24.08.12
13:10
Всяко начало е трудно и ето че и аз реших да направя своя дневник, с цел по-добра представа за здравословното хранене, контактите с други хора и по-лесното справяне с излишните килограми, както и влизането във форма. Ще се радвам да получавам съвети и мнения. За себе си мога да кажа, че съм на 22 години, висока 180 см, 68 кг., но през последните години спрях спорта, което може би е най-лошото нещо, което направих, поради причината, че каквото и да хапна, то се лепи на тялото ми. Преди години спортувах всеки ден, плуване и волейбол, но сега единственото, което правя е да ходя пеша. Смятам като за начало да започна с кардио упражнения и по-лека програма, преминавайки постепенно в по тежки тренировки. Бих се радвала на вашите съвети! :)
24.08.12
23:53
Как така си спряла да тренираш, защото каквото и да хапнеш ти се лепи по тялото?
Волейболът и плуването няма как да ти помогнат в борбата с излишните килограми, но за сметка на това са много по-забавни от кардио-тренировката. Щом си решила така да спортуваш започни още от самото начало с правилните стъпки:
Редувай типовете кардио-тренировки, за да не привиква тялото ти:
-Един ден тичаш спринтове на отсечки по 50-100м
-Друг ден въртиш велоергометър
-Друг ден тичаш кросово
Интервалното бягане, чиито пионер е Емил Затопек в края на 40те и началото на 50те още е дал невероятна техника за подготовка, актуална и към днешна дата. Качва се до около 180 пулс при 200 метрови отсечки за около 30 сек и после 30 секунди почивка. Атлетите на средни разстояния повтарят по 20 пъти, ти повтори 5 например.
Най-важното е да изпитваш удоволствие от тренировките и да вмъкваш състезателен елемент, за да не ти дотъпява и да не се откажеш след 2 месеца, като повечето.
Само кардио-тренировките не са толкова ефикасни, колкото съчетаването им с тренирането с тежести. Все пак в едно тяло няма само дупе и корем. Хващаш машините със скрепците и гиричките, като за начало, а после можеш да се научиш на много хубави упражнения с щанги, с които се придават приятните пропорции за бедра и дупе.
Човек, който е спортувал лесно ще влезе във форма. Комбинацията от добра диета и физическа активност ще донесе успех в комбинация с постоянство ествствено.
Понеже имаш излишни мазнини, за да ги премахнеш трябва да работиш в режим на отрицателен енергиен баланс, т.е. повиши енергоизразходващите упражнения (вдигането на тежести не е сред тях, те служат за сила и формиране на мускулатурата) чрез кардио тренировки -плуване, бягане, колело. Силни редуцирай мазнините (пълно изключи животинските) и формирай правилните навици, защото добрата форма е начин на живот, а не проект за 3 месеца и после...
Абе Симеоне, стига си давал съвети за неща, от които си нямаш понятие!
Мнението беше редактирано от Петко К на 25.08.12 02:02.
казано от Simeon Velkov на 25.08.12, 01:02:
т.е. повиши енергоизразходващите упражнения (вдигането на тежести не е сред тях, те служат за сила и формиране на мускулатурата)
Кажи ми че се шегуваш ?Щото ако си проследиш гениалната мисъл излиза че,ако да речем 95 кг човек се храни с 2200-2500 калорий и само вдига тежко ,няма сваля тъй ли ?
До “Петко К
Абе Симеоне, стига си давал съвети за неща, от които си нямаш понятие!”
Същото мога да кажа и за теб. Дали имам или нямам понятие говорят фактите, а не твоята оценка.
Доста ви изнервям вас “експертите” по здравословен начин на живот, но съжалявам - има и друго мнение.
08.09.12
22:51
казано от Simeon Velkov на 08.09.12, 22:37:
До “Петко К
Абе Симеоне, стига си давал съвети за неща, от които си нямаш понятие!”Същото мога да кажа и за теб. Дали имам или нямам понятие говорят фактите, а не твоята оценка.
Доста ви изнервям вас “експертите” по здравословен начин на живот, но съжалявам - има и друго мнение.
Ти хубаво си имай мнението, ама спри да пропагандираш монотонно кардио вместо вдигане на тежести за по-добро горене на мазнини...
ПС. Извинявам се за спама в дневника
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 08.09.12 23:03.