02.09.12
13:50
Здравейте, можете ли да ми помогнете с започването в street fitness-а. На 15 съм висок съм 1.70, тежа 52-3 килограма ( знам че не съм в нормите но изведнъж станах висок и слаб, спомням си че преди 1-2 когато бях по-нисък бях по-пухкав ). От скоро започнах да ходя на лостове. Мога да правя 5-6 набирания и 2-3 кофички. Можете ли да ми препоръчате някаква програма по която да тренирам за да направя повече маса, също така и някакъв хранителен режим (от кое да хапвам по повече за да може да качвам маса докато тренирам). Общо взето всичко свързано с street fitness-а. Благодаря предварително.
тренирай почти всеки ден прави по 10 серии набирания и 10 серии кофички или лицеви опори с равни бройки примерно 10 х 3 набиранки и 10 х 10 лицеви мисля че ще имаш доста добър ефект а и в последната серия пробвай на максимум т.е колкото можеш
02.09.12
15:58
Докато не стигнеш 10-12 повторения от кофи и набирания ОТ ВЕДНЪЖ,всеки ден прави много серии с малко повторения и от двете.Отделяй по 10 минути за набирания и 10мин. за кофи всеки ден.Например в един ден прави 6 серии по 2-3 повторения кофи и 6 серии по 2-3 повторения набирания.Когато можеш ОТ ВЕДНЪЖ ДА НАПРАВИШ 10-12 повторения и от двете,започни да тренираш 4 пъти седмично.Тренировка А - набирания , Тренировка Б - кофи.Тренировка А - Понеделник и Петък,Тренировка Б - Сряда и Събота или Неделя.В тренировките прави по 3-4 серии всяка с по 8 повторения.Целта е във всяка една от тренировките да имаш около 30 набирания общо,а в другата 30 кофи общо.След време,когато увеличиш още повече повторенията и например станат от 8 на 15,вече е време да слагаш утежнение.Дали ще е дъмбел между крака,раница с тежести,жилетка с тежести,няма значение.Важното е така да подбереш тежестта,че да не ти позволи да надхвърляш 6-8 повторения в серия.
П.С. След като увеличиш бройките можеш да разгледаш дневника ми (въпреки,че не отделям много време за него) и да видиш как съм разделил мускулните си групи.Вярвам,че не ти се иска да правиш само гръб и гърди тоест само (набирания и кофи).
Поздрави.
за да свикнеш всеки ден по 10 серии и от двете
за маса през два дни на третия по 10-15 серии
моето мнение направо да почнеш
ден 1 - 10 серии набирания по 4-5 накрая ако неможеш и по малко
ден 2 - 10 серии кофички по 2-3 накрая и по една може
след това като се прибереш лицеви опори 10 серии по 6-8 ако са ти леки с краката на стола
ден 3 - прави някакви крака(задължителни са за маса) бългаски клек....сумоклек....
след това пак започваш 1-2-3
ако имаш мерак корем на шведската и в къщи
като позаякнеш започваш набиранията с широк тесен хват и други усложнения
по нататък вече можеш да си вземеш някой дъмбел за вкъщи ....
ако правиш някакво кардио- бягане стълби колело или каквото и да е да не е в деня с краката
за яденето има една теме от вчера :
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/63487
ама там яденето е сметнато като за напреднал според мен
можеш да почнеш и с по малко
въпроса е да вдигнеш протеините -яйца пиле и извара като за начало
успех
03.09.12
14:00
благодаря на всички за бързите отговори :)