Дневник на Б.П. - Чистене с НВД

Темата е заключена.
Прескочи до:

08.09.12
09:26

Аз чета :)
Според мен не ядеш много и е нормално вече прогресът да е по-бавен. Най-важното, поне по мое мнение, е, че се чувстваш добре. Щом организмът ти е добре, значи всичко това му се отразява позитивно. Просто продължавай в същия дух и не натискай нещата, нали знаеш “Бързата работа, срам за майстора” (пф, за първи път да има нещо вярно в българска поговорка).
Успех и приятен ден! :)

08.09.12
15:08

Реших, че на някой може да му е полезен или интересен сайта, това лично е маршрута ми за бягане по крайбрежната алея.
Може да се състави маршрут за всяко едно място (за тези които като мен нямат достъп до стадион, но искат да отмерват изминатото разстояние)
Мен ме хвана съклета, и сърцето ми е добре, закусвах с плодове (”На НВД, ах, грешница” :D) мисля да ходя да си направя тичкането. (F)

Снимка - долу, линк към сайта ето, регистрация не е нужна изобщо.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 08.09.12 15:10.

10.09.12
15:14

казано от Margaritka на 09.08.12, 08:35:

казано от Богдана Пеева на 09.08.12, 00:14:

закуска: Пълнозърнест флейкс + обезмаслен йогурт + шепа боровинки/малини 50/50 + 1 чаена лъжица фъстъчено масло (не издържах) черен чай със соево мляко

Това е хранителна катастрофа :D ...и фъстъченото масло е най-малкия проблем. Не знам как очакваш да си жизнена и работоспособна като започваш деня с подобни храни. По-добре да беше изяла 4 лъжици фъстъчено масло и с това да приключиш закуската.

Зависи какво наричаш “работоспособна”, т.е за каква работа става въпрос :)
На мен подобна закуска ми влияе добре на работоспособността.

10.09.12
22:06

3 дни не бях писала, че с какво ли не се занимавах, започва повечко учене за университета, рисуване доста, проекти.
Храната ми не беше добра, но тренировки не съм пропускала.
2 дена хапвах сладко (веган сладолед и още някакви веган сурови бонбони, плодове), но гледах да се придържам към КБ.

Днес, 10/09/12
закуска: овесени ядки, 1/2 ч.л чия, половин авокадо
снак: 75 гр бадеми
2 латте-та
обяд: малко парче чийзкейк
следобед: 150гр. пилешки гърди със салата домати и чушки, 50 гр рикота
вечеря: Май някаква риба ще е, не знам още.

кардио: 3 км пътека със 9км/ч, колко излиза .... 20 мин.
из вкъщи разни лицеви, коремни, кофички на стол, планкове, глутеус мостове/ритници.
Хаотично.

12.09.12
20:53

вчера - почивка

12/09/2012

Овесени ядки с няколко лъжици кисело мляко, 1/4 миниатюрно авокадо, 1 ч.л чия
тренировка
обяд: 250 гр пиле на скара, салата домати и краставици, 50 гр сирене.
снак: 50 гр сирене, кисело мляко
малко собствено тегло из вкъщи пак като онзи ден.
вечеря: киш с броколи и карфиол. (мляко, 2 яйца, 100 гр филаделфия)

Тренировка: ден А
кардио 25 мин. тичане - 18 минути без прекъсване, 9 км/ч

Имам разширен кръвоносен съд, честито на печелившите.
Мога да забравя за полу-маратона, за който имах интерес да се подготвям през юли 2013.

12.09.12
22:03

Какво имаш впредвид под разширен кръвоносен път.Ако е разширени вени и проблемът е хванат в началото при адекватна намеса за 1-2 месеца си чук.Не знам кой е установил заболяването и какви съвети ти е дал,но ако е хванато в началото не е нужна и оперативна намеса(затова ако ти кажат че трябва да се оперираш потърси 2ро мнение) а тромба просто се “изсмуква”.Ако се чака тогава вече се режат и се свързват вени, абе сложна работа,но и там ако няма усложнения въстановяването е около 2 месеца.Мой съвет е ако е още в началото потърси адекватно лечение(в никакъв случай оперативно) и след 2 месеца спокойно може да си започнеш подготовка за маратона.

12.09.12
23:12

Не път, а съд, и да разширена вена имам предвид.
Диагностиката ми я прави майка ми, която е специалист, аз съм си с фамилно предразположение към такъв проблем, не ме учудва.
Не ме и притеснява чак толкова честно казано, но трябва да чакам един месец, докато започна лечение, защото ми е малко шибана ситуацията със NHS в Англия. Ситуацията е далеч от оперативна нужда.

Доживот ще съм благодарна, че съм в семейство на шестима лекари. Като за начало ми е била изградена много стабилна основна култура по отношение на заболявания, травми, разпознаване на симптоми, оказване на първа помощ и контрол над паниката. Второ, съм щастлива, защото никога не ми се е налагало да ставам жертва на абсурда наречен “българско здравеопазване”.

13.09.12
15:01

Хммм, чак сега се загледах в стевията си.
Bulking agent: Maltodextrin
sweetener: steviol glycosides
Продуктът се нарича Pure Via, компанията е Whole Earth.
Потърсих за малтодекстрина, но не мога да намеря eднозначно мнение, освен че е подходящ за въглехидратно зареждане.
Да я махам ли, или да я оставя?
Ползвам я само в чай, и то не всеки път.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 13.09.12 15:05.

Здравей.Ти си била много интертесна личност.Имаш мотивация.Храненето си го взела на сериозно.Тренираш сериозно доколкото разбрах.Хареса ми твоята особа :)Голям успех на целите ти пожелавам.

13.09.12
23:04

Илияне, мерси (F)

13/09/2012
закуска: овесени ядки, 1/2 ч.л. чия, мляко, 1/4 авокадо
2 латтета
обяд: 250 гр пиле, 1 домат, 1/3 краставица
следобяд: пъпеш, пълнеж за чийзкейк (blush), 2-3 фурми...
това ще ми е последното ядене за деня.

Кардио 5км, 35 минути.

14.09.12
23:41

14/09/2012

Закуска: пълнеж за чийзкейк (свърши най-накрая, дяволското дело, как не мога да му устоя), диня, 1/2 ч.л. чия, 2-3 фурми, малко козе кисело мляко
снак: Козе кисело мляко с 1-2 ч.л. фъстъчено масло
Обяд: 180 гр пилешки гърди, малко хумус, 1 домат.
латте
тренировка
протеинов шейк след тренировка
вечеря: 3 б, 2ж на омлет, малко козе сирене.
по-късно: малко рикота, малко диня, 1-2 ч.л. фъстъчено масло, 2-3 фурми....
Не се очертава да успея да си легна скоро, знам ли.

Тренировка:
1 Загрявка
2 Напади с диск 10 кг  4х 15
3 Лицеви опори 4 х 10
4 Разтваряне на дъмбели в страни от наклон напред  4х 10@2,5
5 Плие с диск 10 кг 2 х 20
6 Повдигане на дъмбели напред 2х10 @5
7 Повдигане встрани за рамене 2х10@5Щ
  2+3+4 ; 5+6+7 - с почивка само между трисетовете.
8.повдигане на изпънати крака от лег 2х15
9 наклони встрани за коси коремни с диск 10 кг 2х20/страна

Кардио 20 минути, 3км.

Бележки: неглижирам си корема напоследък. :/
трябва да се стегна най-накрая с това ядене, не е много, но може да се изчисти от глупости.

15.09.12
23:41

15/09/2012
закуска: малко диня, 1/2 ч.л. чия, фъстъчено масло
латте.
обяд: пилешки гърди, домат, микс рукола, спанак, с 5гр. (хаха) козе сирене.
следобяд: фъстъчено масло и фурми
вечеря пилешки гърди, броколи и карфиол на пара.

Кардио - 25 минути тичане навън, точно под 4 км.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 16.09.12 00:00.

За нищо мила:)  Със тоя пълнеж някакъв си ме застреля от упор:)Не съм виждал такова чудо бре а дано поне да е било вкусно; Хапвай малко повечече иначе си готина :)

и имам предвид малко повечеко храна в междините хранения ама тва между другото ако си сита изобщо все едно не съм казал нищо:)

17.09.12
13:58

Хахах, пълнежът за чийзкейк, да той е много голямо изушение - представлява основно сирене, яйце и сметана, но има си и захар и за това го ям като “почерпка” понякога.
А иначе не изпитвам нужда от повече храна. Стъпвам си на около 1800 ккал на ден и ми е добре.

Вчера си написах целия лог и стана бъг и се изтри, нямах нерви пак да го пиша, беше изряден до вечерта когато ометох 200 гр грозде, 2 резена пъпеш и разни такива. Легнала съм си в 7, станах към 10, днес сме на автопилот :D

:) хи хи лакомница (nlick)това нещо пълнежа ми запази някой път да почерпиш(bow) Тази зима никакъв зимен сън :)ше се грижим за нас си като полудели (nmuchfun)ще искам наръчника ти за автопилота чу ли (handshake)

19.09.12
00:16

18/09/12
закуска: 2 лъжици домашно сладко от къпини, овесени ядки, латте, една препечана филийка пълнозърнест хляб... голямо ядене беше.
снак: половин авокадо.
5 км крос навън, в най-големия дъжд и насрещен морски вятър, няма толкова изнервящо нещо
200 повторения общо различни упражнения за корем, планкове, вакуумки, разтягане.
обяд: 200 пилешки гърди, 150 гр тиква, 1 домат.
вечеря: супа от тиква, пилешко бутче, няколко бадема.

Мнението беше редактирано от BGDN. на 19.09.12 00:17.

19.09.12
23:39

19/09/12
Закуска: банан, пъпеш, 1/2 ч.л. чия, шепичка грозде.
Латте.
банан и грозде замразени.
Обяд: Месо от пил. бутче, пресен спанак, брюкселско зеле и аспержи.
тренировка
вечеря: 2 варени яйца, червена чушка, 1/2 домат, пресен спанак.
малко по-късно: West African Chicken and Peanut Soup - малка купичка, към 250 гр.  - взимам я от един биошоп, иначе не бих посмяла да ям супа от кутия. Компанията има доста добро реноме тук, феъртрейд сертификати и като цяло за известни с добро отношение и мисъл към храната. (а супата е божествена)
1 чаша мляко с канела.

Тренировка:
1. Напади@15 4х10
2. Лицеви 4х10
3. Повдигане на дъмбели от наклон напред 4х12@2.5
4. Плие @5 2х20
5. Повдигане с дъмбел встрани 2х10@2х5кг
6. Повдигане с дъмбел напред  2х10@2х5кг
1+2+3; 4+5+6 - с почивка само между отделните трисетове
Упражнения за корем - руски туистове, крънчове, байк преси, обърнати крънчове...
кардио 5 км -36 минути.

21.09.12
01:28

20/09/12
1 банан и 1 яйце, объркани на палачинки, няколко капки мед, резен пъпеш, 1ч.л. чия
снак: 2-3 лъжици извара и малка купичка супа.
обяд: Мощно (английските порции са като на бабах2) парче лазаня с телешко в столовата, на която аз отстраних листовете паста и ядох само пълнежа и пак беше големичко, салата.  ( Де да ни бяха такива столовите в БГ, нямаше да съм толкова злояда навън иначе), и брауни хапка - цял следобед учих много, сякаш тялото си го поиска.
снак: портокал, чай от лайка, още малко супа
тренировка
малко грозде след тенировка.
вечеря: зеленчукова супа, 50 гр ядки, лъжичка фъстъчено масло, 100гр кисело мляко с мъъничко мед.
черен чай

Кардио ден: 40 мин пътека, 5.7 км.

01.10.12
12:24

1 пълна седмица пауза от каквато и да е спортна активност.
Много задачки, хвърчане напред-назад, много захар, тестени, храна навън, сладолед.
За щастие се свърши и се връщаме в режим, започвам пак да пиша от довечера.

23.02.13
11:32

Спряла съм да пиша, но тренировките ми си продължават, макар и доста видоизменени. Много ми е трудоемко да преписва всичко, при паоложение, че така или иначе го имам в собствения си тефтер, а за храната използвам андроид приложение. Ако някой от модераторите сметне, че дневника ми е ненужен заради липса на ъпдейт, няма изобщо да се засегна. :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1