09.09.12
22:16
Здравейте! =) Това е първият сайт, към който проявявам такъв интерес и се осмелявам да пиша.На 16 години съм.Следя ви от около година и главната ми цел беше да стопя килограми.Изчела съм толкова много статии и си мислех,че не е чак толкова трудно да свалиш килограми-просто ограничаваш приема,спортуваш и пиеш много вода.Ето обаче,че загубих баланса.Не знам и аз как точно стана...преди около година започнах да свалям..всичко беше ок,но след 6-ти свален килограм бях в застой от около седмица.Разочаровах се,взех крути мерки...може би една от най-големите ми грешки в живота.Ядях около 800 калории на ден,вярно не спортувах много,но и не мога заради проблем с бъбреците.Станах нервна,но отслабнах...свалих около 11 килограма за месец и половина (от 71 до 60) зарадвах се...продължих да свалям до 58 (висока съм 1.71).Цикъла ми спря...4 месеца притеснение.Възстанових го трудно,може би омега 3 мастни киселини помогнаха много.Не си върнах килограмите...година по-късно се движа около 60-61.Но има един проблем...знам че е добре да се ядат белтъчини,но не е добре за бъбреците прекалено много...не мога и да спортувам,за да не ги натоварвам.Позволявам си все пак около 30-50 минути качване на стълби,правя коремни преси,вдигам гирички,карам колело.Напреди ходех на йога, мисля да продължа.Въпроса е,че искам отново да съм си 57-58 килограма,но не искам цикъла ми да спира,не искам да имам висок холестерол ...а след тази моя огромна грешка първия път вече не се чувствам така уверена в метода си на отслабване(от който предполагам съм свалила повече мускули и органи...).Не знам какво да правя.
Ето защо ми е нужен съвет-Да продължа ли да броя калории? (ограничила съм ги на около 1200-1300). Какви леки упражнения са подходящи за мен? Нужни ли са ми някакви добавки? Какъв хранителен режим е подходящ за мен?
Благодаря на всеки,който може да ми помогне отново да балансирам и укрепя организма си,изстрадал заради глупостта ми да гладувам.
10.09.12
00:54
Спортът и белтъчините в диетата са в основата на здравословният начин на живот.
Не си казала какви са ти проблемите с бъбреците, а и едва ли тук е мястото да получиш компетентен медицински съвет.
Веднага се консултирай с лекар, по какъв начин можеш да включиш повече спорт и белтъчини, без да ти се отрази негативно.
10.09.12
09:27
Здравей! =) Благодаря за съвета,може би наистина трябва да се консултирам с лекар.Проблема с бъбрецие се води-двойно бъбречно легенче(по рождение е ).Не е кой знае какво,не е и опасно,просто трябва да внимавам повече от останалите в дейности като скачане или коремни преси(да не натоварвам излишно кръста).Предпочетох първо тук да помоля за някакъв съвет, защото в повечето случаи лекаря не казва нищо конкретно относно спорта.Пример-ами не тренирай много,пази се....е добре но това не е никакъв отговор.Не може човек да не тренира,а да отслабва,да трупа мускулна маса и да се чувства добре.Свикнала съм да бъда отговорна,особено когато става въпрос за здравето ми.Опитвам се да не изпадам в крайности както преди,но е трудно да се промениш коренно.Ето защо се интересувам и моля за помощ някой професионалист, който знае кои тренировъчни програми са подходящи за жени,защото,честно казано, малко се пообърках от всичко изчетено. :)
Тук съм и в търсене на отговор и на други въпроси: Вярно ли е,че приема на над 2.5 литра течности може да е опасен? Попринцип при трениране подходящи ли са някакви добавки (примерно витамини или омега 3 мастни киселини,че ме е страх да не сгафя както миналата година.)А грешката ми преди време беше,че в опита си да не си навредя ядях много малко белтъци и основно зеленчуци и плодове...без да приемам добавки (след това изчетох много за спирулина и соя,които може би щяха да ми помогнат).Но....на 15 си мислиш,че е важно само да изглеждаш добре,без значение дали е опасно.
Мъжът ми, на 33, е имал големи проблеми с бъбреците си като тийнейджър. ТОзи февруари и двата решиха да спрат отново. Половинката се размина на косъм и беше на хемодиализа може би около два месеца. Заплашваше го трансплантация. И то в голяма степен безрезултатна, тъй като има хронично възпаление на кръвните съдове. Лекарите, разбира се, го бяха отписали тотално. Всеки, освен един единствен, казваше, че ще остане на хемодиализа до края на живота си.
Та, някой ако може да каже как да го накарам да спре да тренира, да заповяда. Ходи в залата от понеделник до петък, вдига 115 кила мъртва тяга, след работа, на която блъска като ненормален...
Ти можеш да правиш някои не толкова тежки упражнения , като напредваш стъпка по стъпка.
Консултирай се с друг лекар. Потърси специалисти, които наистина си разбират от работата, а не да знаят да приказват само общи приказки.
10.09.12
13:08
Лекарите са свикнали на патологични случаи, всеки който отиде при тях е с някакъв проблем. Затова и често са прекалено предпазливи при съветите си.
Дори и да трябва да пазиш кръста и коремната област, останалите мускули трябва да ги тренираш.
Започни със силови тренировки (като бодибилдърите, не като ‘момиченцата’) за да започнеш да развиваш по-големи мускули. Не се притеснявай, че ще станеш мускулеста и грозна - качването на мускули е много трудно за жена така или иначе. Това което ще постигнеш е да си възстановиш мускулите които тялото неизбежно разгражда заедно с мазнините. И ще изглеждаш много по-добре (освен че ще се чувстваш супер).
Много големи количества вода, наистина са вредни (водна интоксикация), но тези количества се постигат ако пиеш много и на сила - примерно 10-15 литра на ден. 2-3 литра на ден са повече от достатъчни и не се насилвай да пиеш повече ако не си жадна.
10.09.12
20:12
kitana-съжалявам за проблемите на съпруга ти,дано се оправи.Наистина трябва да се внимава със спорта особено в такова състояние.115 килограма мъртва тяга са си много...или поне на мен наистина ми изглеждат много де...не мисля да се пренатоварвам и ще последвам съвета ви да говоря отново със специалист,дори да съм забелязала, че понякога те са доста по-невежи от хората занимаващи се със спорт,за които това е удовлствие.
Boris Yankov-тези силови тренировки наистина ме постреснаха :D но и това ще пробвам.Ще бъде нещо ново за мен.Тренировките нали не се правят всеки ден или точно обратното? ...А колкото до въпроса за калориите някакви съвети? Тия 1200 калории май трябва да ги забравя? :D Или да си ги оставя така?
Днес менюто беше сутрин:2 големи домата с малко сирене
обяд:кофичка кисело мляко 2% масленост,малка ябълка и лъжичка мед
следобедна закуска: 200 грама варена царевица
вечеря:пилешка пържола и лъжичка лютеница(знам, че лютеницата не е най-здравословния избор ама ми беше много суха пържолата :Д )