Дневник на един шишко !

Темата е заключена.

08.09.12
17:14

Здравейте хора най-после и аз ще си направя дневник след като видях, какво съм направил за 1 месец.
Ето малко информация:
07.08.2012
Килограми - 93кг
Височина - 175см
Подкожни мазнини - 30%
08.09.2012
Килограми - 90кг
Височина - 178см
Подкожни мазни - 26%
На 16 години съм и искам до Коледа да стана 80 килограма.
Днес 08.09.2012
Ставане 10:15 - Изяждане на една кайсия и на фитнес.
Днес правих ръце предимно:
- 10 минути кардио колело.
- Бицепсово сгъване с  крив лост - 5х 2,5 :( 20 повторения
-Бицепсово сгъване с дъмбели - 5х7 15 повторения
-Скотово сгъване - 4х6 15 повторения на рака
-Чукове 4х7 30 повторения
-Изтласкване от лег с тесен хват - 4х20 25 повторения
-Френско  4х2,5 15 повторения
-Разгъване на скрипец  4х15 20 повторения
-Разгъване с две ръце на скрипец с подхват - 4х30 20 повторения
-Упражнения за корем - Супер серии - Вертикални коремно-тазобедрени повдигания - 3х15,Коремни - 3х40,Правя още 2 опражнения за корем, но не им знам имената едно 3х15 с дъмбел и другото 3х15 серии.
-Въртене 15-20 минути колело
Обяд: 2 пържени яйца
И за вечеря - Салата домати и краставици или плодова салата.

08.09.12
17:27

И защо ги правиш тия 15-30 повторения? Какво мислиш, че ти носят?

Правя ги защо, когато правя повече повторения с леко се потя повече, а моята цел е да сваля излишните килограми ;).

08.09.12
17:44

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 17:38:

Правя ги защо, когато правя повече повторения с леко се потя повече, а моята цел е да сваля излишните килограми ;).

Потенето няма връзка със свалянето на килограми. Увеличи работните тежести и намали ЗНАЧИТЕЛНО повторенията (до 6-8).
Дай си повече време. Ако тренираш и се храниш подходящо (НВД с много малък отрицателен калориен баланс), ще започнеш да покачваш мускулна маса, а тя самата от своя страна е консуматор на енергия и ще започне да “дърпа” от мастните запаси на тялото.

казано от Boby_ на 08.09.12, 17:44:

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 17:38:

Потенето няма връзка със свалянето на килограми. Увеличи работните тежести и намали ЗНАЧИТЕЛНО повторенията (до 6-8).
Дай си повече време. Ако тренираш и се храниш подходящо (НВД с много малък отрицателен калориен баланс), ще започнеш да покачваш мускулна маса, а тя самата от своя страна е консуматор на енергия и ще започне да “дърпа” от мастните запаси на тялото.

Според мен с 6-8 повторения няма да постигна нищо дори да е тежко.До сега това което правя за 1 месец има ефект 3 килограма не са много, но пак е нещо.Питал съм доста инструктори и всеки ми казва прави с  леко но повече повторения.До сега се храних с какво има в хладилника, но мисля да пробвам 90 дневната диета.

08.09.12
17:54

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 17:51:

Според мен с 6-8 повторения няма да постигна нищо дори да е тежко.До сега това което правя за 1 месец има ефект 3 килограма не са много, но пак е нещо.Питал съм доста инструктори и всеки ми казва прави с  леко но повече повторения.До сега се храних с какво има в хладилника, но мисля да пробвам 90 дневната диета.

И колко от тези инструктори са слизали от 30% мазнини до 10? :) Не ми отговаряй, ясно е, че са точно николко.
Средният инструктор в средната зала си има мантра, която повтаря отново и отново като навита латерна - много повторения за релеф, малко за маса. Това са пълни глупости. Аз се връщам от там, където ти тепърва отиваш. Постави си дългосрочни цели (а не такива до Коледа), започни да четеш и да се образоваш и НАМАЛИ повторенията, ако искаш да имаш резултати, за които да си струва да говорим. :)

08.09.12
18:06

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 17:14:

07.08.2012
Килограми - 93кг
Височина - 175см
Подкожни мазнини - 30%
08.09.2012
Килограми - 90кг
Височина - 178см
Подкожни мазни - 26%

За един месец си пораснал с 3 санта ли, бе? (tmi) Така както си я подкарал с по 3 всеки месец, до Коледа ще чупиш висулките от покривите с глава :D.
Имам чувството, че или преди месец си се измерил неправилно, или сега си се позавишил малко ;). От това ти идва и промяната в % мазнини, а не толкова от трите кила надолу. Послушай иначе Боби и може и да прогресираш...

казано от Петър29 на 08.09.12, 18:06:

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 17:14:

07.08.2012
Килограми - 93кг
Височина - 175см
Подкожни мазнини - 30%
08.09.2012
Килограми - 90кг
Височина - 178см
Подкожни мазни - 26%

За един месец си пораснал с 3 санта ли, бе? (tmi) Така както си я подкарал с по 3 всеки месец, до Коледа ще чупиш висулките от покривите с глава :D.
Имам чувството, че или преди месец си се измерил неправилно, или сега си се позавишил малко ;). От това ти идва и промяната в % мазнини, а не толкова от трите кила надолу. Послушай иначе Боби и може и да прогресираш...

Най-вероятно миналия път грешно са ме премерели па може и този утре така и така ще ходя до лични лекар за бележка ще и кажа да ме премери..Това което каза Боби, че когато дигам  повече с по малко повторения качвам мускулна маса и сланината е правя в мускул поне така го разбрах аз де.Гледам, че и ти си на това мнение, но когато правя с леко и повече повторения  тогава се изпотявам повече съответно  махам повече калории.А  и Боби май грешно ме е разбрал за 30 повторения имам предвид, че общо на двете ръце правя 30 повторения тоест на рака 15.Но съсигорност ще пробвам това с  по малко повторения и по тежко..

08.09.12
18:36

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 18:30:

Най-вероятно миналия път грешно са ме премерели па може и този утре така и така ще ходя до лични лекар за бележка ще и кажа да ме премери..Това което каза Боби, че когато дигам  повече с по малко повторения качвам мускулна маса и сланината е правя в мускул поне така го разбрах аз де.Гледам, че и ти си на това мнение, но когато правя с леко и повече повторения  тогава се изпотявам повече съответно  махам повече калории.А  и Боби май грешно ме е разбрал за 30 повторения имам предвид, че общо на двете ръце правя 30 повторения тоест на рака 15.Но съсигорност ще пробвам това с  по малко повторения и по тежко..

Това дали ще качваш или не и дали ще е мускул или мастна тъкан, зависи от много фактори и тренировката далеч не е най-важният от тях. Факт е обаче, че ако правиш по 15 повторения със смешни тежести, нито ще качиш маса, нито ще изчистиш нещо.
И 15 повторения са УЖАСНО МНОГО. 10 са ДОСТА МНОГО, 8 са просто много, а 30 са извън всякаква разумна скала. :)

казано от Boby_ на 08.09.12, 18:36:

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 18:30:

Това дали ще качваш или не и дали ще е мускул или мастна тъкан, зависи от много фактори и тренировката далеч не е най-важният от тях. Факт е обаче, че ако правиш по 15 повторения със смешни тежести, нито ще качиш маса, нито ще изчистиш нещо.
И 15 повторения са УЖАСНО МНОГО. 10 са ДОСТА МНОГО, 8 са просто много, а 30 са извън всякаква разумна скала. :)

Да знам, че ако правя  със смешни тежести  по 15 повторения е нищо, но се пак не мога да  дигна 40 за бицепс.И да те питам също понеже ще пробвам твоят начин да ли вместо 4 серии и да правя 5 или 6..

08.09.12
18:46

Въпросът не е само в броя повторения и серии. Важно е и как си стуктурираш тренировката като упражнения, поредност, почивки, колко често тренираш и т. н.
Защо не влезеш в секцията за програми на сайта и не си харесаш някоя готова за начинаещи?
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=247&experience=239&equipment=743&time=243

След няколко месеца ще придобиеш опит и ще заучиш механично движенията и тогава вече ще можеш да започнеш да си адаптираш програмата за личните цели.

казано от Boby_ на 08.09.12, 18:46:

Въпросът не е само в броя повторения и серии. Важно е и как си стуктурираш тренировката като упражнения, поредност, почивки, колко често тренираш и т. н.
Защо не влезеш в секцията за програми на сайта и не си харесаш някоя готова за начинаещи?
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?gender=247&experience=239&equipment=743&time=243

След няколко месеца ще придобиеш опит и ще заучиш механично движенията и тогава вече ще можеш да започнеш да си адаптираш програмата за личните цели.

Ми аз имам вече половин година опит, но спрях и сега пред 2 седмици почнах пак с цел отслабване.
Гледал съм ги програмите в сайта и само една ми хареса горе долу - Кондиция и отслабване за мъже в два до пет дни седмично ето тази.И почивката ми между сериите е около 1 минута.А сега ходя с един  приятел, който вече е 1 година в залата и при него ефекта е голям даже огромен ама той не тренира за отслабване а за мускулна маса.И ми казва кое упражнение правя грешно и правя по неговата програма разликата е че той прави с тежко за мускул а аз гледам да правя същите упражнения, но за махане на мазните.

08.09.12
18:59

[quote author=”Тодор Иванчев” date=“1347119608”

...разликата е че той прави с тежко за мускул а аз гледам да правя същите упражнения, но за махане на мазните.

През цялото време се опитвам да ти кажа, че между двете няма разлика, ти си знаеш твоето. :) Отказвам се.

казано от Boby_ на 08.09.12, 18:59:

[quote author=”Тодор Иванчев” date=“1347119608”

...разликата е че той прави с тежко за мускул а аз гледам да правя същите упражнения, но за махане на мазните.

През цялото време се опитвам да ти кажа, че между двете няма разлика, ти си знаеш твоето. :) Отказвам се.

Аз искам да махна шибаната сланина и чак тогава да правя мускулна маса, а не едно временно и двете...Щом досега правя това и има ефект значи правя правилно.Виждам, че и ти си бил шишко, но си ги свалим по друг начин мерси за съветите ти ще ги имам в предвид ! :)

08.09.12
20:30

Това, че се потиш повече, далеч не значи, че гориш мазнини.
Това, че си свалил килограми, не значи, че си свалил само мазнини.
Далеч не значи, че правиш правилно.
Според мен вдигни килограмите, намали повторенията, както ти се каза, защото ако не се натоварваш достатъчно, прогрес няма да има.
Никой не ти казва да вдигаш на максимума на капацитета си, прецени си тежестите за 8-10 повторения.
Програмата е кръгова, не прави много почивки, за да поддържаш пулса висок за по дълго време.
Ако толкова те тормози това мазно, включи кардио след тренировката. То даже там си го пише.

Знам, че си писал само един хранителен ден, но повече от всичко си оправи храненето, ако по принцип е такова. Предполагам, че ще кажеш, че не е, то ще си проличи в последствие. (направо няма да си казвам мнението за ПЛОДОВАТА салата за вечеря (tmi) )

П.п. Аз съм на НВД със същата програма в женския и еквивалент.

“казано от Тодор Иванчев на 8 Сеп 2012 16:30:

качвам мускулна маса и сланината е правя в мускул ”

И почети малко.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.09.12 20:33.

казано от BGDN. на 08.09.12, 20:30:

Това, че се потиш повече, далеч не значи, че гориш мазнини.
Това, че си свалил килограми, не значи, че си свалил само мазнини.
Далеч не значи, че правиш правилно.
Според мен вдигни килограмите, намали повторенията, както ти се каза, защото ако не се натоварваш достатъчно, прогрес няма да има.
Никой не ти казва да вдигаш на максимума на капацитета си, прецени си тежестите за 8-10 повторения.
Програмата е кръгова, не прави много почивки, за да поддържаш пулса висок за по дълго време.
Ако толкова те тормози това мазно, включи кардио след тренировката. То даже там си го пише.

Знам, че си писал само един хранителен ден, но повече от всичко си оправи храненето, ако по принцип е такова. Предполагам, че ще кажеш, че не е, то ще си проличи в последствие. (направо няма да си казвам мнението за ПЛОДОВАТА салата за вечеря (tmi) )

П.п. Аз съм на НВД със същата програма в женския и еквивалент.

“казано от Тодор Иванчев на 8 Сеп 2012 16:30:

качвам мускулна маса и сланината е правя в мускул ”

И почети малко.

Е даде не само мазнини.Гледам,че и 3мата сте за дигане на килограмите е добре ще премеря с вас имате повече опит от мен мисля да почна тази програма, където е намерих в сайта.Почивките са ми между серите и са ми около една минута.Кардиото ми е задължително след тренировка тоест накрая правя корем задължително+ кардио.Ами да такова ми е храненето то най много ме мъчи не мога да намеря подходяща програма сега ще почна 90 дневната надявам се да успея.А за плодовата салата смисъл не ли добре да се яде по време на отслабване.

08.09.12
21:01

казано от Тодор Иванчев на 08.09.12, 20:42:

Е даде не само мазнини.Гледам,че и 3мата сте за дигане на килограмите е добре ще премеря с вас имате повече опит от мен мисля да почна тази програма, където е намерих в сайта.Почивките са ми между серите и са ми около една минута.Кардиото ми е задължително след тренировка тоест накрая правя корем задължително+ кардио.Ами да такова ми е храненето то най много ме мъчи не мога да намеря подходяща програма сега ще почна 90 дневната надявам се да успея.А за плодовата салата смисъл не ли добре да се яде по време на отслабване.

Съветвам те да не започваш нищо, което се изчерпва в 30/60/90 и прочие дни :D
Не гледай диети, гледай хранителни режими.
Дори не става въпрос за точни изчисления и робуване на грамове. В началото промяната на навиците е най важна.
1. Храни, които са от първостепенна важност: Месо и яйца - основен източник на белтъци, източник на мазнини. (мазнините са много важни ако искаш да се отървеш от собствените си); пресни зеленчуци, които да акомпанират общо взето всяко ядене.
2. Храни, които е хубаво да присъстват - сирена, кашкавали, извара - добър източник на белтък, мазнини, бедни на въглехидрати; ядки, зехтин - добър източник на полезни мазнини.
3. Храни, които да отбягваш: Всякакъв джънк, сериозни количества въглехидрати, особено  рафинирани храни - бял хляб, бяла паста, бяла захар прочие. Храни с висок гликемичен индекс (провери в търсачката), прясно мляко в големи количества (има захари), плодове в големи количества.

Плодове - малко, кисели и преди закуска. Въглехидратите, особено захарта, дори и плодовата вечерно време предразполагат към складиране на мазнини.
Промяната трябва да започне от храната ти. Успех.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.09.12 21:02.

08.09.12
21:07

Според мен прави 10-12 повторения с по 1 warm up серия и 3 работни, тежестта ти ще се определяш, но гледай да не падаш под 70% от максималните тежести. Тази 90 дневна диета е пълен боклук, почвай с НВД. Тези 4 упр за бицепс и трипец са много- прави по 2-3 макс. Прави хийт кардио за по-бърз резултат.

казано от Hakio Mhmd на 08.09.12, 21:07:

Според мен прави 10-12 повторения с по 1 warm up серия и 3 работни, тежестта ти ще се определяш, но гледай да не падаш под 70% от максималните тежести. Тази 90 дневна диета е пълен боклук, почвай с НВД. Тези 4 упр за бицепс и трипец са много- прави по 2-3 макс. Прави хийт кардио за по-бърз резултат.

А какво е това хийт кардио ?

08.09.12
22:25

Наблегни на по - големи упражнения, виж на James Hinks дневника за тях и на infernaloverkill за HIITcardio–то :)

казано от Lachezar Tomov на 08.09.12, 22:25:

Наблегни на по - големи упражнения, виж на James Hinks дневника за тях и на infernaloverkill за HIITcardio–то :)

Благодаря много :)

Ден 2:
09:00 Закуска 2-праскови
11:00 Тренировка Крака-Рамо-Трапец

- Кардио 10 минути и загряване на рамо и крака.
-Рамени преси 4х8 12 повторения
-Вдигане на ръце встрани - 4х8 10 повторения
-Вдигане на ръце напред  - 4х8 10 повторения
-Разтваряне на пек-бек - 4х15 12 повторения
-Бедрено сгъване - 4х25 15 повторения
-Избутване на 45-градусова лег преса с акцент върху вътрешната част на бедрата - 4х80 15 повторения
-Бедрено разгъване - 4х70 10 повторения
-Повдигане на трапец с щанга - 4х45 15 повторения
-Кардио 15 минути

Между сериите почивам около 40 секунди.

Мнението беше редактирано от Тодор Иванчев на 09.09.12 16:41.

Здравейте приятели нямаше ме дълго време нямах лаптоп :Д...Та ето вече съм тука и ще си продължа дневника.Значи първо през тези 2 седмици мисля, че бяха карах по тази програма с по-тежко и с по-малко повторения и резултата е 0-лев пълна нула не знам как се навих да го пробвам ама две седмици ми отидоха на вятъра...Вчера говорих с един приятел от класа ми който бе свали 10 килограма за около месец и половина и го питах как го направил какво е ял и т.н. И той ми каза, че бягане сутрин 20 мин после в фитнеса е правил това, което аз правих с по- малко тежести повече повторения и не е ял сладко,пържено и т.н и сега ефекта е голям.
Не знам за тебе ама гледам, че имаш дневник и гледам, че и ти си отслабвал чуда са за колко време си свалил тези килограми сигурно за 5 години 10.От ся на татък моля ви не ми пишете глупости от сорта ” Потенето няма връзка с килограмите “, а ми пишете нещо, което ще ми е от полза :).

Ден 3
Ставане: 09:00
Закуска: 10:00 - 2 варени яйца + 250мл Прясно мляко + Л-Карнетин
Обяд: 14:00 - 1 Пилешка пържола + 1 ябълка
Вечеря: 19:30 - Салата от зеленчуци - домати и краставци

Тренировка:
Рамо-Крака-Корем
Рамо:
-Рамени Преси - 5х10 10 повотрения
-Вдигане Раце на пред -  4х5 10 повотрения
-Повдигане на дъмбели встрани  при наклон - 4х8 10 повторения
-Разгъване на Пек-Бек машина - 4х15 - 10 повторения
-Хай-Пул - 4х5 - 10 повторения
Крака:
-Бедрено разгъване - 4х55 10 повторения
-Избутване на лег преса - 4х60 10 повотрения
-Бедрено сгъване  - 4х20 10 повторения
Корем:
Вертикални коремни-Тазобедрени повдигания - 3х15,Коремни преси -3х20, Повдигане на крака на пред от Стенд- 3х10,Извивки в страни с дъмбел - 3х12,5, Вертикално повдигане на крака от стенд 3х15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1