Въпроси за уредите и съвети за тренировките

no name

04.09.12
10:10

Чудя се дали мястото ми е тук .Вчера в залата гледах като паднала от Марс. :D
Дъмбелите в залата са над 12кг ,които не мога да вдигна. Има ли разлика между гири и дъмбели?!
-Повдигане на коленете от стенд - С какво да го заместя?Не само ,че нямам подобен уред ,а и “Хората с масивни бедра и седалище и без опит не бива да стартират програмата си с това упражнение.”
- Гребане на машина/долен скрипец от полуклек - С такъв уред не разполагам с какво може да се замести?
- Пълна гръбна екстензия - И това не знам с какво да го заместя по същата причина.
Опасни ли са интервалните тренировки ?
Когато пише двойна серия ,това означава ,че се изпълнява с двете ръце ,така ли е?

04.09.12
10:27

Може би ще ти е по-лесно да си намериш друга зала? :)

Интервални тренировки
Гиричките са с постоянна тежест. Дъмбелите са с променлива тежест, заради дисковете.
Повдигане на колената на стенд—-в тази зала все някъде има лост за набиране. Хващаш се за него и започваш да повдигаш колената.
Гребане на машина—-така както го описваш, може да се замени с хоризонтален скрипец с тясна или широка ръкохватка.
Пълна гръбна екстензия—-на някоя от лежанки партньор ще ти придържа краката.

04.09.12
12:38

no name, я кажи каква програма искаш да изпълняваш? Какви упражнения?
Гири и дъмбели нямат разлика в начина по които функционират. Дали ще са старомодни гири с топки, хексагонални, или дъмбели с дискове - разлика няма. (освен в някои специфични случаи).

no name

04.09.12
17:09

Ето тази http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami
Ами лостове не съм много сигурна дали има. След малко ще проверя. Ми от малък град съм и нямам много голям избор. :D
Иначе определено ми трябва някой да ми помага с техника и т. н. ,само че не мога да си намеря другарче от Асеновград. :D ..Не ,че съм търсила.. :D

04.09.12
17:20

май има потребители от Асеновград, които още да живеят там. И не е чак толкова малък града. Ако не - в Пловдив има много.
Упражненията:

1. Ако можеш - от вис от лоста за набиране (100% трябва да има такъв). Ако не можеш - повдигане на краката от лег

2. Такъв скрипец е почти стандарт за залите, но ако няма - гребане с дъмбел или щанга например

3. И този уред е стандартен, но ако няма - навеждане с щанга (добро утро)

двойна серия - изпълняваш едното упражнение и веднага след него друго - без почивка.

no name

05.09.12
11:51

Хора ,аз едва се задържам на лоста ,пък камо ли да си вдигам и краката :| Как да започна ,ма**а му? :D

Мнението беше редактирано от no name на 05.09.12 11:51.

05.09.12
12:11

започва се с желание. имаш ли желание - намираш си начин. Нямаш ли желание - търсиш си оправдание.

no name

06.09.12
02:51

така де, ще пробвам пак ..

06.09.12
09:14

Ти ако смяташ, че всеки отива на лоста и успява от първия път ... то, ако беше така нямаше да има затлъстели хора на планетата ... :) Изисква се много желание и усилие - при някои е по-лесно, при други става по-трудно, но това вече зависи до конструкцията на тялото ти, демек до ген.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1