Консултация - комбиниране на големи и малки мускулни групи

08.09.12
12:09

Здравейте,въпроса ми е бицепса ,ако го тренирам с гърди или гръб натоварването е по-голямо и логично мускула ще расте повече,затова в един четиридневен сплит искам да подбера най-добрите комбинации ,дори и да няма такива ,всеки си има златната среда ,но все пак трябва някаква  консултация,както и при раменете ,трябва ли различните части да ги тренирам в различни дни например в деня с гърба задно рамо+трапец+трапец? Но сякаш много групи се накачулват на едно,имам доста колебания затова реших да се консултирам с вас.Благодаря предварително и още едно малко въпросче когато пулдалн си обръщам китките понеже един приятел така ме посъветва ,вие как мислите?Каква е разликата?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.09.12 12:15.

08.09.12
12:22

Има два противоположни подхода, като и двата дават резултати в определени случаи.
Единият е да съчетаваш синергисти в един ден, като по-големият (гърди или гръб например) идва преди по-малкия (трицепс или бицепс), а вторият се тренира само с няколко серии, защото вече е уморен от първата част на тренировката. Аз този подход го включвам в програмата си, но само за разнообразие - определено предпочитам втория.
А той е да се съчетават антагонисти - гърди-бицепс, гръб-трицепс, като съответно си се тренират в пълен обем.

Има и трети подход - да оставиш гърба и гърдите сами, като им добавиш примерно преса, трапец или предмишница, да тренираш бицепс и трицепс в една тренировка, крака и рамо в последната - такъв ми беше четиридненвият сплит преди време, когато все още не бях осъзнал ползите от петдневния. :) Рамото можеш да го тренираш изцяло заедн с краката, включително и “задно” рамо.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.12 12:23.

08.09.12
12:30

Благодаря много за бързия отговор ,ще го имам предвид.

08.09.12
17:54

Сега ще ти кажа аз как тренирам в 4 дни.

1ви ден Гърди - Бицепс
2ри ден Крака
3ти ден почивка
4ти ден Рамо - Трицепс
5ти ден Гръб - Трапец
6ти ден почивка
7ми ден почивка

И съм много, много доволен от тази програма.

08.09.12
23:20

Според мен гърди-бицепс и гръб-трицепс, защото бицепса се товари от движенията за гръб и е възможно да го претренираш. :)

Мнението беше редактирано от Dobromir Kostadinov на 08.09.12 23:22.

09.09.12
12:26

казано от Dobromir Kostadinov на 08.09.12, 23:20:

Според мен гърди-бицепс и гръб-трицепс, защото бицепса се товари от движенията за гръб и е възможно да го претренираш. :)

И не само това. Доста време лично аз тренирах гърди - трицепс, но след гърдите трицепса ми е много изтощен и немога да го тренирам както трябва. Написаната горе от мен програма за мен е най - добрата в случея. Аз лично от другата седмица започвам 10х10 един месец, пък каквото стане :)

ПО-ЗДРАВИ !!

09.09.12
13:32

казано от Dobromir Kostadinov на 08.09.12, 23:20:

Не, няма да претренира бицепса ако го прави с гърба.

09.09.12
13:45

2012 година
>претрениране

вие сериозно ли,особено от това,че тренира бицепс и гръб в различен  ден?!

09.09.12
23:23

@Vintage what do you mean by that?
Казах, че е възможно да го претренира, но това зависи от обема на тренировката му за дадения мускул, стажа му, както и храненето/суплементацията. :)

Мнението беше редактирано от Dobromir Kostadinov на 10.09.12 00:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1