Дневникът на Галена

Темата е заключена.
Прескочи до:
GR

14.09.12
17:35

Здравейте! :)
Най-накрая реших и аз да си направя дневник.А сега нека да се представя.
Казвам се Галена,на 16 години съм и живея в град Сливен.
Висока съм 175-6 с тегло 56-7 килограма.Спортувам всеки ден като наблягам на бягането и на упражненията в домашни условия,а през по-студените месеци посещавам фитнес залата.Това,което успях да постигна за 1 година споруване (с прекъсвания за известно време) е да сваля около 7 килограма.Сега се опитвам да поддържам някакъв здравословен стандарт на хранене който ми бе препоръчан от инструктора ми в залата,оказа се малко трудно за мен и дори понякога ми омръзва от еднообразните храни,така че ако имате  някакви препоръки или просто да ме посъветвате ще бъда доста благодарна. :) А сега към това което искам да постигна.Целта ми е да изчистя подкожните мазнини с които се боря и да постигна стегнато и добре изглеждащо тяло,като наблегна на дупето,корема(тук искам да поместя и това че полагам доста усилия и започвам да виждам пресата,ноо все още има малко мазнинки в долната част на корема и така наречените паласки),ръцете,гърдите и гърба. :) Ще се опитвам да помествам менютата и тренировките ми за деня. :)

GR

14.09.12
18:23

Менюто ми за деня:
9.00-50гр. фини овесени ядки+2ч.л мед + 1 ябълка
11.00- 2 филийки препечен пълнозърнест хляб+малко свинско пушено филе  + ябълка
13.00- омлет от 4 яйчени белтъка и 1 жълтък + 1 чушка и 1 кисела краставичка
17.00-салата от домат и краставица
1 литър вода + 500мл.чай с мед (попринцип пия по 2,5-3л. вода но днес сякаш нямах желание за течности)
Ограничавам хляба и сладкото почти до минимум,днес ми се случи да изям двете филийки от няколко седмици насам.Също и сладко днес ми се ядеше много и си позволих няколко парченца млечен шоколад (не бях яла сладко от месеци) попринцип прибягвам до меда когато вече не издържам за нещо щоколадово :/

14.09.12
18:40

Здравеееей (sun) Първо Честит дневник! Второ - нямаш си и на представа колко се радвам,че най-накрая открих някой от СЛИВЕН тук!!!!! :D Толкова време ги търся..няма братко..;дд Успех с постигането на целите ти желая ;)

14.09.12
18:41

Честит дневник съгражданко и успех в целите :)

14.09.12
18:45

казано от NiKolay на 14.09.12, 18:41:

Честит дневник съгражданко и успех в целите :)

ай стига бе :Д още един ;дд явно не съм търсила като хората; д

GR

14.09.12
18:46

Много благодаря и на двамата :) аз също се радвам че намирам съграждани в този изключително полезен за мен сайт (sun)

14.09.12
18:51

казано от Galena Ruseva на 14.09.12, 17:35:

Здравейте! :) .Сега се опитвам да поддържам някакъв здравословен стандарт на хранене който ми бе препоръчан от инструктора ми в залата,оказа се малко трудно за мен и дори понякога ми омръзва от еднообразните храни,така че ако имате  някакви препоръки или просто да ме посъветвате ще бъда доста благодарна. :)
. :)

Фитнес инструкторът не отбеляза ли факта че на 15 -16 години е крайно нежелателно да си на толкова ограничаващ и както казваш еднообразен режим на хранене. Да не говорим, че спортуваш и си висока. Какво ще правиш на 20 или на 30 години ако от сега започнеш да се ограничаваш от ....хм храна.Моите препоръки са да ядеш всичко с изключение на пакетираните боклуци и разните тестени закуски и подобни.

14.09.12
18:54

А моята препоръка е да не се целиш към нисък процент телесна мазнина,защото при жените това не води до нищо добро!!

GR

14.09.12
18:59

казано от diva 97 на 14.09.12, 18:51:

казано от Galena Ruseva на 14.09.12, 17:35:

Здравейте! :) .Сега се опитвам да поддържам някакъв здравословен стандарт на хранене който ми бе препоръчан от инструктора ми в залата,оказа се малко трудно за мен и дори понякога ми омръзва от еднообразните храни,така че ако имате  някакви препоръки или просто да ме посъветвате ще бъда доста благодарна. :)
. :)

Фитнес инструкторът не отбеляза ли факта че на 15 -16 години е крайно нежелателно да си на толкова ограничаващ и както казваш еднообразен режим на хранене. Да не говорим, че спортуваш и си висока. Какво ще правиш на 20 или на 30 години ако от сега започнеш да се ограничаваш от ....хм храна.Моите препоръки са да ядеш всичко с изключение на пакетираните боклуци и разните тестени закуски и подобни.

Много благодаря за съвета,аз също съм на това мнение но сякаш не мога да намеря правилния баланс,понякога съм на двете крайности или ям прекалено много,или пък почти нищо :( наистина избягвам тези пакетирани и тестени храни,гледам да наблягам на плодовете,зеленчуците,месните и млечни продукти :) знам че на тези години организма ми се нуждае от достатъчно количество и здравословна храна за да се развива правилно,но когато така да го нарека “кривна” от този режим и сякаш губя форма и дори напълнявам :/ не искам да се вманиачавам в подобни диети защото знам че някои от тях не са никак полезни за здравето

GR

14.09.12
19:00

казано от Вики на 14.09.12, 18:54:

А моята препоръка е да не се целиш към нисък процент телесна мазнина,защото при жените това не води до нищо добро!!

Да,запозната съм с това :) Целя може би не толкова да изгоря мазнините които не са никак много в сравнение с преди,колкото да се стегна и да бъда в добра форма :)

14.09.12
21:02

За тази цел ти трябва просто да спортуваш и да ядеш качествена храна, включваща белтъци, въглехидрати и мазнини (ДА, последните две са задължителни). На твоята възраст организмът не трябва да бъде ограничван от нищо (освен джънк - той най-добре въобще на никоя възраст да не се консумира и колбаси - в тях няма нищо местно, а само химия). Така че, яж си спокойно месо, масло, яйца, хляб, спагети, сладкиши и т.н. това дали ще са пълнозърнести зависи от теб и от вкуса ти, ако са ти приятни за консумация - яж ги такива. Успех и не се вманиячвай като всяка втора тук! :)

п.с.
Обърни внимание на болднатите думички.

Мнението беше редактирано от Nathan на 14.09.12 21:03.

14.09.12
21:22

Такива “инструктори” са за разстрел. Вземи се храни, че ако продължаваш в същия дух ще си го чакаш с месеци. Слаба не е равнозначно на красива.

GR

14.09.12
23:05

казано от Nathan на 14.09.12, 21:02:

За тази цел ти трябва просто да спортуваш и да ядеш качествена храна, включваща белтъци, въглехидрати и мазнини (ДА, последните две са задължителни). На твоята възраст организмът не трябва да бъде ограничван от нищо (освен джънк - той най-добре въобще на никоя възраст да не се консумира и колбаси - в тях няма нищо местно, а само химия). Така че, яж си спокойно месо, масло, яйца, хляб, спагети, сладкиши и т.н. това дали ще са пълнозърнести зависи от теб и от вкуса ти, ако са ти приятни за консумация - яж ги такива. Успех и не се вманиячвай като всяка втора тук! :)

п.с.
Обърни внимание на болднатите думички.

Оценявам съвета ти,благодаря :) Спортувам активно,тялото ми изразходва енергия а това значи че трябва и да си я набавям тази енергия чрез качествена храна :) Не се ограничавам чак толгова,случва ми се понякога да хапна повечко но това е в рамките на допустимото.. не се вманиачавам  защото имам наблюдения колко е неприятно.Просто избягвам пърженото,мазното,газираните напитки и някои тестени изделия. :)

GR

14.09.12
23:08

казано от Alexander Geyman на 14.09.12, 21:22:

Слаба не е равнозначно на красива.

Така е (y) ,дори аз самата не харесвам прекалено слабите момичета..трябва малко месце да има :D друго си едно добре поддържано и оформено тяло :)

14.09.12
23:37

В коя зала тренираш и кой инструктор ти препоръча хранителния план?

GR

14.09.12
23:41

Фитнес залата се казва “Сити” тук в Сливен е :) и то не е точно режим просто ми нахвърля няколко храни с уговорката че ще свикна и сама ще мога да подбирам храната която ям,ноо това не ми е чак толкова лесно :(

Мнението беше редактирано от Galena Ruseva на 14.09.12 23:43.

14.09.12
23:48

Хах, според теб щях ли да те питам, ако не знаех фитнес залите в Сливен, заедно с инструкторите в тях ;).
По-добре чети тук, а там просто си провеждай тренировките.

GR

15.09.12
00:01

Да,затова реших и аз да се присъединя към този сайт,има много полезна информация а и ми е от гооооляма полза да се посъветвам с някой по-компетентен по въпроса :)

15.09.12
02:39

В ‘’Сити’’ са много зле, като цяло няма добри зали в Сливен. :))

15.09.12
10:23

казано от Bathory на 15.09.12, 02:39:

Напротив .Има доста качествени зали и то на ниска цена,друг е въпроса ,че повечето са без инструктор и са основно създадени за мъже и по-малко за жени.

Мнението беше редактирано от NiKolay на 15.09.12 10:23.

GR

15.09.12
10:31

казано от NiKolay на 15.09.12, 10:23:

Напротив .Има доста качествени зали и то на ниска цена,друг е въпроса ,че повечето са без инструктор и са основно създадени за мъже и по-малко за жени.

Така е.Сега съм решила да посещавам точно такъв-без инструктор,но ще се опитам сама да си правя тренировките.

15.09.12
10:45

Коя зала си си харесала ?

казано от NiKolay на 15.09.12, 10:23:

Ники, ако говориш за залата до окръжна болница, съм съгласен че е качествена и на достъпна цена, но ако искаш да правиш кръгови тренировки няма как да стане.

15.09.12
10:51

Доста?! То в Сливен едва ли има повече от 10 зали хахха
По-добре без инструктор тренирай - мислят си, че знаят много и пълнят главите на необразованите с глупости - буквално. Сблъсквала съм се с двама и голям смях. Този сайт е в пъти по-полезен. :)

GR

15.09.12
10:55

казано от NiKolay на 15.09.12, 10:45:

Коя зала си си харесала ?

“Горица” в Клуцохор

GR

15.09.12
10:56

казано от Bathory на 15.09.12, 10:51:

Доста?! То в Сливен едва ли има повече от 10 зали хахха
По-добре без инструктор тренирай - мислят си, че знаят много и пълнят главите на необразованите с глупости - буквално. Сблъсквала съм се с двама и голям смях. Този сайт е в пъти по-полезен. :)

Относно сайта,да наистина ми е много полезен и е хубаво че мога да се посъветвам с компетентни хора :)

15.09.12
11:13

Знам всяка една зала в града какво представлява и съм отсял по свой начин добрите зали,а те са повече от 1.Една от тези зали наистина се намира до окръжна болница или по скоро до сградата с лудите... “Power Gym ” или както повечето я знаят - Башала.Аз тренирам там от както е отворила залата и съм страшно доволен.Мога да кажа,че за мен това е най-уютната зала с здрава дисциплина вътре .Единственият и минус е ,че с времето цената и падна доста чак до 1лев , което е предпоставка да идват все повече и повече хора и някога се получава така,че трудно се разминаваш вътре.Това до някъде ме радва ,защото виждам все повече хора да посещават зала,вместо да стоят пред компютрите си,от друга страна както казах хората които я посещават се умножиха и стана доста трудно да тренираш .Аз и хората с които тренирам  обаче сме намерили идеалното време да посещаваме залата тогава когато почти няма никой.

Мнението беше редактирано от NiKolay на 15.09.12 11:15.

GR

15.09.12
11:25

Чувала съм за този фитнес и наистина е на много добра цена.Мисля да отида да видя как са нещата там,но аз мислех да се прехвърля на “Горица” сега зимата защото ще ми е близо и придвижването ще ми е лесно.Лятото нямам проблеми обичам да ходя пеша и разстоянията не ми създават проблеми.

15.09.12
11:48

Гал , аз не се опитах да правя реклама на залата ,просто я посочих за пример.Когато започвах да се занимавам с този спорт горицата беше първото място което посетих.От тогава мина доста време и чух,че са направили обновяване преди година-две.Щом имаш желание ела и виж моята зала ,след което си прецени къде ще е най-добре за теб.Предопреждавам те,че при нас много малко момичета тренират, за сметка на това свалячи колкото ти душа иска.Добре ще е залата да се по-разкраси малко от присъствието на момичета ,но както ти казвам ти сама си прецени къде ще се чувстваш по-добре.

казано от NiKolay на 15.09.12, 11:13:

... най-уютната зала с здрава дисциплина вътре ...

Тръпки ме полазиха! Да не обикаля някой с камшик и да дисциплинира хората? :D

15.09.12
11:58

Хахахаха, не просто има ред така да го кажа , не е разхвърляно ,всички дискове и дънбели се прибират след използване и най-важното има уважение към начинаещите.Никой не им се присмива и не ги кара да губят мотивация,както на други места.

GR

15.09.12
12:05

казано от NiKolay на 15.09.12, 11:58:

Хахахаха, не просто има ред така да го кажа , не е разхвърляно ,всички дискове и дънбели се прибират след използване и най-важното има уважение към начинаещите.Никой не им се присмива и не ги кара да губят мотивация,както на други места.

Точно по въпроса за начинаещите,това винаги ме е дразнело... имам приятели които са точно такива и когато посетят залата стават обект на присмех от страна на по-опитните от тях..по-добре щеше да е някак си да има разбиране пък и малко помощ за не толкова напредналите във фитнес средите като мен и тях :)

15.09.12
12:27

Това е масово на всякъде да се присмиваш на по-слабите от тебе.Това кара и деца на 14 -15 години да потърсят помощ от все по сериозните добавки които се предлагат свободно на ляво и на дясно с цел по-бързото ” възмъжаване “. Е не знам как и защо, но съм радостен да кажа ,че в нашата зала такъв проблем почти няма.Не само това ами начинаещите свободно общуват и изкат съвети както от мен и обкражението ми така и от доста по напреднали хора.

GR

15.09.12
12:32

Това е много хубаво,радвам се че все още има и такива зали! :)

GR

15.09.12
13:14

Нека да споделя и менюто ми  до момента:
10.00- 50гр. фини овесени ядки+ 2 средно големи праскови + 1ч.л. мед
11.00- 1 праскова
13.00- 2 печени кюфтенца на скара + 70-80гр. кьопоолу без сол (печени,пасирани чушки,домат,лук и малко сирене) + 3 сирени хапки
13.20- 1 праскова

По-късно ще напиша и останалата част.. :)
П.С- може би не трябваше да ям хапките защото са пържени, а именно пържените храни на са никак полезни :(

15.09.12
13:16

Никво ядене на пържени храни повече, събирай ми ги в торбичка аз ще дойда да си ги взема :D :D

15.09.12
13:18

казано от Wolfy на 15.09.12, 13:16:

Никво ядене на пържени храни повече, събирай ми ги в торбичка аз ще дойда да си ги взема :D :D

Да ти събера сладкото от шкафа? :D тъй и тъй си почнал :D

GR

15.09.12
13:20

казано от Вики на 15.09.12, 13:18:

казано от Wolfy на 15.09.12, 13:16:

Да ти събера сладкото от шкафа? :D тъй и тъй си почнал :D

Май няма да му се отразят добре  :D:D:D

15.09.12
13:22

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 13:20:

Май няма да му се отразят добре  :D:D:D

Аа нищо му няма той е чук! :D

Мнението беше редактирано от Вики на 15.09.12 13:23.

15.09.12
13:27

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 13:14:

П.С- може би не трябваше да ям хапките защото са пържени, а именно пържените храни на са никак полезни :(

Изобщо не се притеснявай от 3-те хапки които си изяла.Още е много рано чак до толкова да се пазиш от такива храни ,освен това сме хора и понякога трябва да се поглезваме с това онова .

GR

15.09.12
13:36

И аз така си мисля,веднъж на няколко седмици не е толкова страшно :D :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1