600 калории ще ми стигнат само ако лежа само по цял ден, а нямам 1,65 м. Крайно недостатъчно количество храна приемаш, няма как да не отслабваш така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1