Контузия на рамото

Здравейте!
Преди около месец получих травма на рамото,която дойде като от нищото.. имах ужасни болки в рамото близо седмица,както и почти никаква възможност да движа ръката напред или нагоре. Лекарите в София ми казаха,че без направление от личния нищо няма да направят,а ми беше невъзможно да взема такова в момента,поради задължения към университета (студент съм)-личния ми лекар е в Стара Загора. Та търпях,болката отмина,обездвижването-не.. не ми беше възможно да се протегна напред или да си вдигна ръката,да не говорим за някакво натоварване. От 4 години фитнес,1 година ММА и 1 джудо не съм видял подобно нещо,а продължавам да се занимавам с тренировки на улични фитнес площадки(контузията обаче дойде сутринта в леглото-изправих се и се подпрях на лявата си ръка,след което дойде болката),та при възможност да не мога да тренирам ми причерня направо. Мина близо месец,когато вече имах възможност да се консултирам с лекар. Вече имах възможност да движа ръката си сравнително,започнах леки упражнения с цел възстановяване.Лекаря ми обяви,че имам скъсване на роторния маншон,и ми каза “Свиквай!”. Също така ми обяви и хипермобилни лопатки. Мина още месец някъде,вече мога да си движа ръката напред и нагоре,но пак със големи затруднения-при опит да я изпъна напред стигам до едно положение,след това йок, не става,и като бонус ми изскача лопатката ненормално много повече отколкото тази на дясната, а нагоре не мога да я изправя без големи усилия и без да се изкриви целия гръбнак наляво(отново-с изскачане на лопатката). При лицеви опори лопатката ми също изскача много.Няма никаква деформация на самото рамо,нито нищо. При първа възможност ще се консултирам с други лекари,но ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм му много благодарен! Благодаря предварително!

П.П.: Дали е възможно да е спомогнало за контузията и факта,че предната вечер спах със силно вдигната нагоре ръка (сякаш вися от лост,а дланта ми беше под главата).. по-точно не мога да го обясня (nhappy2) Но сякаш точно тези мускули са ми най-проблемни в момента-които влизат при набирания с широк захват и длани навън.

05.09.12
13:40

Здравей, много сериозен проблем, като от това, което описваш лекаря може би е прав (щом целия гръбнак се мести при движение на ръката). Задължително потърси второ мнение и специалисти за оперативно решение на проблема. Иначе мисля, че и тези два линка може да са ти от полза - тук и тук. Стискам палци положението да се оправи бързо, но ако има разкъсване се приготви за операция и дълъг период на възстановяване:(

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1