08.09.12
10:02
Здравей драги читателю,
Не знам защо точно ти пиша, но може би е защото четейки, ти и другите читатели тази тема, вече ще имам публика и няма на къде да бягам, освен ако не искам да се изложа пред вас.
Реших да “тегля чертата” на всички тези диети, които са описани в сайта и да си направя моя собствена диета. 8 абсолютно еднакви дена ми предстоят (като робот). Това ми е първата диета в живота и знам, че изобщо няма да ми е лесно, макар и да е само 8 дневна!
Днес ми е първият ден и в следващите 8 дена всеки ден ще вписвам как е минал деня и спазил ли съм всичко, а под спазване на всичко имам в предвид следното:
06:00 - Ставане
06:00-06:10 - Миене на зъби и тн.
06:10-06:15 - Правене на кафе
06:15-06:25 - Пиене на кафето (за разлика от преди, кафето вече го пия много горчиво, без захар, без сметана - мисля, че до 2,3 дена ще свикна и няма да ми е толкова гадно)
06:25-06:30 - Оправяне за кардио (гуменки, облекло)
06:30-07:00 - Кардио тренировка на плажа (1600 метра бягане - 100 набирания, 200 лицеви опори, 300 клека и за финал още 1600 метра бягане)
07:00-07:10 - Прибиране към дома (След кардиото се старая да повървя 10на минути за да отпочина)
07:10-07:12 (Примерно) - Пиене на аминокиселини
07:15-07:30 - Закуска:
-салата от 2 домата, извара, зелена чушка + 2,3 капки зехтин за аромат и много малко сол
-5 белтъка + 1 яйце (варени разбира се)
07:30-07:40 - Душ
07:40-07:50 - Оправяне за работа
07:50 - Хайде на работа (работата ми е на 1 минута разстояние, така че нямам намерение да пиша нещо от сорта на “07:50 - 07:55 - вървене до работа :д”)
10:30 - 200гр. пилешка пържола + 100гр. броколи (пържолите съм ги правил с подправка за скара, не знам дали е проблем това)
13:30 - 100гр. извара + 1 нарязана зелена чушка (и пак съм се осмелил да сложа малко подрапвка за скара на изварата)
16:30 - 200гр. пилешка пържола + 50гр. броколи (пържолите ги пекох на едно така, че и тука има споменатата подправка)
20:00 - Приключване на работния ден
20:05 - Азотен бустер
20:35 - Тренировка:
- 3 серии х 20 коремни преси
- 30 минути на крос тренажора
21:15-21:20 - Аминокиселини
21:25 - 100гр. пилешка пържола
22:00 - 6 яйца (5 белтъка + 1 яйца) + 100гр. броколи
23:30 - Сън
Днес - 08/09 в 09:35 - за сега съм направил всичко по план, като изключим, че успях да направя от тренировката следното:
Първите 1600 метра ги избягах, и след това направих 3 серии х (10 набирания, 20 лицеви опори, 30 клека) и след това успях да избягам около 1000 метра преди да падна на асфалта...
В момента съм между 80-83кг и се надявам да сваля 3,4 кг ... като за цел като цяло е да стигна до 75кг
Храната си я приготвям за следващият ден между 22:00 и 23:00 часа ... варене на яйца, броколи ... печенето на пържолките и тн...
Очаквам вашите коментари, съвети и въпроси, независимо негативни или позитивни.
А от моя страна въпросите към вас следните:
- Подправката проблем ли е?
-По колко вода трябвада пия през дните на диетата?
-След диетата какви храни трябва да ям за да не кача веднага сваленото, а да задържа килограмите?
За сега са тези, по-късно може да изскочат и други.
Планувам след диетата 4 дена да се заредя с въглехидрат и пак да направя диетата ...
Снимка на сегашното ми състояние няма да правя, но може би след повторното правене на диетата ще кача една, две.
Не съм се и мерил - но ориентировъчно ръката ми около 39см в момента...
Поздрави Александър
08.09.12
11:28
Направи си дневник в секцията с дневници.
08.09.12
11:30
Защо? Така проблем ли е? Не мисля, че е на грешното място, моля за извинение ако съм сгрешил раздела!
8 дена подред искаш да правиш Мърф сутрин, за който си отделил 30мин и 30мин крос тренажор вечер като почти нямаш въглехидрати и мазнини в храната. И след това да си жив. Не мисля, че е възможно. Дори да е, силно ме съмнява това мъчение да е полезно.
08.09.12
15:19
Ами аз ще пробвам, а ако успея успея, ако не успея ще ме свестяват до кростренажора или на плажа... : )
Видя ли, че ми идва в повече ще намаля кардио тренировките... а също така не си прав за мазнините ... защото използвам зехтин, а там мазнини бол, но съм чел, че когато не ядеш въглехидрат приемането на мазнини не е проблем.
Мнението беше редактирано от Александър Станков на 08.09.12 15:21.
08.09.12
15:19
Би бил много полезен ако отговориш на въпросите ми.
казано от Александър Станков на 08.09.12, 10:02:
- Подправката проблем ли е?
-По колко вода трябвада пия през дните на диетата?
-След диетата какви храни трябва да ям за да не кача веднага сваленото, а да задържа килограмите?
Щом ще те удовлетвори веднага отговарям:
- Не, но по-добре без нея.
- Поне 3-4 литра, и повече да е не е проблем, организма си има механизми да се справи, просто ще изпикаеш излишната. Същото важи и за обратното.
- Спазвай хранителен режим 2-3 месеца, съобразен с целите ти.
08.09.12
15:36
Само не разбирам, какъв е смисълът да взимаш азотен буустер при тренировка от 3 серии за корем и малко кардио??
08.09.12
15:58
“- Не, но по-добре без нея.” - Можеш ли да обясниш защо е по-добре без нея и с какво тя би навредила?
Също така зехтина проблем ли е?
Просто от опит знам, че азотния бустер изключително много ми засилва метаболизма, и за това и реших, че мога да го пия (по половин доза например), може и да греша, поправи ме, ако е така.
Мислех си, ако сутрин към закуската добавя 50гр. въглехидрат по-добре ли ще е или напротив? Също така, се чудех ако започна да правя следното: 3 дена без въглехидрати и на 4ят зареждане с бавни въглехидрати по-добре ли ще е, като се има в предвид, че ще задържа така около 1 месец?
Не очаквам от вас да ме упреквате, а напротив, да ме съветвате как да променя диетата за по-добър резултат.
Поздрави Александър
08.09.12
16:23
Осем дни поред да правиш по 2 пъти кардио е много. Ако толкова много ти се тренира сутринта прави кардио (2-3 пъти в седмицата), а вечер прави набиранията, коремните и другата част от тренировката си (но пак не всеки ден).
Аз съм на твоите килограми и също съм на НВД. Като цяло храната ми наподобява твоята, но количеството е по-малко (не защото не е лошо да хапвам повече, а защото не ми се яде толкова). А какъв режим трябва да спазваш след като достигнеш до желаните килограми/форма никой не може да ти каже с точност. Трябва да си подбираш храната така че хем да ти е вкусна, да не ти омръзва, да ти помага за възстановяване, хем да ти помага да поддържаш желаната форма.
Препоръчаха ти да си направиш дневник, защото целта на темата ти е точно за този раздел на форума. Помоли някой администратор да ти я измести.
казано от Александър Станков на 08.09.12, 15:58:
“- Не, но по-добре без нея.” - Можеш ли да обясниш защо е по-добре без нея и с какво тя би навредила?
Също така зехтина проблем ли е?Просто от опит знам, че азотния бустер изключително много ми засилва метаболизма, и за това и реших, че мога да го пия (по половин доза например), може и да греша, поправи ме, ако е така.
Мислех си, ако сутрин към закуската добавя 50гр. въглехидрат по-добре ли ще е или напротив? Също така, се чудех ако започна да правя следното: 3 дена без въглехидрати и на 4ят зареждане с бавни въглехидрати по-добре ли ще е, като се има в предвид, че ще задържа така около 1 месец?
Не очаквам от вас да ме упреквате, а напротив, да ме съветвате как да променя диетата за по-добър резултат.
Поздрави Александър
За подправката, и да я слагаш и да не я слагаш е все тая. Задълбаваш в ненужни детайли, а не виждаш цялата картина. Хубаво е, че се интересуваш, искаш да се научиш и да промениш нещо в себе си. Само мога да адмирирам такива хора. Ще се опитам да помогна с каквото мога.
Ето моя съвет: не прави това, което си започнал. С тази храна, която клони към 0 мазнини и въглехидрати и такова натоварване, ще се изтощиш много, ако въобще успееш ( нито знам на колко си години, нито как и по колко тренираш и т.н. и т.н.). Такива от рода на за 8 дена ще сваля 3-4 килограма и ще се изчистя и после ще се пазя и няма да ги кача, ако така наистина разсъждаваш по-добре да не се хабя въобще.
Спорта под каквато и да е форма (кросфит, бодибилдинг, борба, футбол...). Не е взимам тука за 2 месеца креатина, азотния бустер, протеина, БЦАА. Правя в понеделник гърди, бицепс, сряда гръб, трицепс и така нататък. Спорта е начин на живот, дисциплина, старание, желание за себеосъвършенстване. Не става за 8 дена, то и за 800 не става.
Изгради си правилен хранителен режим съобразен с целите ти (явно изчистване) в съотвествие с начина ти на живот и тренировки. Това според мен е начина и това във форум не виждам как може да се получи.
Мнението беше редактирано от aleks на 08.09.12 18:13.
08.09.12
18:56
Не, тука мисля, че се обърка да ми говориш като на 10 годишен ... това не е правилно. В бодибилдинга имам достатъчно опит, в диетите нямам, и за пореден път се обеждавам, че ако нещо не е наред, ако не си написал нещо правилно веднага българина, независимо, че и в най-добрият български сайт за фитнес, ще те оплюе или най-малкото ще ти говори като баща ти ... защо ли се наемам да питам в български сайт ...
08.09.12
18:57
Моля темата да бъде изтрита! Благодаря.
09.09.12
00:10
Пффф... аз в коментарите на Alexander Geyman не видях друго освен желание да помогне (а съветите са му съвсем адекватни). Ама ако не ти изнася съвета значи е грешен или обиден, ако не ти е ясно думи като “адмирирам” и “помагам” не значат псувам и оплювам. И веднага се минава на “то българите сме такива, то българите сме онакива...” Еми те такива сме, заради те такива като тебе. То бива лиготии, бива глупост, ама това е прекалено. Айде дано я затрият по-бързо тая тема, че се изнервих.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 09.09.12 00:11.
Само на мен ли ми се струваш леко недохранен на снимките с профила ти ? А искаш да свалиш още цели 8 килограма и то по такъв убийствен начин?Имаш 2 години в зала и не си разбрал че дори и да свалиш 4 кг за 8 дена(боже като го написах ми прозвуча още по абсурдно),колко от тях ще са мазно,колко вода и колко хранителни запаси.И реално след тия 8 дена килограмите ще ги върнеш за нула време.Да не говорим че в тия 8 дни нямаш една силова тренировка(набиранки и кофи не се броят),а силовите тренировки пазят мускула,малко или много.Пък и може ли да си такава девойка,първия път в който ти казаха нещо което не те удовлетворява и да се разпискаш.
10.09.12
08:53
4 кг за 8 дена не са нищо..Свалял съм 3 кг+ за 2 дена.. И то хранейки се здраво,като си мазен водата от тялото заминава първо гликоген и в началото спадаш като пукнат балон..
13.09.12
12:23
казано от balabanov на 10.09.12, 08:44:
Само на мен ли ми се струваш леко недохранен на снимките с профила ти ? А искаш да свалиш още цели 8 килограма и то по такъв убийствен начин?Имаш 2 години в зала и не си разбрал че дори и да свалиш 4 кг за 8 дена(боже като го написах ми прозвуча още по абсурдно),колко от тях ще са мазно,колко вода и колко хранителни запаси.И реално след тия 8 дена килограмите ще ги върнеш за нула време.Да не говорим че в тия 8 дни нямаш една силова тренировка(набиранки и кофи не се броят),а силовите тренировки пазят мускула,малко или много.Пък и може ли да си такава девойка,първия път в който ти казаха нещо което не те удовлетворява и да се разпискаш.
Девойка, а... хаха, забавен тип си. Идеята на това сваляне на килограми беше поради това, че преди 2 години, когато тренирах не обръщах достатъчно внимание на корема и поради некачествените храни, които ядох корем се омазни много и общо взето не е добре, та идеята беше да сваля мазнините и един вид да си започна на чисто, и както каза ти се “разписках” сигурно, защото се издразних доста на тия коментари, реагирал съм неправилно, за което се извинявам.
В крайна сметка ме разобедиха да правя каквото и да е диета и да ограничавам нещо от храната, защото човешкият организъм се развива до 23,24 годишна възраст и всяко лишаване, било то на въглехидрат, било то на мазнини само затормозява ограганизма, и в крайна сметка реших да си тренирам както до сега 5 пъти в седмицата, с единствената разлика, че ще добавя 3 пъти в седмицата кардио сутрин преди закуска.
Още веднъж се извинявам, че реагирах така, но просто понякога нервите на човек не издържат.
Поздрави Александър
13.09.12
14:06
Моят съвет е да ядеш и да тренираш, и да изградиш доволно мускулна маса, пък тогава да мислиш за изчистване.. аз лично съжалявам, че не разсъждавах по този начин по-рано и се опитвах да качвам ‘’чиста’’ мускулна маса. Ефект имаше, най-вероятно заради гените ми, и все пак мисля, че качването на чиста мускулна маса е за трениращите с по-голям стаж, които са наляли доволно в мускула и вече се стремят към ‘’съвършенство’‘.
16.09.12
09:56
Благодаря ти за съвета!
Поради породили се обстоятелства се налага да прекъсна тренировките до края на месеца, но след това планът ми е да започна да тренирам сериозно с цел покачване на мускулната маса, защото сте много прави като твърдите, че ми липсва и ми е рано, с разликата, че ще правя по 3 пъти в седмицата кардио тренировки сутрин преди лекции, а вечер ще тренирам сериозно, ще намаля хляб и ще добавя повече ориз, картофи и ядки (за сила в залата), ще се старая да избягвам сякакви полуфабрикати, газирани и всички други нездравословни продукти и ще започна да си правя мерки всеки месец, за да видя има ли напредък.
Поздрави Александър