08.09.12
21:11
Здравейте! Аз съм Александър и съм на 16 г. Да ви обесня накратко моята ситуация. Занимавах се с плуване от първи клас като в началото беше повече за хоби, да има с нещо да се занимавам. После обаче започнах да взимам медали и се запалих. Влезнах в спортно училище с мисълта да тренирам много. Така и беше.. Голямо плуване падна. После обаче реших, че няма смисъл да се занимавам с професионален спорт в България (и по-конкретно плуване). Тази година се отказах (накрая на 9ти клас). При мен се получи така, че докато тренирах бях свикнал да ям по много и от всичко. Каквото набарах изяждах и държах състезателно тегло 77-78 кг. После обаче когато намалих изведнъж натоварванията (при намалянето на натоварванията плувах по 6-7 км. От понеделник до петък) започнах да качвам. За 2 седмици качих 7 кг. Тъй като яденето си ми беше останало като навик.. Сядах пред компютара с 3 големи ( Не от най-големите) шоколада и ги изяждах за отрицателно време. Тогава вече дойде проблема с напълняването. През живота ми съм бил пълен до около 1-2 клас. Не бях свикнал да имам големи паласки, корем и т.н. Никога не съм бил много релефен или много здрав тъй като ние не правихме ОФП, но имах сравнително хубаво тяло. И това беше проблем за мен. Някак си не е хубаво момче на моята възраст да е дебело. Бях си казал, че ще кача до 85 кг. С това ядене и после ще започна да се ограничавам и да свалям кг. Така и стана, качих 85 и вече беше време да се върна във форма особенно след като беше лято. Никога не се бях интересувал от добавки или правилно хранене и за това като „Кон с капаци” знаех, че Л-Карнетина подпомага изгарянето на мазнините. Купих 1 бутилка 500 мл. И започнах. Сега като се замисля бях пълен кретен. Пиех Л-Карнетина по 2 пъти на ден на гладно (преди да бягам или плувам) и ядох горе-доло нищо. На ден по 1-2 филии препечен хляб и бяло месо. Така за 2 седмици свалих 5 кг. Обаче и като цяло загубих мускулна маса. Това бяха премеждията ми с кг. Сега си държа тегло 81 кг и тренирам на него. Да си доидем на думата. Знаех, че след като спра с плуването ще тренирам във фитнес залата и съм знаел какво искам да постигна. Всичко което искам да направя (предполагам ще прозвучи банално) може да се обобщи в 2 думи – Лазар Ангелов. Не искам да ставам огромен искам да съм съръзмерен с зверски релеф. В началото започнах в Фитнес до нас, там нямаше фитнес инструктор, но момчетата във залата ми помогнаха много обясниха ми да почна леко 1 седмица после ми направиха начална програма колкото да влезна във форма и да съм готов за по големи натоварвания. Но сега искам да започна да тренирам правилно с някоя стабилна програма. Не искам да тренирам леко и да чакам дълго време за резултати. Готов съм да си изплюя белия дроб в залата ако знам, че тренирам както трябва. Говорих с фитнес инструктори обаче те всички ми казват, че трябва да кача много кг. И ме сравняват с култористите, а аз не искам да ставам култорист. Та реших да напиша една тема тука да видя някой добър човек ако може да ми помогне с нещо. Висок съм 1.85 и тежа 81 кг. Ръката ми е 36 см. Гърбът ми е 112 (пълен с въздух и изкаран) бедрата са ми по 60 см. Най – слабата част от тялото са ми краката и след това корема. Искам да попитам ако правя релеф само мусколите ми ще станат ли по-големи (ако да с колко е възможно) или трябва да правя с много кг. За да порастнат. И на тези кг. Мога ли да стана по голям от сорта на по 1-2 см. Навсякъде(прасци,бедра,гръб,ръце,рамо,бутилка и гърди)
Добавки ще взимам, но НЕ СТЕРОИДИ. Най-много нещо за ставите някя аминокиселина и витамини.
П.С 1 – Извинявам се за голямото писане.
П.С 2 – Имам още много въпроси, но тях ще ги задам ако някой прочете написаното от мен и реши да ми помогне с нещо.
П.С 3 – Знам, че трябва да дам още много информация за мен и ще го направя, в следващите постове в темата, за да не стане 2но по голяма от сега.
Искам да попитам ако правя релеф само мусколите ми ще станат ли по-големи
Как по точно ще правиш релеф,ако нямаш масата?МускУла не може да се появи от въздуха.
И на тези кг. Мога ли да стана по голям от сорта на по 1-2 см
Естествено,че можеш.Качваш 20 килограма,после чистиш до сегашните си кила и ставаш по-голям и по-релефен от колкото някога си бил.
09.09.12
00:25
Братле както се разбира съм нов в тези Фитнес истории и не мога да разбера дали ме ебаваш или ми говориш сериозно. Задължително ли е да кача кг. за да стана малко по голям и ако правя релеф на мойта маса няма ли да се получи горе доло добре? От сега да кажа не искам да ставам огромен а малко по-голям и много релефен.
Ти пак не ми обясни какво точно ще орелефяваш като нямаш мускул?Подобряването на релефа на мускулатурата е свързано пряко с намалянето на подкожните мазнини или иначе казано губиш размер за сметка на визия.От тука сам си води изводите.
09.09.12
12:11
Мерси за отделеното време, ще имам предвит думите ти. Искам да попитам този на снимката ти ли си? Аз също съм от Бургас и знаеш ли къде мога да отида да си премеря подкожните мазнини( до Силвъра имаше машина, ама е счупена вече).
09.09.12
18:13
Виж са приятел ...
Приготви се за много критики от страна на форумните икони тук. (Незнам защо им е готино да изтъкват правописни грешки, грешки в методиката на хранене, тренировка, задаване на въпроси и т.н. и т.н.)
След като изчетох целия ти пост ще ти кажа няколко неща.
С тоя ръст и с тия килограми, на тия години ти гарантирам, че с физиката си можеш да постигнеш всичко ! И маса и релеф. Всичко зависи от това как се храниш.
Като Лазар Ангелов можеш да станеш, но си приготви години търпение, постоянство, воля, и трупане на личен опит.
Сам си направи преценката колко е възможно това ... Пожелавам ти го !
Най-голямата грешка на начинаещия е, че не признава, че е начинаещ. Не я прави в твоя полза е!
Това, че тренираш много здраво не значи, че ще прогресираш, а най-вероятно, че ще претренираш.
Какво става в най-масовия случай на надъхан младеж като тебе.
Отива на фитнес, зарязва тренировката за начинаещ на 3-тия ден, а не на трения месец. Следователно птретренира, резултати няма. Чувства се отпаднал, не му се тренира, няма сила. Взима си някоя добавка, дето всеки 5-ти говори за нея. Пие я, вижда, че не е магическо хапче за разтеж и озверяване, и се отказва да тренира. Или продължава в някав омагьосън кръг мислейки си, че прави най-доброто и след 4 месеца напълно НЕпродуктивни тренировки си казва “Бахти тренирам като луд а нищо не става” и тогава идва момента с отказването.
Става бавно !
Става трудно!
Съвет за най-близко бъдеще от мен за теб !
Тренирай по програма за начинаещи (в сайта има достатъчно)
Описвай в дневника си начина на тренировка, и начина на хранене.
Задавай формулирани и точни въпрости, за да получиш отговор на тях.
Преди да попиташ нещо се поинтересувай в търсачката, дали не е обсъдено вече. Така освен, че можеш да разбереш това което те интересува, без да чакаш някой да ти оговори, все ще прочетеш и нещо друго, което ще ти бъде от полза по пътя към физиката на Лазар Ангелов.
Успех
09.09.12
19:58
Благодаря ти за големия и стойностен отговор. Ясно ми е какво става по форумите с критиките, радвам се на критика ако е основателна и градивна.
В Бургас съм ходил в няколко зали за да говоря с фитнес инструктори, обясявах им за това, че съм плувал какво искам да направя и всички те ми казаха да започна леко първите 7-8 тренировки, с малко кг. малко повторения, че да може мусколите ми да свикнат към тежестите и този вид тренировки. Послушах ги и започнах леко, после на втората седмица сложих кг под възможностите ми (не говоря под маскималното, а че ми беше лесно) на третата седмица качих малко кг. и на четвъртата пак качих малко и се получиха горе доло средни кг. за мен. Не много тежки, но и не много леки. 3-те седмици след 1вите 8 тренировки ги правих с по базови упражнения, без нещо специално. Хората в залата ми се оказаха услужливи и ми помагаха със всичко, казваха ми за яденето за упражненията ако ги правех грешно, казаха ми че не трябва да претренирам и т.н. Мисля, че горе доло НАЙ-основното го знам. После отидох в друга зала(моята беше много малка, а и се намерих с приятели ж другата) и там говорих с инструктор който бил много добър, но той ме сравняваше с култористите и искаше да ме направи огромен, за това го оставих и реших, че трябва да чета много и да направя нещо по въпроса. Четох, четох и си направих 1 програма( не съм я започнал още). Исках първо да я напиша тук и да чуя няколко мнения за това как изглежда програмата и има ли смисъл. Тя изглежда така.
1ви ден. Правя прасци корем и бутилка, като прасците ги правя с http://www.bb-team.org/workout/3458_dve-prioritetni-trenirovki-za-po-golemi-i-po-silni-prastsi , а корема го правя с http://www.bb-team.org/workout/3579_silen-i-vpechatlyavasht-korem-s-dve-prioritetni-trenirovki-sedmichno , бутилката знам 2-3 упражнения и ги правя тях.
2ри ден.Гърди и 10 мин интензивно кардио.
3ти ден.Бедра и рамо.
4ти ден. Почивка
5ти ден. Тук правя отново Прасци, корем и бутилка по същия начин като 1вият ден, но прасците и корема пак са от тези статии, но 2рите дни.
6ти ден.Гръб и 10 мин интензивно кардио
7ми ден. Бицепс трицепс и интензивно кардио.
8ми ден. Почивка
Правя така защото прасците корема и бутилката са ми най-изостаналите мусколи, а след тях бедрата като бедрата ги натоварвам и с кардиото.
Интересувам се най-вече от 1вият и 5тият ден дали са добре направени и ще има ли ефект тази програма. Да не би да се претренирвам или нещо такова. В началото мисля да сложа малко повече кг ( говоря за упражненията които не са в 2те статии) за около месец - два. И после да започна повече за релеф. Това става ли за мен или да не я барам а да почна нещо по - лесно. Ии искам да кажа, че в тези 9 години плуване имам около 2 години зала заедно с плуването. Извинявам се ако съм се изразил неясно, ако има нещо което не сте разбрали ще се опитам да го обесня по добре.
Имам забележка.
6-ти ден правиш гръб а 7-ми ден правиш ръце. Тук ти е грешката и най-вероятно ще претренираш защото може да се каже ,че си още “начинаещ” може да размениш примерно да правиш ръце 5-ти ден а 6-ти ден да правиш там корема с прасците. След това или почивка или гръб :).
09.09.12
22:56
Приема се ;Д Ще ги разменя както ти каза, но като цяло за програмата добре ли е горе доло?
14.09.12
14:19
От няколко дни не съм тренирал, бях малко болен.. После имах ходене в друг град и така се случи. Днес 1ва заличка вработваща, отидох да си побарам мадята в залата направих няколко упражнения и от утре почвам сериозно с програма и т.н. Ще се опитам храната да я пооправя колкото мога. И да се надявам, че ще мога да поддържам добър хранителен режим с здрави тренировки докато уча.