08.09.12
16:24
Здравеите, от доста време имам болка в продълговатата глава на левия трапец, но този проблем възниква само когато правя мъртва тяга, какво ли не правих намалях тежеста, бях я спрял за 2 месеца, но сега отново като почнах да правя мъртва тяга, болката си се появи, болката е като прищракване, сякаш секи момент ще се скъса трапеца, и това е единствено когато правя мъртва тяга, оставя ли лоста на земята болката отшумява, но ме мн страх да не скъсам трапеца, моля ви ако знаете нещо по вапроса да ми дадете ваще съвети, благодаря предварително.
Имах същия проблем,но върху целия гръб.Тренираш прекалено тежко и си изкривил движението на упражнението и се е схванал мускула или си прещипал нерв.
Купи си Диклак от аптеката и пий 1 хапче (Да знаеш,едно хапче ще те отпусне,не пий по повече защото това е силен продукт и ще те удари в черния дроб).
Накарай някой да разтрива мястото където те боли със спирт и след това с вазелин и така всеки ден по възможност.
И спри тренировката за гръб за седмица или две,зависи в какво състояние е трапеца.
Хайде,бързо оздравяване брат,дано съм бил полезен.
08.09.12
17:14
Благодаря много пич, ще се пробва ;)
казано от Иво Илиев на 08.09.12, 16:55:
Имах същия проблем,но върху целия гръб.Тренираш прекалено тежко и си изкривил движението на упражнението и се е схванал мускула или си прещипал нерв.
Купи си Диклак от аптеката и пий 1 хапче (Да знаеш,едно хапче ще те отпусне,не пий по повече защото това е силен продукт и ще те удари в черния дроб).
Накарай някой да разтрива мястото където те боли със спирт и след това с вазелин и така всеки ден по възможност.
И спри тренировката за гръб за седмица или две,зависи в какво състояние е трапеца.
Хайде,бързо оздравяване брат,дано съм бил полезен.
Диклак е съвсем нормално нестероидно противовъзпалително. Ефектът от едно хапче ще е само моментен, а влиянието върху черния дроб на един нормален курс от няколко дни по 100-тина милиграма на ден ще е нищожен.
А на автора на темата ще кажа, че най-добре при такава болка е да се отиде на лекар. Самолечението може и да даде резултат в доста случаи, но рискът онзи, който ти поставя диагноза на базата на откъслечна анамнеза от мнение във форум, да сбърка, ще си остане за твоя сметка, а не за негова.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.12 17:34.