05.09.12
11:44
Хрумна ми днес една допълнителна опция, която ако има как да се въведе, мисля, че ще бъде за добро:
Представям си го като някакъв бутон или допълнителна отметка някъде в настройките...- опция за временно деактивиране на дневника.
Идеята ми е в моменти като примерно лятна почивка, коледни празници - когато споделянето на предстоящото пътуване или море се прави от почти всеки, да не е дневника увиснал изоставен с последно съобщение “Плаж, мореее, идааа” или нещо от сорта, което за недоброжелатели би се оказало много полезна информация за обитаемостта на дома, а дневника да бъде изцяло невидим за всички потребители (регистрирани или не) освен за собственика му. Когато се върне от отпуската потребителят, може по всяко време да си активира дневника и да продължи попълването му.
Поради тази причина бях решил да си направя дневник след лятната отпуска. Мисля, че не е в интерес на никой да оповестява публично кога домът му е празен...
Не знам колко време би отнело създаването на такава възможност, но до коледните празници или другият отпускарски сезон(другото лято) ми се струва разумно достатъчно времето...
Темата беше редактирана от Петър на 05.09.12 11:45.
От известно време насам се чудя, ти друга работа нямаш ли си?
Така де, как ти хрумват подобни глупости и аз не знам :D
Първо, къде си си написал адреса, че да знаят къде живееш? Или поне истинското ти име, че да има шанс да те намерят?
Второ, ако някой иска да те обере, едва ли ще разчита на информация от дневника ти. И трето, никой не те кара да пишеш в дневника си, че заминаваш на море и че оставяш празен апартамент, пълен с ценни вещи.
Временно деактивиране?
А не можеш ли просто да не пишеш вътре за 2-3-5 седмици? Да се “скрива” дневника докато си на почивка е абсолютно смешно.
Ако е по-дълъг период - помоли модератор да го заключи и си готов.
@Парен каша духа, Блага, дано не ти се случва ;). Аз пък ти се чудя ти нямаш ли толкова за какво да мислиш, че си тръгнала с моята ангажираност да се захващаш...Иначе се чуди колкото си щеш...
@Петко, има начини, не подценявай находчивостта на който е решил - има достатъчно връзки и във фейсбук, че да се проследи движението на потребител, ако някой наистина е решен да го направи.
@CarnalK - Мисля, че не си ме разбрал - ако последния ти пост е, че отиваш на море, ква е файдата да не пишеш след това? Така или иначе си казал, че те няма...
Вижте, нямам желание да се впускам в пледоарии за защита на идеята :). Имам идея, която мисля че би била полезна - споделям я. Толкоз. Не ангажирам никого с изпълнението.
Мнението беше редактирано от Петър на 05.09.12 15:04.
05.09.12
15:03
Какво разбираш под понятието деактивиране в случая?
Дневникът да стане невидим за потребителите, но да се запази съдържанието му?
P.S. Който не чете внимателно - задава отговори. :)
Не съм сигурен, че има такава техническа възможност.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.09.12 15:06.
казано от Кольо Пияндето на 05.09.12, 15:03:
Какво разбираш под понятието деактивиране в случая?
Дневникът да стане невидим за потребителите, но да се запази съдържанието му?
Да. И когато потребителят реши - маха примерно отметката от настройките и го активира. И той отново е видим.
казано от Петър29 на 05.09.12, 14:57:
@CarnalK - Мисля, че не си ме разбрал - ако последния ти пост е, че отиваш на море, ква е файдата да не пишеш след това? Така или иначе си казал, че те няма...
Бооожееее! Какви са тези глупости? Значи ти си писал в дневника си,че отиваш на море. Това е прочетено и дали дневникът ти е видим или невидим,това вече няма никакво значение. Който трябва вече е прочел,че отиваш на море. Изчезването на дневника дори ще потвърди,че си заминал. Този някой вече е информиран,че заминаваш на море и оттам насетне дневникът ти за него няма никакво значение. Просто не е необходимо да пишеш,че отиваш на море. А има опция след като си писал да редактираш постинга и изтриеш тая информация.
А освен това,когато не се пише в един дневник,това не означава,че собственикът му не е у дома си. Много хора спират фитнеса или прескачат тренировки по разни причини,липса на време или пари. Някои пишат тренировките си със закъснение от няколко дни заради умора или домашни ангажименти.
казано от Петър29 на 05.09.12, 14:57:
Е тогава вместо “отивам на море” пиши “барикадирам се в къщи с богат набор огнестрелни и халдни оръжия и се готвя за апокалипсис”
гарантирано криминалния контингент на България следи bb-team дневниците и набира данни чие жилище да отараши
освен това форумния крадец прави кросфит комплекса bgthief 2.0
катерене на блок до четвъртия етаж за време - 3 панелки, 2 тухла.
разпробиване на брава с дрелка
рязане на решетки с ножовка
носене на плазма 42 или 36 инча (скалира се тука комплекса) в пресечен терен 3х200
Walking lunges със система за домашно кино 40 метра
Под 25 минути е за отличен.
Значи, лек, ако намериш следи от магнезии - 100% са те тарашили формните крадци. :D