05.09.12
13:43
Здравейте :) Имам един въпрос - кога е по-подходящо да правя 30-40 минутно кардио - след тренировка с тежести (гирички примерно) и коремни преси, или преди това? Благодаря!
05.09.12
14:19
Кардиото след тренировка.По време на тренировката с тежести се изчерпва запасът от гликоген в мускулите и по този начин се увеличава ефективността от аеробната тренировка.
05.09.12
16:09
Зависи от целите според мен.Но ако го правиш (кардиото) след тренировка по-добре направи едно HIIT 15минути.Аз лично правя 3 обиколки със средно темо и след това 5/6 спринта по 100м (като 100м спринт, 100м ходом и т.н.).Разбира се не е казано че трябва да тичаш, може да скачаш и на въже мисълта ми е да е нещо по-интензивно, мисля че ще ти се отрази по-добре, а и ще ти е по-забавно.Пак обаче ще се повторя зависи какви са ти целите. :)
Поздрави !!!
05.09.12
17:12
Ей, “разбиращия” който не може да си направи менюто за качване.. :D Като ще цитираш текст от статия на BB-Team поне слагай линка от статията.. или поне го слагай в кавички, а не само Copy/Paste и да се правиш на много разбиращ. :)
Ето я и статията: http://www.bb-team.org/articles/1039_znaem-li-vsichko-za-kardio-trenirovkata
Мнението беше редактирано от Nevergiveup на 05.09.12 17:13.
Ако имаш възможност си прави кардиото в отделни дни от тренировката с тежести, ако пък не то тогава веднага след силовата тренировка.
05.09.12
19:14
Ако е в тренировъчен ден @Extender ти отговори кратко и точно.
Ако е в друг ден както ти препоръча @Георги, (което и според мен е по-удачният вариант) идеалният момент е сутрин на гладно.
А най-идеалния е сутрин на гладно 20-30 мин след прием на амино киселини с разклонена верига.
Много ви благодаря за отговорите : ) А статията определено отговори на въпросите ми. Благодаря :)
19.09.12
23:41
Както казва Cifrata Cifrov, определено сутрин тренировките са най-ефективни.
Що се отнася до твоят въпрост това, което мога да кажа, е че си зависи от самата ти кардио тренировка и колко напрегната и продължителна е тя. Ако е нещо лекичко няма никакъв проблем да го ползваш като загрявка преди силовата тренировка за да загрееш мускулите. В противен случай обаче наистина най-добре ще е да оставиш кардиото за накрая
Красиви дамски вечерни прически - http://napred.bg/прически.html. Докато тренираш сутрин - слушай радио онлайн. Предлагаме ви чудесни анимирани картички за чрд, с които ще зарадвате малки и големи рожденици. За пътуващите често с автомобил ето подробна пътна карта на София.
Мнението беше редактирано от Никол Минева на 15.10.12 16:47.
15.03.13
09:53
Георги си ти го каза