Дневникът на Галена

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.09.12
13:39

казано от Вики на 15.09.12, 13:22:

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 13:20:

Май няма да му се отразят добре  :D:D:D

Аа нищо му няма той е чук! :D

По-скоро чукундур :D
Иначе събирайте, сладко, кисело нищо невръщам хахаха

15.09.12
13:43

Разбира се ,аз съм имал  и още имам приятелки на твоите години които ядът каквото им падне ежедневно от снаксове и кроасани до дюнери и пици и като гледам не са мръднали категорията още.Това е заради бързият метаболизъм който имаме в момента,след това вече  почти сигурно ще се окаже проблем този начин на живот.

GR

15.09.12
13:46

Да,да определено е така.

тука май го обърнахме на сливенски чат :D

15.09.12
13:59

След време може да си направим среща на всички ББ-теамари от Сливен!

GR

15.09.12
14:07

Сега мисля да направя една тренировка в домашни условия която ще вклювка:
Като за начало малко стречинг а след това ще продължа с упражнения за корема
1- коремни преси със сгънати в коленете крака- 4х25 повторения
2- вертикални коремно-тазобедрени повдигания- 5х10 повторения
3- В-преса - 2х25 повторения
4-извивки на тялото встрани- 5х10 повторения
След това ще продължа с краката и дупето:
1-клек с дъмбели-5х10 повторения
2-напади със собствено тегло и дъмбели- х30 повторения на крак
3-бедрено сгъване- 50 повторения
Продължавам с ръце,рамене,гръб и гърди:
1-двустранна раменна външна ротация-3х15 повторения
2-лицеви опори - 5х10 повторения
3-повдигане на ръце встрани и напред с дъмбели
4-гребане с дъмбели от лицев лег-3х10 повторения
Завъпшвам отново със стречинг

Мисля че е това,ако имате някакви забележки ще се радвам да споделите с мен! :)

GR

15.09.12
14:08

казано от NiKolay на 15.09.12, 13:59:

Добра идея! :D

15.09.12
14:13

казано от NiKolay на 15.09.12, 13:59:

Направо викам раздел във форума “Сливенски дневници”...

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 13:14:

10.00- 50гр. фини овесени ядки+ 2 средно големи праскови + 1ч.л. мед

Много сериозна закуска-браво! Ако можеш да я преместиш с час-два по-рано ще е още по-добре.

GR

15.09.12
14:16

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 13:14:

10.00- 50гр. фини овесени ядки+ 2 средно големи праскови + 1ч.л. мед

Много сериозна закуска-браво! Ако можеш да я преместиш с час-два по-рано ще е още по-добре.

Попринцип закусвам към 8-8.30 но днес ми се случи да стана по-късничко. :)

GR

15.09.12
14:55

На мен лично са ми страхотна мотивация преди и по време на тренировка (sun)

GR

15.09.12
15:44

Тренировката премина успешно.. доста ме поизпотиха тия упражнения :D по-късно мисля да побягам + малко упражнения на открито :)

15.09.12
16:01

Ако не завали... :D

15.09.12
16:45

казано от Galena Ruseva на 15.09.12, 15:44:

Тренировката премина успешно.. доста ме поизпотиха тия упражнения :D по-късно мисля да побягам + малко упражнения на открито :)

В колко чаасаа? :Д

GR

15.09.12
20:36

7 беше :D

GR

15.09.12
20:42

И сега да напиша останалата част от менюто ми за днес  :D
16.00- 1 праскова
20.00- 25г. варена свинска шунка + 1 кюфтенце на скара + 50гр. кьополу + 50гр. пилешки гърди на скара + 1 малка праскова

Явно тренираш цялото тяло което не е лошо по принцип. Според мен трябва малко да коригираш тренировката... ще се опитам да изкажа мнението си в няколко точки.

1.Първо тренирай Големите мускули и постепенно преминавай към малките. Това ще рече:
- Бедра, гръб-гърди, рамене-бицепс-трицепс, корем
*За да се спести време слагаме гърдите/гърба и ръцете в суперсерии и три-сетове за спестяване на време. Не е добре да се тренира прекалено дълго време. Уплътняването на тренировката ще доведе до: по-качествено стресиране на мускулите, повече изгорени калории, по-кратка и интензивна тренировка. Корема е добре да стои в края на тренировката според мен, защото при упражненията за гръб и бедра най-вече участва активно като стабилизатор и ако го сложиш в началото и го презориш има вероятност това да наруши техниката на изпълнение при упражненията за бедра и гръб. Тъй като е стабилизатор в доста упражнения ти един вид загряваш добре корема по време на тренировка а упражненията за корем в края на тренировката ще довършат целта.

2.За бедрата и дупето заложи на: Клек, Напади, Римска тяга с дъмбелите, Сгъвач ( незнам уред ли имаш и въобще как го правиш ), Глутеус мост ( изолирано упражнение за дупето ). Тези упражнения през някакъв период от време може да заместваш с Плие клек, Български клек, Римска тяга на един крак ( малко трудна техника но ако напреднеш няма да е проблем ), Сгъвач, Глутеус ритник. Сериите и повторенията да са в порядъка на 3-4серии в 10-12повторения а упражненията за дупето в 12-15повторения. Ако ти е лесно да направиш предписаните упражнения забави изпълнението. Прави го по-бавно и контролирано и натоварването неминуемо ще дойде. Почивките да са в период от 60 до 90сек. максимум.

3.За гърди и гръб: Тук както предложих може да направиш няколко суперсерии като например:
*Лицеви опори в суперсерия с Гребане на дъмбели - 2-3суперсерии а повторенията около 8-10
*Флайс от лег с дъмбели с Обратни хиперекстензии ( или Добро утро ) - 2-3суперсерии а повторенията пак около 8-10
Почивките ти тук да са около 60сек.

4.За ръцете: Може да направиш 1 три-сет за да ги тренираш и тях:
* Раменни преси с дъмбели, Едновременно сгъване на дъмбели и Разгъване на дъмбел зад глава - 3-4 три-сета по 8-10повторения за всяко упражнение
Можеш да заместваш съответно упражненията с Разтваряне в страни, Концентрично сгъване и Кик-бек например.

5.За корема: Тук според мен ти трябват не повече от три упражнения например. Можеш и тях да правиш в три-сет или да си правиш упражненията самостоятелно като почиваш около 30-40секунди между сериите.
*В-преси, Извивки в страни и Планк
*Коремни преси от лег, Повдигане на краката от лег, Наклони в страни с дъмбелите

Разбира се ако разделиш тренировките на сплит Горна/Долна част ще можеш по детайлно да тренираш мускулите но и такива общо физически тренировки са си с доказан ефект.

Хайде успехи !

GR

15.09.12
21:20

Много,много ти благодаря за изчерпателния и много полезен съвет! :) Попринцип когато тренирам в залата следвам същата последователност не знам защо днес така реших по обратния път да тръгна

GR

16.09.12
00:29

Знам че има статия за “вакуумките” но не успях много да разбера :( та въпроса ми е може ли някой да ми обясни какво точно се постига,кога е добре да се правят и как всъщност се правят?

Здравей сладурче :* ... вече и тука сме приятели,а ?! хихих

Живот и здраве след 10на години като се видим да изглеждаме така:  Ето така : )

Аз и аз реших да напиша една тема, но тъй като прибързах и не се изразявах много правилно имаше доста критики от страна на читателите.

П.П. Николай можеш ли да качин снимка за да видя постигнатите резултати до момент?!

Поздрави Александър

16.09.12
10:54

Пиши ми на личен!

GR

16.09.12
14:13

казано от Александър Станков на 16.09.12, 09:50:

Здравей сладурче :* ... вече и тука сме приятели,а ?! хихих

Живот и здраве след 10на години като се видим да изглеждаме така:  Ето така : )

Аз и аз реших да напиша една тема, но тъй като прибързах и не се изразявах много правилно имаше доста критики от страна на читателите.

П.П. Николай можеш ли да качин снимка за да видя постигнатите резултати до момент?!

Поздрави Александър

Здравеййй (sun):* като разглеждах снимките в сайта случайно попаднах на твоите и реших да те добавя :) а относно снимката надявам се и по-добре да изглеждаме хихи :)

GR

16.09.12
14:19

Менюто за днес:
8.50- 50гр. фини овесени ядки + 1 праскова + 1ч.л мед + билков чай с мед и лимон
13.00- 3 бисквитки “Prestige musli”
14.00- 25гр. варена свинска шунка + 50гр.пилешки гърди на скара + грозде

Засега е това :) днес бях решила да направя една тренировка в залата но когато отидох се оказа затворено за мое голямо съжаление :(

16.09.12
14:56

казано от Galena Ruseva на 16.09.12, 14:19:

Засега е това :) днес бях решила да направя една тренировка в залата но когато отидох се оказа затворено за мое голямо съжаление :(

Ай да бягаме тогава :Д

GR

16.09.12
15:04

днес може и да пропусна бягането за разлика от тренировката вкъщи :D сега съм се отдала на приготвянето на храната ми за по-късно (giggle)

16.09.12
15:07

казано от Galena Ruseva на 16.09.12, 15:04:

днес може и да пропусна бягането за разлика от тренировката вкъщи :D сега съм се отдала на приготвянето на храната ми за по-късно (giggle)

eee :D нищо то май по-добре и за мен след вчерашното напиване :Д:Д:Д

16.09.12
15:25

Менюто за днес:

:(

Това ти е обядът? Или просто си пробвала как е на вкус? Ако е първото-много лошо :x ти гладуваш и няма да се чувстваш добре.Трябва ти енергия,мускули,тонус,мисловни дейности-все неща,които идват от храната.

Пияни фитнес маниачки... това в Русе го нема... :D

GR

16.09.12
15:39

казано от Eimi Welch на 16.09.12, 15:25:

Менюто за днес:

Това ти е обядът? Или просто си пробвала как е на вкус? Ако е първото-много лошо :x ти гладуваш и няма да се чувстваш добре.Трябва ти енергия,мускули,тонус,мисловни дейности-все неща,които идват от храната.

Не беше само това обяда,и други неща хапнах например кюфтенца на скара и зеленчуци просто не съм ги записала :)

16.09.12
15:51

казано от kristiancho на 16.09.12, 15:35:

Пияни фитнес маниачки... това в Русе го нема... :D

В Сливен всичко има :D
ай стига съм спамила и аз ;д

GR

16.09.12
17:45

Благодарение на kristiancho днешната ми  тренировка включва:
1.бедра и дупе:
- клекове- 4х12 повторения
- български клек- 3х10 повторения на крак
- римска тяга- 4х12 повторения (правя упражненията в домашни условия днес и вместо щанга използвам дъмбели и допълнителни тежести на ръцете)
- сгъвач- 4х15 (изпълнявам упражнението като лягам по корем на земята и свивам краката в коленете с допълнителни тежести,като през цялото време се старая да държа мускулите на глутеуса максимално стегнати)
- глутеус мост- 4х15 повторения
2.гръб и гърди:
- лицеви опори в суперсерия + гребане с дъмбели- 4 серии с по 10 повторения
3.рамене,бицепс,трицепс:
- раменни преси с дъмбели в суперсерия с едновременно сгъване и разгъване с дъмбели + разгъване на дъмбел зад тила- 4 серии с по 10 повторения
4.корем
-коремни преси от лег в суперсерия + повдигане на краката от лег + наклони встрани с дъмбелите - 4 серии с по 10 повторения

Ии накрая завършвам отново  със стречинг :)

П.с. Тук искам да поместя и храната ми за по-късно днес, а именно телешко варено месо без никакви подправки или сол + зеленчуци на пара и 1-2 големи червени чушки печени на скара отново без подправки, както и плодове (грозде и лимон) :)

Как усети тренировката... рано е да се говори за ефект по-скоро дали ти допадна и хареса :) По принцип сгъвача можеш да го правиш от стоеж с един крак (понеже с два ще е много екстремно ) стига да можеш да закачаш тежесите само на едния крак а не ги притискаш с двата крака.

GR

16.09.12
17:51

Тренировката беше супер,идеално се чувствам след нея :) успях здраво да се изпотя :D и сега след душа е 6+ :) благодаря ти отново!

DO

16.09.12
17:54

Щом ядеш месо и не си толкова капризна,значи не ти трябва много,за да си изградиш добри хранителни принципи.
В изданието има подходящи общоинформативни статии за хранене ...

GR

16.09.12
17:57

казано от Denny Crane на 16.09.12, 17:54:

Щом ядеш месо и не си толкова капризна,значи не ти трябва много,за да си изградиш добри хранителни принципи.
В изданието има подходящи общоинформативни статии за хранене ...

да така е, не съм капризна по отношение на месото защото  много обичам стига да е чисто без всякакви тлъстини :) благодаря ще погледна няколко :)

Не с лошо за тлъстините и животинските мазнини като цяло...
И ми е чудно защо искаш да сваляш още като си СКИНИ ЕС ФЪК!...
Ако искаш да имаш вени по корема - много трудно за момиче без адски много помощни средства.
По-добре качи малко мускуляк навсякъде... Само вятъра да не те счупи...

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 16.09.12 18:18.

GR

16.09.12
18:17

казано от Тедо на 16.09.12, 18:15:

Не с лошо за тлъстините и животинските мазнини като цяло...

Така е и от тях има нужда но понякога не са ми особено приятни :D :)

Като почне учението мислила ли си как ще се храниш когато си на училище ?! :)

GR

16.09.12
20:00

казано от kristiancho на 16.09.12, 19:08:

Като почне учението мислила ли си как ще се храниш когато си на училище ?! :)

Точно същия въпрос ми зададе и майка ми...срам не срам мисля да си нося направо там иначе не виждам друг начин :/ иначе сега като съм 2-ра смяна ще мога и да си обядвам вкъщи което си е един плюс за мен.

16.09.12
20:23

казано от Eimi Welch на 16.09.12, 15:25:

Менюто за днес:

Мисловните ако идваха с храната, аз щях да съм Архимед :D
Иначе аз ставам рано и закусвам вкъщи преди даскало. Все пак почваме в 7:30, не е кой знае какво...

Мнението беше редактирано от cocobutt на 16.09.12 20:24.

16.09.12
20:41

За даскало - препоръчвам ти сурови ядки, сандвичи (според мен най-добрият избор, особено ако си го приготвиш сама). Разбира се има и вариант да си носиш пилешко с картофи/ориз в кутийка, но поне според мен първите два варианта са по-приемливи :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1