09.09.12
19:23
Момчета, интересно ми е къде може да се намери такова инфо.
Всеки споделя някакво мнение - правиш кофички, набирания, лицеви и т.н., ала после на къде?
Питам защото искам да се ориентирам. Стигнах до едно прилично ниво от 7-8 набирания в серия, 25-30 лицеви и 12-15 кофички но нещо ефекта не е задоволителен. Къде може да се намери примерна програма за “по-горно ниво” и различните видове упражнения които следват?
По-горното ниво е да започнеш да правиш по-сложните упражнения - планч, везни, хендстенд, кръстове и т.н. (не съм сигурен дали ти отговорих)
09.09.12
19:39
Слагаш 5-10-15 кг тежест и ето ти по-горно ниво. :)
Също подкрепям Death___
09.09.12
19:59
казано от Death__ на 09.09.12, 19:34:
По-горното ниво е да започнеш да правиш по-сложните упражнения - планч, везни, хендстенд, кръстове и т.н. (не съм сигурен дали ти отговорих)
Точно това имам предвид и аз. .. ок, ще взема една раница и ще я напъхам с тежести ама то само с това не става. Къде може да се намери някакво инфо за тези упражнения като метод на изпълнение, кое упражнение за коя мускулна група е и т.н. ?
09.09.12
20:10
Написал съм статия в две части по въпроса, която би отговорила на въпросите ти, но и...ще те накара да си зададеш много нови.
10.09.12
09:53
Така... чувствам се объркан единствено за подбора на упражненията, за това ще постна тук...
Тренировките всеки ден за цяло тяло ли трябва да са или трябва да разделя групите?
Като пример взех от темата това :
Разделям програмата така :
Ден 1 : Гърди / Трицепс
Бутащи :
Кофи 4 х 8 + 4 х 8 за трицепс
Лицеви 4 х 15 + 4 х 15 за гърди
Прогресия за плънч
Ден 2 : Гръб / бицепс
Дърпащи:
Набиране
4 х 5 тесен подхват + 4 х 5 широк надхват
4 х тесен надхват + 4 х 5 смесен хват
Прогресия за предна или задна везна
Ден 3 : Корем / крака
Четвъртък - Крака/Рамо:
Клек 6 х 10
Коремни преси : 10 х 10
Повдигане на краката от вис на лост 8х10-12
Повдигане на пръсти с тежести(с раница) 4х10-12
Прогресия за Pistol Squats
Ден 4 : Гърди / Трицепс
Бутащи :
Кофи 4 х 8 + 4 х 8 за трицепс
Лицеви 4 х 15 + 4 х 15 за гърди
Прогресия за плънч
Ден 5 : Гръб / бицепс
Дърпащи:
Набиране
4 х 5 тесен подхват + 4 х 5 широк надхват
4 х тесен надхват + 4 х 5 смесен хват
Прогресия за предна или задна везна
Ден 6/7 = почивка или тренировка за корем.
Дали не е много да ползвам Ден 1 + Ден 2 по два пъти в седмицата? Мисля че така програмата ме удовлетворява, само искам едно мнение дали е построена добре и да започвам... :)
Мнението беше редактирано от 'Теодор Паничерски на 10.09.12 09:53.