Разтоварващо хранене?'

12.09.12
11:03

Здравейте, отново съм аз. :Д Сигурно ви писна от мен, но все пак ще пиша, понеже имам въпрос (отново). Карам на НВД 2 седмици и половина, с яко тренировки почти всеки ден, обаче усещам, че имам нужда от малко почивка и ‘разтоварващо’ хранене. Възнамерявам за 4-5 дни да карам на плодове, салати, повечко вода и течности като цяло и съвсем малко млечни продукти. Според вас това ще ми навреди ли, ще се отрази ли на кондицията ми по някакъв начин, понеже продължавам с тренировките и не искам да съм отпаднала, но пък много искам да си пречистя организма. 4-5 дни не би трябвало да навредят според мен, но не съм сигурна, затова моля за вашите мнения и препоръки и ви благодаря за отделеното време:)

12.09.12
11:09

От какво ще го пречистваш и защо смяташ, че като караш на плодове ще се пречисти?

12.09.12
11:12

Защото е по-лека храна. Така мисля.

12.09.12
11:18

казано от indestructible e на 12.09.12, 11:12:

Защото е по-лека храна. Така мисля.

Кое тежи повече - 100 грама кайсии или 100 грама сланина? :D
Примерно 100 грама сланина имат 900 калории, a 100 грама кайсии само 31. Тоест за да си набавиш 900 калории от кайсии трябва да изядеш 3 килограма. 3 килограма е тъкмо 30 пъти по-тежко от 100 грама. :D

Дефинирай “лека храна”.

This is now a broscience thread :D

12.09.12
11:29

Като казах по-лека храна, нямах предвид това кое колко тежи. :DDDD Исках да кажа, че ми е по-леко на стомаха след някоя салата или плод, отколкото след пилешко месо, примерно.

12.09.12
11:53

“Пречистване” става с храна, която не променя киселинния баланс на тялото, има такива плодове, но определено не са всички.
цък
още инфо

12.09.12
11:57

Благодаря за инфото:) ^^

Защо реши, че имаш нужда от пречистване?
С какво си се замърсила?
Уверена ли си, че е така?

Не на мен... на себе си отговори.

12.09.12
16:42

Точно НВД в комбинация с яки тренировки са довели до нуждата от почивка.

12.09.12
17:57

казано от Кольо Пияндето на 12.09.12, 12:01:

Защо реши, че имаш нужда от пречистване?
С какво си се замърсила?
Уверена ли си, че е така?

Не на мен... на себе си отговори.

С риск отново да започна безконечния спор за пречистването и имаме ли нужда от него, ще се намеся. :)
Всеки един от нас, независимо какво яде и как живее акумулира в себе си токсични отапдъци, остатъчни продукти от метаболизма, които тялото по една или друга причина не е успяло да отстрани и ги е струпало в различни части/органи. При струпването на отпадни вещества в количества по-големи от тези, с които организма може да се справи, настъпва състоянието “болест”. Тя може да засегне отделен орган, а може да се прояви като обикновена настинка, неразположение, хронична умора или свръхтегло.
Начина организма да се справи с излишните натрупвания е като се подложи на детоксикация. Методите за нея са доста и  са разнообразни, така че няма да се впускам в подробности, идеята ми е, че е наивно от наша страна да си мислим, че телата ни са чисти и незамърсени. :)

Margaritka, няма да водя тази дискусия, особено пък в тази тема. :)
Предишното ми мнение има съвсем друг замисъл...

12.09.12
22:47

казано от Margaritka на 12.09.12, 17:57:

С риск отново да започна безконечния спор за пречистването и имаме ли нужда от него, ще се намеся. :)

Т.е., извода е - не го замърсявайте толкова, че да не може да ви смогне и няма да имате нужда от специални пречистващи процедури ;)

12.09.12
22:49

Margaritka, никой тук не отрича “пречистването”, фаста и тн. Просто показваме на момичето, че нещата не са “плодове щото са по-леки”. Аз също в тази област съм доста бос и би ми било интересно да прочета повече инфо по въпроса за фаст, пречистване, спиране на месо и животински продукти за определен период. Смятам, че имаш какво да кажеш и напишеш по въпроса и бих се радвал на статия. Естествено ако ти се занимава и си съгласна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1