НВД при обратен ежедневен режим...?

14.08.05
01:07

Здравейте на всички. От доста време посещавам редовно сайта и мисля, че е страхотен с изчерпателната си информация и всички, готови да помогнат с отговори, препоръки, съвети и минал опит. Реших и аз да задам своя въпрос, за да продължа напред. Първо да кажа за себе си, че бях месец и половина на НВД и ми се отразяваше страхотно, чувствах се добре, имах енергия, отслабвах... Но от преди месец започнах сезонна, доста натоварена работа на курорт. От новата обстановка, нерви и смяна на режима качих цели 5 кг :cry:  Искам отново да се върна към НВД, да сваля наваксаното и да продължа, докато не достигна крайната си цел! Но проблемът е в това, че работя само нощем, т.е. съм само нощни смени от 21 до 9, после спа през деня, и отново тръгвам за работа. Почивен ден нямам, така ще е до края на лятото. Сами разбирате, че ям през нощта, да оставим настрана това, че ям всичко в мометна. През деня съм страшно изморена, нито ям, нито спорувам... Какво бихте ми препоръчали, как да изляза от тази ситуация, вече започвам да се отчайвам, чувствам се ужасно дебела...

14.08.05
14:11

Аз не виждам как да избягаш цялостно от проблема.Като гледам си ограничила движението до минимум.Единствения съвет който мога да ти дам е да подбираш храната,която ядеш докато си на работа.Например един сандвич от хляб Бонус с пилешко и домат ще те наяде също така добре като един дюнер и една катма с много шоколад но няма да ти се лепне по дупето като мазнини  :)
Другото,което е все пак си на море може да плуваш по 30тина минути ако имаш време.Трябва да проявиш фантазия не знам какво друго да те посъветвам.

RE

14.08.05
19:00

много зле звучи :( !
Спри да бачкаш нощем и през ноща кото хапнеш със сигурност отива в мазнини особенно ако е въглехидрати ,ако е белтъци няма страшно.
Това,че спиш през деня забавя метаболизма до колкото знам и от там идва и качването на мазнини.
Просто спри да бачкаш нощем и измисли нещо друго през деня и си почни НВД-то пак и като на всеки 5-7 дена правиш ВВД ден в който въглехидратите за завишени до 2-3 гр. на КГ телесно тегло(иначе по 1).
Белтъците по 3.
и си давай хубава почивка,че в тая жега. :)

14.08.05
19:33

Спри да бачкаш нощем? Абе много полезен съвет, няма що! А пари за ядене от къде ще взима? Да не мислиш, че толкова лесно се намира работа, която да ти харесва и удовлетворява всичките ти изисквания?
Напълно възможно е да се спазва хранителен режим и при този график. Работил съм нощем, макар и не всеки ден и знам какво е.

Lady_pink, ти сама си разбрала къде е проблема, какъв съвет искаш? Ядеш каквото ти падне, предполагам и доста вредна храна, какво очакваш? Просто почни да си следиш храната като преди. Не виждам какво толкова ти пречи нощната смяна на правилното хранене. Щом искаш да се върнеш на НВД, направи го, знаеш как става, щом си го правила преди.
Щом не ти се яде през деня (което за теб е нощ всъщност), яж през нощта (или твоят ден ;) ). Тогава ти е активния живот и тогава имаш нужда от храна. Забрави ги тези глупости, че яденето през нощта било вредно, това е за хора, които нощем спят. Ако спазваш калорийния баланс, ще си върнеш  предишното тегло.
Направи си примерно едно голямо и качествено хранене преди да отидеш на работа. Там намери време да хапнеш още 1 - 2 пъти качествена храна, в съответствие с НВД, ограничи боклуците. След работа яж още веднъж леко, предимно белтъчна храна и салата, преди да легнеш да спиш.
В края на краищата от теб зависи.
Е може да вземеш предвид и съвета да си смениш работата, аз лично не бих работил нон стоп нощни смени. Най - малкото, трябва да ми ги плащат двойно ;) :)

RE

14.08.05
19:48

[quote author=”Петко К”]Спри да бачкаш нощем? Абе много полезен съвет, няма що! А пари за ядене от къде ще взима? Да не мислиш, че толкова лесно се намира работа, която да ти харесва и удовлетворява всичките ти изисквания?
Напълно възможно е да се спазва хранителен режим и при този график. Работил съм нощем, макар и не всеки ден и знам какво е.

Lady_pink, ти сама си разбрала къде е проблема, какъв съвет искаш? Ядеш каквото ти падне, предполагам и доста вредна храна, какво очакваш? Просто почни да си следиш храната като преди. Не виждам какво толкова ти пречи нощната смяна на правилното хранене. Щом искаш да се върнеш на НВД, направи го, знаеш как става, щом си го правила преди.
Щом не ти се яде през деня (което за теб е нощ всъщност), яж през нощта (или твоят ден ;) ). Тогава ти е активния живот и тогава имаш нужда от храна. Забрави ги тези глупости, че яденето през нощта било вредно, това е за хора, които нощем спят. Ако спазваш калорийния баланс, ще си върнеш  предишното тегло.
Направи си примерно едно голямо и качествено хранене преди да отидеш на работа. Там намери време да хапнеш още 1 - 2 пъти качествена храна, в съответствие с НВД, ограничи боклуците. След работа яж още веднъж леко, предимно белтъчна храна и салата, преди да легнеш да спиш.
В края на краищата от теб зависи.
Е може да вземеш предвид и съвета да си смениш работата, аз лично не бих работил нон стоп нощни смени. Най - малкото, трябва да ми ги плащат двойно ;) :)

И що да не е добър съвета?
Дали сънят(който е супер важен за хубавото тяло,каквото тя и всеки иска)през деня,ще е толкова пълноценен от този прец ноща.Да не говорим за фактори (светлина,шум и трудното свикване да спиш през деня)
ако тя е свикнала вече ОК.
Но мисля,че е ако иска да си почива както тряя,да спи през ноща.Работа през деня има колкото искаш,ся нз до колко можете да си намерите.Ама щом ще се занимаваме с боди билдинг ,аз мисля,че тряя отпишем нощния живот.И това за метаболизма дето го казах си е вярно.

14.08.05
20:14

Къде пише, че тя се занимава с бодибилдинг?
Съвета ти просто не е практически, мани какво пише в книгите за нощния сън и т.н. Тук почти никой не се занимава професионално и такива съвети са неприложими. Да не говорим колко културисти е имало, дето са работили или тренирали нощем (вместо да спят, както пише в списанията ;)) и пак са имали резултати.

Ти на практика и казваш щом работата и пречи да тренира и спазва режим да я зареже? Ти така ли правиш с твоята работа (или училище или с каквото там се занимаваш освен тренировките?).
А трябва да е обратното - в живота има и по - важни неща от тренировките, и ако се налага за определен период ще зареже и тренировки и режим и всичко. Аз съм го правил и много други хора са го правили, щом се е налагало. Трябва тренировките ти да са съобразени с работата и режима ти, а не обратното. Освен ако работата ти не е да тренираш, както е при професионалистите ;)

Това за метаболизма не съм сигурен, че е така. Ясно е, че като спиш ти се забавя метаболизма. И денем и нощем ;) Затова пък като си буден се забързва :) Не виждам защо като спиш през деня трябва да ти се забави метаболизма като цяло.

RE

14.08.05
20:57

аз си оправям всики други режими според тренировките ,те за мене са най-важни.Така се върви нагоре,решил съм с това да се занимавам така,че няма по важно за мене.
Бягал сам и от часове за да отида да тренирам,защото после примерно не съм можел да отида и така ми се нареждат нещата :)

14.08.05
22:02

Еми хубаво, ти си решаваш. Ама в бъдеще може да съжаляваш за нещата, които си пропуснал заради тренировките.
Между другото, Арнолд е вървял нагоре, докато е учел и работел и е взел няколко дипломи, заедно с титлите си на мр. Олимпия ;).
Рон Колман работеше на пълен работен ден до преди няколко години и си беше нагодил тренировките според работата.
Серджо Олива е работил в леярна и кланица, плюс това е учил вечерно, защото не е знаел английски, плюс това е тренирал и е печелил състезания. Мога да продължавам с примерите, това са едни от хората, постигнали най - много в този спорт. Никой от тях не е правил като тебе.
Просто да го имаш предвид, защото от културизма, поне за момента в българия не се изкарват много пари и не се прави кариера. На практика, хора, които се издържат само от културизма в България (а и на запад) са единици. Направи си добре сметката, дали можеш да станеш един от тях.

15.08.05
08:04

Благодаря ви за съветите. Има някои от тях, които мога да послушам и естествено такива, които не. Прави сте, аз сама осъзнавам къде е проблема, просто отлагам решението му. Относно напускането на работата- за това си мечтая ежедневно, но просто не бих могла да го сторя по хиляди лични причини, поне за сега. Това, което мога да направя е да си преценя в кои часове мога да ям, да си създам едно НВД- меню и да се хващам здраво, без да се отказвам. Ще гледам последното ми хранене и то не-основно да е към 24h най-късно, а закуската към 6. Ще си събера и последните сили и вкъщи като се прибера ще правя 30-40мин скачане на въже или някакви аеробики. Дано усилията помогнат, защото започвам с всеки изминал ден да изглеждам все по-ужасно, а съм била рекламно лице и не заслужавам подобна съдба. Щи ви държа в течение, дори може да ви публикувам менюто, за да дадете мнения.

18.08.05
01:35

Здравейте отново! Бях си взела 2 дни отпуск под предлог, че съм болна, възстанових си силите за предстоящата диета и спорта. През тези 2 дни правих по час и половина тае бо у дома, почнах НВД /и то май доста суров вариант- това вие ще прецените/. Продуктите, които включих в менюто си са месо/бяло пилешко, риба, пуешко/, извара, белтъци от яйца и зеленчуци/домати, краставици/. Менюто ми, според моя режим, е :
6.00- 2 белтъка, 100гр. извара, 1 краставица
11.00- 200гр. пилешко месо, салата от домат и краставица
16.00- 2 белтъка, 100гр. извара, 1 краставица
19.00- 200гр. пилешко месо, салата от домат и краставица
23.00- резени филе с извара
Нещо такова е, как ви се струва? Не съм включила никакви въглехидрати, защото пораждат апетита ми и искам още и още, особено сега, като започвам диетата. Много ми е трудно да не консумирам обаче мляко, сирене, кашкавал..., не знам без тях колко дълго ще издържа. Пия по 2,5 л минерална вода на ден, понякога и 3. Това е, моля ви, ако имате забележки или препоръки- изкажете ги, за да знам накъде да продължавам.

18.08.05
09:49

Ако толкова ти се яде мляко, яж. Малко няма да навреди. В киселото мляко въглехидратите не са чак толкова много. Сиренето, освен с по - голямото си количество калории, също не пречи, така че не е проблем и от него да ядеш.
Интересно ми е, след като работеше нощем, и спеше през деня, защо храненето ти е само през деня и кога успяваш и да ядеш и да спиш?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1