Рецепта за мускули по немски през 80те

10.09.12
21:20

Накратко,тренирам в една от старите билдърски зали правена през 80те и голяма част от плакатите са от това време.Днес видях един много интересен плакат(схема) ,в която е описано схема за покачване на мускулна маса.Ето и сниката:

Накратко пише следното: Искате да изградите мм,тренирате редовно и знаете значението на думата правилно хранене.Вие се нуждаете от едно особенно протеинобогато хранене с витамини и минерали,за да си набавяте градивните елементи за мускулната маса и тн.
-над 3000 калории на ден
-протеинова част- силно увеличена
-въглехидратна част - нормално
-мазнини- редуцирани
-витамини и минерали

Прави ми впечатление(и от някой статии на олдтаймер),че преди билдърите са залагали на повече протеин(много) и малко мазнини и въглехидрати при граденето на мм.,за разлига от сегашните схващания.Как мислите само аз ли го забелязвам?
Интересно ми е ако някой има информация или предположение как би изглеждала подобна диета да ги сподели?За жалост няма повече информация относно какво е нормално количество въг.,ниско мазнини и тн.Ако някой има идеи,моля нека ги сподели или да напише коментар,защо едно време се е залагало на много протеин,а не както сега пример ВВД......

Благодаря предварително на всички включили се!

ПС. смятам да си заформя подобен режим за 1 месец с много протеин,както е по тази схема и да видя дали ще има резултат,затова се нуждая от идеи,мнения и препоръки

Темата беше редактирана от Special на 10.09.12 22:03.

Не знам за ефективност, но една такава диета ще излиза солено.. :D лично мнение от това което съм чел, този хранителен режим ще е доста натварващ за бъбреците имайки предвид консумацията на над 3000 калории дневно, повечето от протеин, който не мисля, че ще бъде напълно усвоен.. ввд може да крие рискове от омазняване, но не и вреда за организма. :?

10.09.12
23:03

Да и аз затова съм се замислял и реших да пробвам само за 1 месец,но не знам сега гледам като цяло преди така са се хранели билдърите.Явно по това време са били такива разбиранията,но гледам телата им и ........А за месо не се притеснявам,поне е много евтино.

Там не е имало само трениране и хранене, братче. Отсега да си знаеш.

10.09.12
23:37

Тедо прав си да ти кажа,ако се замисли човек,ако са били на “juice” са усвоявали протеина доста,доста по-добре от колкото аз бих могъл примерно да го усвоя,но все пак ми е интересно дали ще има ефект и какви ли са били схващанията за нормално количество въглени и малко мазнини,за да си набавя останалото от протеин?

Няма смисъл да се затормозяваш с толкова протеин. Преди 30 години не са знаели много от това, което знаем днес. Тогава са мислили, че повече протеин се равнява на повече мускули, а днес знаем, че повече от 2 гр. протеин на килограм активно тегло са ти напълно достатъчни, ако си натурален и всичко отгоре бива изпикавано, освен ако не е необходимо за енергийни нужди.

Избягвали са мазнините, защото са ги смятали за вредни и опасни. Ако не бъркам в края на 70-те се появява теорията за вредата от мазнините и се препоръчва те да са минимални количества в менюто и да се набляга на въглехидратите. Не са знаели всъщност колко важна част заемат мазнините в организма ни. Яли са само белтъците на яйцата, вместо да ги ядат цели и не са знаели, че така вредният холестерол всъщност е от изключителна необходимост на тялото ни.

И не на последно място - стероидите. Те променят много неща, затова трябва да се взимат под сериозно внимание нещата, които правят хора употребяващи и нещата, които правят натуралните.

...Това си е същото като НВД , само че с доста повече ядене като цяло , т.е. ВБД :? предполагам , че е доста ефикасно , но предполагам , че затормозява организма :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1