10.09.12
17:12
Като бях по-малка(периодът между 4-10 клас) си водех дневници. Мисля, че от тогава забравих какво е това “дневник”.
Но това няма голямо значение.
Какво да напиша освен, че главната ми цел е да водя колкото се може по-здравословен живот и да се науча да харесвам себе си, да не бъда толкова критична към всичко.
Не съм от хората, които се обсебват по някакви хранителни режими и гладуват с месеци или пък спазват разнообразни диети.
Обичам зелена храна, както и кисели плодове, но също и шоколад във възможно най-чиста форма - натурален(твърд, може и течен), както и мед.
Друга голяма страст ми е морската храна, за сметка на така омразното ми свинско месо, а до скоро и агнешко(макар че от няколко години се научих да го обичам).
Но стане ли дума за риба, калмари, скариди, октоподи и т.н замирисва вкусно.
Определено съм голям любител на млечни продукти - сирене, мляко във всякакви разновидности.
Гледам да комбинирам до колкото мога по-поносими комбинации от храни, защото по принцип обичам да тествам, да кажем по-нетрадиционни неща.
Консумирам също ядки, предимно бадеми, кашу, фъстъци.
НЕ ям фаст фууд, нито като съм била малка, нито сега - не ми е вкусно. Между другото същото важи за чипс и всякакви от този вид. Може би когато наистина нямам кой знае какъв избор ям солети, но това се случва рядко.
Денят си обикновено започвам с чаша средно топло кафе като съм любител на качествени сортове кафе, селекции, НЕС кафе гледам по-рядко да консумирам(не е толкова вкусно). Задължително пия кафето с малко мляко и мед. Където мога замествам захарта с мед или използвам кафява захар, но по-скоро имам ли нужда от подсладител използвам мед.
Като цяло обичам сама да приготвям храната си и така съм от както се помня(в семейството ми освен може би баба ми и единият ми дядо, всички останали са с две леви ръце в готвенето). Така се и научих да готвя! На този етап мога да приготвя почти всичко, стига да имам желание и време.
Никога не пропускам закуската си - най-малкото винаги като стана чувствам глад + рядко вечерям след 8-9рм и може би затова сутрин винаги имам апетит.
Гледам да ям приблизително по едно и също време основното ядене(закуска, обяд, вечеря), между храненията консумирам дребни неща - предимно ядки и плодове, но не винаги, поради простата причина, че не огладнявам толкова начесто след като тепърва съм яла.
За момента това е най-най основното, което мога да споделя :) Ако се сетя още нещо, ще направя редакция.
П.С Занимавам се с плуване, йога, фитнес си правя в нас, защото залите ми действат потискащо + обичам да съм сред природата.
10.09.12
18:07
Добре дошла :) Ще те следя с интерес, тъй като имаме някои общи точки.
Здравословното хранене ли е основната цел на дневника ти, смисъл, има ли някоя част от тялото си която не харесваш, или искаш да оформиш?
Интересно начало :) Според мен водиш достатъчно здравословен начин на живот, така че първата си цел си я изпълнила. За другите ти две цели - и те като първата зависят изцяло от теб. Щом си успяла да постигнеш едната, ще успееш и в другите :). Успех!
12.09.12
23:34
казано от By the way на 10.09.12, 18:07:
Добре дошла :) Ще те следя с интерес, тъй като имаме някои общи точки.
Здравословното хранене ли е основната цел на дневника ти, смисъл, има ли някоя част от тялото си която не харесваш, или искаш да оформиш?
Разбира се, че винаги искам да изглеждам по-добре и по-добре.
Като цяло имам доста слаби ръце...бих искала да ги заздравя и в момента работя върху това.
Аз съм от хората, които са генетично слаби и ми е трудно да качвам мускулна маса + имам много леки кости, но пък съм доста гъвкава.
Преди работех доста за корем, тъй като беше плосък, но не достатъчно орефелен.
Като цяло гледам да не се съсредоточавам само върху една част от тялото за много дълго време. Мисля, че ако същевременно работиш върху цялото си тяло ще постигнеш много по-добри резултати :)
13.09.12
00:04
Да, тренировките обхаващащи по-голяма част от тялото са и по-интензивни, и доста разнообразни, което пък също си има своите плюсове :)
А за коремчето ти завиждам благородно.... винаги съм искала плоско коремче, а моят проблем е точно там. Вече от 4 месеца тичам редовно, но не съм забелязала особено голям резултат :(
13.09.12
20:56
казано от By the way на 13.09.12, 00:04:
Да, тренировките обхаващащи по-голяма част от тялото са и по-интензивни, и доста разнообразни, което пък също си има своите плюсове :)
А за коремчето ти завиждам благородно.... винаги съм искала плоско коремче, а моят проблем е точно там. Вече от 4 месеца тичам редовно, но не съм забелязала особено голям резултат :(
Навън или на пътека тичаш?
Иначе...пробвай с плуване !!! Там работи цялото тяло и мисля, че ще ти се отрази добре. Иначе, предполагам не консумираш богати на захар и наситени мазнини храни и напитки...наблегни на пресни зеленчуци, плодове, чисто месо, риба.
Тук в раздел хранене видях, че има купища с информация. Иначе мога да ти препоръчам и един интересен сайт с упражнения тип “home workout” http://www.bodyrock.tv
Аз лично много го харесвам. Има интересни идеи за упражнения :) Надявам се това да ти помогне !
13.09.12
21:12
казано от Nathan на 10.09.12, 21:14:
Интересно начало :) Според мен водиш достатъчно здравословен начин на живот, така че първата си цел си я изпълнила. За другите ти две цели - и те като първата зависят изцяло от теб. Щом си успяла да постигнеш едната, ще успееш и в другите :). Успех!
Мерси ;)
13.09.12
23:56
До сега тичах навън, но от следващите дни ще започна в зала, за да си изградя навик (защото не обичам залите) и ще започвам главно на колело. За плуването - миналото лято плувах няколко пъти на седмица и наистина резултатите са .... уникални! Но за жалост сега, когато съм студентка нямам възможност за плуване (и време, и басейн....), но определено плуването е и адски приятно! Благодаря за сайта, ще го разгледам до последната статия. Аз сега правя и табата http://www.youtube.com/watch?v=_DfuU3TSsFM те са общо 13 клипчета. Храненията мисля че г-д са ми добре - можеш да ги видиш в дневника ми, но определено и там има какво да се желае. Надявам се скоро да постигна целите си :)
17.09.12
19:54
казано от By the way на 13.09.12, 23:56:
До сега тичах навън, но от следващите дни ще започна в зала, за да си изградя навик (защото не обичам залите) и ще започвам главно на колело. За плуването - миналото лято плувах няколко пъти на седмица и наистина резултатите са .... уникални! Но за жалост сега, когато съм студентка нямам възможност за плуване (и време, и басейн....), но определено плуването е и адски приятно! Благодаря за сайта, ще го разгледам до последната статия. Аз сега правя и табата http://www.youtube.com/watch?v=_DfuU3TSsFM те са общо 13 клипчета. Храненията мисля че г-д са ми добре - можеш да ги видиш в дневника ми, но определено и там има какво да се желае. Надявам се скоро да постигна целите си :)
Супер!!! Стискам палци :Р Имаш ли желание(а виждам,че имаш), то ще постигнеш желаното!