Шипове в кръста

03.09.12
20:07

Здравейте на всички, това ми е първата тема тук. Имам тъй наречените шипове дълги години и общо взето както знаете докторите ми казват почивка и физиотерапия, тогава кръста ме болеше непрестанно. Въпреки всичко започнах да спортувам отново интензивно, като се занимавам с тенис доста, с разаличните там загравки лицеви опори, коремни преси и набирания. Мина половин година и каточели кръста ми стана по добре, после включих фитнес с различни упражнения като хипер екстензии и така нататък. Сега почти не ме боли, само след по продължителни натоварвания. Започнах да правя мъртва тяга и то с почти моите килограми, като не се презорвам (техниката мисля е ок защото заради травмата съм свикнал да дигам тежко само по този начин) и се чувствам още по добре. Както казах пазя се доста, но просто искам да попитам този тип упражнения вредни ли са за тази контузия. защото просто не знам? Има ли някой с подобни ?

03.09.12
20:16

колко години си ?

03.09.12
20:18

30 :)

03.09.12
20:37

кои те гледа само на скенер ли или ходи на невролог
ако инфото ти е от отдавна понеже каваш че от дълги години ги имаш скоро гледали ли са ги
защото обикновено става така като млад и си понатовариш кръста било то с някоя  мадама било с лежане
и те заболи малко и отиваш на лекар
те те снимат и видят 2 различни (малко удебелени) прешлена на кръста врата или където и да е
и веднага казват шипове
всички хора над 60 имат шипове ама на 20
за шиповете им трябват време да се образуват ти ако на 20 или 30 имаш шипове какво ще имаш на 60
шиповете също така се лекуват успешно и изчезват има много теми в нета за упражнения и лекуване
упражненията за кръста помагат за шиповете в кръста да не боли а лекуването ги маха
според мен нямаш шипове ако ги имаш от”дълги години” както казваш

03.09.12
20:43

Аз се надявам да е така както ти казваш ама май не:)) общо взето когато бях на 15 си претоварих кръста с работа и имах много болки тогава, не бях ходил до миналата година на доктор. Миналата година бях на невролог и той ме прати на скенер и после каза шипове, това е положението, знам че съм млад но това е ... Много ще ми е полезно да кажеш къде ги лекуват, щото моя нерволог каза “На кални бани и физиотерапия” :) иначе аз питах за мъртвата тяга и вдигане на тежко, знам че не трябва но пък ми помага. Иначе тези доктори с нищо не са ми помогнали досега дори обратното, затова искам мнение на хора които са страдали. Благодаря отново за отговора.

03.09.12
20:50

Опс сори, ти рентген ли имаш предвид, такава снимка ми правиха, не съм минавал скенер.

03.09.12
21:00

на мен на 20 ми откриха шипове на врата отзад и ми притискат някаква артетия и ми се виеше свят
ходих на всякакви лекари и снимки
4 лекаря казаха че са шипове 1 каза че е някакво временно образувание леко одебеляване на 3-4 прешлен и че ще се разкара
и петимата не познаха
6-я лекар беше на 95 години бог да го прости и ми каза че има хора с няко друг по одебелен прешлен и това е до ген
и ми каза същото че ако имам шипове на 20 какво ще имам на 80 например
каза ми че материала в меи-то + алкохола и цигарите са ме понатоварили и затова ми се вие свят
както ми го каза така и ми мина и от тогава 20 години проблем не съм имал
преди 3 години се снимах и всичко си беше както преди нищо не се е уголемило и нищо не е изчезнало както ми казваше петия лекар
доктора дето ми дате снимката вика имаш шипове аз му викам ще имаш да вземаш :-)
докато ходех по доктори постоянно ми се виеше свят все едно от внушение като знаех че вече имам шипове
но както ти казах явно нямам
сега написах в гугъл шипове ими излезнаха доста интересни неща
но на всякъде пише на 60 години ,над 40 години.....
и как се лекуват и упражнения и още какво ти поискаш та ще имаш да четеш доста
по мое време интернет нямаше
успех

03.09.12
21:00

ренген
то с тоя доктор хаус какви ли не термини са ми в главата

04.09.12
00:02

Шипове не се лекуват. Имаш ли, живееш си с тях. Внушението е голяма работа. От лекар до лекар има разлика. Щом играеш тенис и правиш тяги, хиперекстензии и не усещаш болка по време на изпълнението им едва ли са шипове. Не съм специалист просто лично мнение. Прави сериозна загрявка, разтяжка и наблегни на кръста.

Мнението беше редактирано от aleks на 04.09.12 00:54.

Ако има хора с остеофити( шипове) в семейството много вероятно е и ти да ги има. Възрастта не е застраховка. Трябва разумна двигателна активност, да развиеш гъвкава и балансирана мускулатурата. Ако остеофита вече се е формирал ще трябва да живееш с него, но това не значи, че трябва да живееш с болката. Плуването е по-добра алтернатива от “мъртва тяга”, а ако все пак държиш да тренираш във фитнеса засили абдоминалните мускули , седалищните също, но преди това се консултирай с кинезитерапевт или рехабилитатор, който да огледа и прецени стойката ти, да направи нужните тестове, да провери обема на движение и кои мускули са вяли, кои са силни и натегнати  и да те насочи какво е добре, и какво не е добре за теб като комплекс от упражнения.

Мнението беше редактирано от Димитър Христев на 06.09.12 12:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1