Трениране с тежести в тийн възраст

03.09.12
11:52

Здравейте, аз съм на 15, тежа 64кг. и съм висок 178см . Занимавам се с домашен фитнес от година, но само с дъмбели и гладиатор. Към упражненията си включвам трениране на лостове. Скоро ще си взимам и щанга, та въпроса ми е, ако тренирам за мускулна маса ( с големи тежести ), дали това ще попречи много на растежа ми на височина? Някой хора ми казват, че ще се набия и ще остана нисък, други казват, че не пречи... Разгледах няколко теми във Вашия форум по същия въпрос, но съм много объркан и така и не разбрах кой е правилния отговор. Сигурно и тук някой ще казват “да”, други - “не” и не знам кого да послушам.
И аз сега с оправданието, че съм нов :) Моля, не ми се карайте за незнанието ми.

03.09.12
12:03

Теория - височината на човек е около 80% заложена в гените му, останалите зависят от това как се храни, как тренира, как спи и въобще какво прави.
Практика - откакто започнах да тренирам съм пораснал с около 10-15 см. Очевидно на мен не ми е попречило.

Ако ти се чете - виж тук.

Noctis Caelum

03.09.12
12:05

Няма да спре растежа ти.Особено докато правиш набирания.Ако искаш да покачиш мускулна маса в твоя случай най-важа е диетата ти.Идеалното ти тегло е с поне 13-14 кила отгоре.Смятай в момента колко си зле.Избери си хранителен режим за покачване на мускулна маса от раздел Хранене.Спазвай го.Избери си програма за покачване на ММ от раздел Фитнес според “стажа ти”.Спазвай я.Виждам,че си достатъчно оборудван така,че няма да имаш проблеми.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 03.09.12 12:06.

03.09.12
12:26

Благодаря ви много за отговорите, ще разгледам из тези раздели и също сега ще съм много по-сигурен в тренирането си! :)

Редактиране: Като виждам на моята възраст момчетата с 13-14 кг. над мойте, те са дебелички... Не съм много сигурен, че за моята възраст и като се гледа височината идеалното ми тегло е 78 кила.

Мнението беше редактирано от Simo на 03.09.12 12:43.

Ако ядат чипсове,вафли,кроасани,банички,пици,дюнери и не тренират е нормално да ти изглеждат дебелички.Ако се храниш здравословно с храни богати на протеин и тренираш на 80кг ще изглеждаш много добре!

03.09.12
14:58

Трябва също да ви кажа, че аз имам доста бърз метаболизъм и каквото и да ям мазнини не мога да кача... Това добре ли е и означава ли, че и мускулна маса по-трудно ще кача?

Ако се храниш добре няма да има проблем да качиш мускулна маса!Бързия метаболизъм ти позволява да усвоиш храната по-бързо,което е добре :).

03.09.12
15:04

ОК, благодаря ти и на теб за инфо-то :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1