14.09.12
14:11
Здрвейте.Изправе съм пред дилема.Два-три месеца(или повече) тренирах всеки ден,като единия ден правех лицеви,кофички и повдигания с дъмбел за рамена,а другия ден тренирах бицепса с дъмбели и гърба с набирания.С 2 думи тренирал съм без почивка.Интересното е ,че нечувствах претоварване и нужда от почивен ден.Напоследък все повече и повече четях колко е важна почивката и сега съм на следната програма:1ден Гърди трицепс(кофички,лицеви,,флайсове)
2ден Почивка
3ден Бицепс,гръб(набирания,бицепсово и концентрирано сгъване)
4ден Почивка
5ден Рамо,Трапец
6ден Почивка
Корема не го тренирам,защото преди време правех страшно много коремни преси(за което много съжалявам) и ми е доволно уформен.Бих искал да ме посъветвате коя програма да избера.Години: Почти 16 Ръст: 1.68-1.70
Предната ти програма без почивката си е била супер ;) Тва новото което си написал според мен е малко трениране и прекалено много почивки... Ти когато тренираш в единия ден гърди и трицепс те реално си почиват в другия ден в който правиш гръб и бицепс така че тва си им е достатъчно предвид и упражненията които правиш... Няма лошо примерно след 6 такива последователни дни да си направиш един ден пълен релакс без никва тренировка и тва е...
Можеш също 2 тренировачни дни 1 почивен после пак 2 пак 1 почивен...
Ако толкова искаш да имаш ден почивка след тренировка по добре си събере всички групи в 1 ден пък после си почивай 1 и пак на ново..
14.09.12
15:38
Един или два дни ще са достатъчни ли на мускулите да се възстановят?