Съвет какво да правя със програма.

От няколко месеца карам на програма гръб + бицепс и гърди + трицепс , чувствам се добре , но не знам само дали трябва да сменям програмата , примерно от гръб + бицепс и гърди + трицепс на гръб + трицепс , + гърди и бицепс ? Попринцип мога ли да си остана със програмата гръб бицепс и гърди и трицепс , защото я правя от 4-5 месеца , а пък са ми казвали , че трябвало да се сменя програмата на всеки 3-4- месеца за добри резултати ?

Малък едит : Също така да ви попитам как да правя сериите , прочетох една статия , че 3х8 серии са за мускулна маса , а аз във момента карам 4х12 . Вярно ли е това , че ако правя 3х8 на всяко упражнение е повече за мускулна маса ?

Темата беше редактирана от beceraful Костадинов на 06.09.12 18:19.

Да трябва да я смениш!Трябва да прибавиш крака и рамо!Ако не се храниш за маса и не тренираш гърди няма да натрупаш мускулна маса ако ще 3х100 или 3х3 или каквото и да е!Най-важното е да се храниш дали ще правиш 3х8 или 3х12 не е от толкова голямо значение.

Храня се , просто исках да знам дали трябва да сменям програмата. Значи не мога да си карам до когато си искам със тази програма , със която съм в момента ?

06.09.12
21:04

казано от beceraful Костадинов на 06.09.12, 20:32:

Храня се , просто исках да знам дали трябва да сменям програмата. Значи не мога да си карам до когато си искам със тази програма , със която съм в момента ?

Ако продължаваш да повишаваш работните тежести с добра форма на тази програма, давай. Ако вдигаш едно и също с месеци наред, значи е време да я смениш. А също така е хубаво да си мъж и под кръста :)

Нещо, което работи не се пипа!

06.09.12
21:17

Малък едит : Също така да ви попитам как да правя сериите , прочетох една статия , че 3х8 серии са за мускулна маса , а аз във момента карам 4х12 . Вярно ли е това , че ако правя 3х8 на всяко упражнение е повече за мускулна маса ?

Всичко зависи от храната ти !!!
Можеш да качиш маса както с 5 , така и с 10 повторения (същото важи и за релефа),стига да е съобразено с диетата.

Благодаря за бързите отговори.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1