06.09.12
17:51
Здравейте,приятели.Следя форума от около година.Научих доста за спортното хранене и тренировки.На 23 години съм.Висок съм 184см.Тренирам от 14 месеца,като бях спрял за около 2,заради боледуване.Постигнах достаа(поне според мен) за тази 1 година тренировки.Накратко за постигнатото до момента:Качих 17 килограма -започнах 69кг,а в момента съм 85,5,гръдната обиколка се увеличи със 7см,бедрото с-10,рамото с около 4-5.Няма да крия,че и се поомазних по корема -качил съм 9см в талията,но за сега не се притеснявам особено,защото мисля да качвам още маса,докато почна да чистя.За сега се храня високо въглехидратно-високо протеинно.Проблемът ми е ,че бицепсите ми не растат като хората или поне не така ,както аз искам.Качил съм едва около 2,5см,откакто започнах.Мои приятели,които започнаха да тренират след мен развиха бицепсите си доста повече от мен.Пробвах всичко от към тренировки за бицепси- пробвах с повече серии(12-13),след това с по-малко (7-8),правих супер серии,Метод 21,постоянно разнообразявам упражненията за бицепс,серии с повторения с големи тежести -до отказ,но няма ефект,ръцете ми си стоят в едно и също положение.Моля ви помогнете.Някой,ако е имал същия проблем,нека сподели опита си.Не се чувствам комфортно,да усещам,че раста в другите мускулни групи,а ръцете ми да стоят в едно положение.Благодаря Ви предварително за вниманието.Надявам се да споделите идеите си и опита си с мен.
2 неща:
1.Бицепса расте покрай гърба
2.За по-голяма обиколка на мишницата повече допринася трицепса
Мисля,че можеш сам да стигнеш до изводите
Тва някое момиче ли не те харесва? Защото те само бицепс, корем и гърди знаят :D
Казах ти го - за голяма ръка трябва повече трицепс. За бицепс - гръб и крака!
Не си казал колко е цялата обиколка, може пък да си е достатъчна ;>
Трицепсът ми върви добре.Поне така мисля.Добре оформен е,но бицепсът изостава.Когато почнах беше 34,5,вмомента е 37.Не мисля,че е достатъчно.И не ми го е казало момиче,просто на мен не ми допада идеята да ми изостава точно бицепса:):)
казано от spook на 06.09.12, 18:12:
2 неща:
2.За по-голяма обиколка на мишницата повече допринася трицепсаМисля,че можеш сам да стигнеш до изводите
може ли да разясните за растежа на бицепса покрай гърба, защото не съм наясно и не съм го чувал това преди
казано от Georgi Arnaudow на 06.09.12, 22:35:
2 неща:
2.За по-голяма обиколка на мишницата повече допринася трицепсаМисля,че можеш сам да стигнеш до изводите
може ли да разясните за растежа на бицепса покрай гърба, защото не съм наясно и не съм го чувал това преди
Това е нормално, като се има в предвид идиотското ти мнение в “лаф - моабета”...
06.09.12
22:45
2 неща:
Дърпането натоварва бицепса. Дърпане на скрипци, набиране, дърпане на т-щанга и т.н. всички ангажират бицепса.
Ще рече, че бицепсите ти могат да стават по-големи, без нито едно директно изолиращо упражнение за тях.
съвсем образно казано: качваш 20 кг работна тежест на тягата, 10 кила на набирането с тежест, гребания и подобни и бицепсите ти са ти пораснали.
Разбира се, това не отхвърля ползата и ефекта от изолиращите упражнения.
Прочети поста на 6тх над мен.
Няма смисъл да правиш кой знае какви методики за бицепс.Тренирай здраво гръб и го за*би бицепса.Най-много 2-3 серии бицепсово сгъване с прав лост и това е,повече не ти трябва.Съсредоточи се върху силна тяга,набирания и гребане .
Мнението беше редактирано от Гената на 06.09.12 23:27.