13.09.12
20:17
Здравейте!
На на 22 години съм, височина 175см и тежа 73 кг.От около 4-5 години не тренирам активно - в годината ми се събират максимум 3 месеца без прекъсвания.За този период от време загубих маса и натрупах подкожни мазнини.Сега мисля да започна приказката отново, целта ми още в самото начало е да намаля подкожните мазнини като стриктно се придържам към НВД.Но нещата не са толкова прости както преди, сега вече работя по 8 часа/6 дни в седмицата, а и работата си е доста усилена!Постоянно съм на крак и в движение, ето тук се крие проблем!Не мога да си позволя да отпадам по време на работа!Бих желал да получа съвет как да избегна този момент, как да комбинирам нещата - хем да се придържам към НВД-то, хем сутрин да имам сили и за работа!
[EDIT]
Нека формулирам въпросът си по-добре!
Мога ли да увелича дневният прием на белтъчини тъй като физическата ми дейност през деня е наистина сериозна?!
Темата беше редактирана от Хоуп на 14.09.12 17:28.
14.09.12
19:03
Няма да имаш никакъв проблем с НВД, просто яж по-рано преди физическите усилия - протеина и мазнините се разграждат доста по-бавно от въглехидратите.
За твоите килограми 150гр протеин е идеалното количество (останалото от полезни мазнини).
Аз изчислих, че са ми необходими около 230 гр. белтъчини на ден и вече съм изготвил НВД, но се съмнявах, че това ядене наистина ще ми дава необходимите калории за да преживям през деня! :)
[EDIT]
Диетата която смятам да приложа е НВД-ВБ, допуснал съм грешка в заглавието на темата.
Мнението беше редактирано от Хоуп на 15.09.12 18:14.