11.09.12
08:42
Здравейте,аз съм в 8ми клас и тежа 52 кила на 14 години съм 164см съм..
Тръгнах от 65 кила (сланина) и стигнах до 47 след това качих 5 (мускулна маса),но от тогава нищо не качвам тренирам вече 9 месеца тия 5 кила са много малко..
Няколко програми смених и на лостове тренирах и комбринирам лостове и щанги,абе правилно тренирам,аз го усещам.
Старая се да ям 4 пъти на ден като главно ям месо,яйца,сирене и т.н..
Направо ми се повдига като видя месо,но го ям...
Дайте ми съвет,моля..
Преместете темата ако не е за тук.
11.09.12
08:52
Грешка е да сменяш програмите толкова често. За да има ефект дадена програма, трябва да прекараш известно време тренирайки по нея. Колко време? Докато дава резултати.
Яденето също трябва да е на ниво, иначе няма как да качваш. Ако на всеки 14 дни не качваш по 0,5-1кг., значи не ядеш достатъчно и ти трябва още храна.
Защо не опишеш подробно как тренираш и какво ядеш? Така ще можем да дадем по-точни съвети.
11.09.12
09:04
На мен храненето ми е малко по-трудно,каквото има ям,щото парите не ни бият по ръцете и...се сещате нали..
Но 4 пъти на ден си ям и гледам да ям повечко месо също и въглихедрати приемам
Програмите ги сменям само когато спрат да имат ефект.
Сега сам си съставих някаква която пък по случайност даде ефект:
1.Набирания широк хват 4 серии по 8 повторения..
2:Набирания тесен хват (обратен) подхват ли му се викаше незнам 4 серии по 8 повторения..
3:Правя 1 дето не му знам името и не мога да го намеря в интернет
4:След това на лежанката 4 серии по 8 повторения..
5:За трицепц правя едно
И почвам корем
П.п 2рия тренировъчен ден вместо трицепс и лежанка правя крака..
По 3 дни на цедмица..
Ако можете да ми препоръчате свястна програма ще ви благодаря!
11.09.12
09:12
Защо не опиташ тази програма за следващите 2 до 3 месеца. Не гледай, че пише за начинаещи, а ти имаш 9 месеца стаж. Програмата е хубава и според мен ще дръпнеш напред с нея.
Но не забравяй и храненето. Яж колкото можеш повече. Без достатъчно храна, тялото просто няма как да расте.
11.09.12
09:22
Да питам тягата и клека не са ли вредни за мен,нали съм на 14..
11.09.12
09:30
Не са вредни, стига да ги изпълняваш правилно, за да не се контузиш. Това важи за всяко друго упражнение.
В случая тягата и клекът са с дъмбели, което е чудесен вариант за заучаването на упражненията при хора, които тепърва се запознават с тях. В линка с програмата всяко упражнение е линкнато към статия за него. Прочети хубаво статиите за упражненията, за да се запознаеш с правилната техника на изпълнение. Ако се затрудняваш, опитай да поработиш няколко тренировки с интруктора в залата (ако има такъв), за да ти помогне в заучаването.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 11.09.12 09:31.
12.09.12
00:22
А за добавки може ли “да става дума”?
12.09.12
07:53
За съжаление за твоята възраст не е препоръчително да взимаш нищо друго, освен може би едни обикновени витамини като тези на NOW Foods или Pure Nutrition:
NOW Foods Daily vits
Pure Nutrition Daily Vitamins
и рибено масло - NOW Foods Omega 3.
Това са хранителни добавки важни за правилното функциониране на тялото ти. Естествено, можеш да си набавяш всичко от храната, но трябва да се храниш много добре, много разнообразно и да наблягаш на плодовете и зеленчуците.
Други добавки не те съветвам да взимаш. Просто тялото ти тепърва ще се развива и не е добре да го тормозиш. Трябва да се съсредоточиш върху правилното хранене и спорта. А най-голямата “хранителна добавка” ще е твоят тестостерон, който сега, след като си вече най-вероятно си в пубертета, тестостеронът в тялото ти започва да се покачва много стабилно. Това ще е напълно достатъчно, за да получиш резултатите, към които се стремиш.
За добавки мисли към 17-18 годишна възраст. Сега не те съветвам да го правиш.
Поздрави!
12.09.12
14:59
Благодаря ти много за отделеното време!!