06.09.12
01:11
Здравейте,
на 20 съм, 180см., 74кг. Тренирам от почти 5 месеца, започнах с кръгови тренировки и след два месеца минах на сплит. Не съм от най-стриктните трениращи, понякога се случва да пропусна тренировка заради работата, но после си я наваксвам. Внимавам с храненето, наблягам на въглехидратите и белтъците, но не спазвам строг хранителен режим.
Проблемът ми е, че откакто тренирам съм качил само 1кг. Ефект от тренировките има, по-стегнат съм, хората забелязват, че тренирам, но само дотам. Всички казват че първите месеци са най-силни и тогава се качват най-много килограми, но аз не съм мръднал.
Някакви идеи на на какво може да се дължи застоя??
До сега тренирах по тази програма: 1-гръб и трицепс, 2-гърди и бицепс, 3-крака и рамо.
Сега мисля да разместя малко: 1-гърди и рамо, 2-гръб, 3-ръце и 4-крака и да добавя аминокиселини.
Мерси предварително
Внимавам с храненето, наблягам на въглехидратите и белтъците, но не спазвам строг хранителен режим.
За да качиш само един килограм, което всъщност не означава ‘нищо’, както и ти сам си отбелязал - личи ти, явно нещо куца.
Не спазваш, но внимаваш и качваш малко/незадоволително. Ако искаш да качваш повече, започни да се храниш повече, т.е. наблегни повече на въглехидратите и белтъците.
Нито добавянето на няколко грама аминокиселини, нито разместването на сплита ще направят чудеса, докато не си подобриш храненето.
06.09.12
12:32
И мазнини.
06.09.12
14:09
За да натрупаш килограми най-важна е тренировката, след това идва храненето и почивката с които да обезпечиш растежа.
Малко хора тренират продуктивно, а повечето си се лутат с години.Като най-голямата грешка е в копирането на сплитове от този или онзи. Всеки един сплит е резултат от постепенна и последователна градация на тренировката и то за конкретния човек, което в повечето случаи никак не се спазва, а се кара на сляпо.