Удобрявате ли Тиаго Силва да играе за българския национал?

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.08.05
13:34

Христо Стоичков извика бразилеца Тиаго Силва в националния отбор за контролата с Турция на 17 август, съобщи официалният сайт на БФС. Защитникът на ЦСКА има български паспорт и ще дебютира за държавния ни тим.

Човека игра и сравнително добре се представи въпреки, че не беше на ниво и се хлъзгаше по терена :) . Пиша тази тема, защото се чуват неща, че и Ибрахима Гай ще вземе участие в мача срещу Шведите септември месец. Според вас правилно ли е това?
На мача агитката на Левски го освирвкаха яко. За мен това лично не е правилно. А и трябва да се дава път на силните футболисти и Пажин и другите сърби просто нямаха класа. Младите ни надежди да се учат от тях и да заемат местата леко, по-леко и да се създава конкуренция. А не вече старите даже футболисти, които 50-60 минути нямат сили да тичат да заемат местата в национала.
по-здрави

18.08.05
15:12

Аз съм твърдо против чужденци да играят за българския национален отбор.

18.08.05
15:17

Дам то и аз искам като 94-та всички да са Българи и да кършим всичко живо. Но няма да стане май. Школите са слаби, виждаш децата отиват в Испания и т.н., а в България им се отнема правото и само връзкари тренират. Валери Божинов според мен в България би станал таксиджия :) примерно
по-здрави

18.08.05
15:22

хахаха да бе и мене много ме дразни божинов.превъзнасят го много а според мен не струва ама изобщо!!!

18.08.05
15:25

И аз твърдо против чужденци.Защото това е национален отбор.А и познавам много добри българи,които остават нереализирани заради чужденци :evil:

18.08.05
15:35

Дам, но става така, че Боримиров и компания вземат местата на тия млади и талантливи момчета. Не искам да обиждам никого, но такава е реалноста и всичко го видяхме срещу Швеция и Харватска. Нека да има чужденци и нека има конкуренция за да заиграят футбол, а не да се разхождат по терена и да правят фалове.
Аз съм абсолютно за Тиаго и все пак човека, президента и институциите са го направили БЪЛГАРИН!
по-здрави
ПП Божинов си е добър футболист, пак играе. Имах в предвит, че тука нямаше как да се реализира.

MI

18.08.05
15:44

aз лично удобрявам ...но това е мое лично мнение и не подлежи на обсъждане :wink:  8)  :)  :lol:
по-здрави

18.08.05
16:34

Аз сьм твьрдо против ‘’чужденци’’ да играят в НАЦИОНАЛНИЯ ни отбор. Какво като някой има някаква си хартийка, на която пише, че е бьлгарин - това за мене не го прави БЬЛГАРИН! Тук вьпроса опира до самосьзнание - как се самоопределя човека. Не може човек нищо незнаещ за историята, вьрховете, паденията и настоящите проблеми на НАЦИЯТА да казва, че е БЬЛГАРИН. А ‘’чужденеца’’ би играл с единствената мисьл за парите, предстоящите трансфери и дали пак ще го извикат, а не с НАЦИОНАЛНИЯ дух на предците ни. Ако ще да сме последни - това ще сме ние-БЬЛГАРИТЕ, такива каквито сме - силни или слаби!
Наречете ме както искате, но аз обичам РОДИНАТА си и не искам наемници да представляват БЬЛГАРИЯ!

18.08.05
17:45

Да сме на последно място някак не ми звучи добре. А и отдавна спорта не е само за чест и достойнство. И всички други играят за пари, а не само чужденците!
по-здрави

18.08.05
18:51

Не казвам, че трябва да сме последни, а да сме там кьдето реално сме се класирали - през 94-та нямаше ‘’чужденци’’ нали? Така проблемите ни биха льснали, което трябва да ни подтиква да работим за разрешаването им, а не да замазваме положението и те да се задьлбочават до момент, когато вече ще сме станали зависими от други.
  Не им знам манталитета на футболистити ни (не познавам като личност никой от тях), но треньора трябва да ги подбира пьрво по характер и после по качества. Безброй са примерите, когато отбор от слаби индивидуалности, но сплотени като отбор и дух са побеждавали големи отбори. Пресен е примера с гадните гьрци, за които те са дали всичко хубаво на тоя свят. Но именно този техен национализьм ги накара да надскочат себе си и да станат европейски шампиони - още не мога да го проумея това.
  Нямам нищо против чужденците, но на плажа като туристи. НАЦИОНАЛНИТЕ отбори са нещо друго - само за нас си БЬЛГАРИТЕ!

18.08.05
19:20

България е най - велика на света за нас, но това няма значение в случая! Трябват пари! Гърците не са го направили без пари! От край време имат добър клубен футбол и добри чужденци играят там, което развива школите им. А и знаеш, кой им е треньор и какво име е в спорта. Лесно е да казваш и да отсичаш, но когато не се бориш вътре в кухнята не знаеш за какво иде реч. Според мен Христо Стойчков е трябвало да го направи и е най-доброто за момента. А големите отбори ще ги бием точно като станем големи и имаме пари. Като играеш срещу Шведите и Харватите е много по - лесно България да прецакат, а не тях. Съдиите го доказаха и УЕФА и ФИФА.
по-здрави

19.08.05
10:14

Аз твърдо не одобрявам чужденци в бг национала!Момчето не играе лошо ама не е българин.Открийте разликите :shock: -=> http://sportni.bg/ph/pictures/2005.17.08bulgaria-turkey/images/P8171347.jpg

CR

19.08.05
11:50

Тея дето не удобряват Тиаго са пални тъпи леФскари .
И мога да ви кажа че той е много по българин от някои други .... като вратаря ни дето е бил 2 години резерва на леФски а сега стоичков го налага в националния отбор.

19.08.05
12:27

Краш, няма нужда от крайности все пак си обсъждаме. Иначе интересното е, че Тиаго пя химна, а Бербатов и Стойчков не го направиха. Аз си казах вече мнението и това като майтап го казвам.
И все пак важното за отбора е да бием и да продължаваме напред. Друго щеше да е с тази защита на квалификациите, но вече е късно и световно няма да видим.
по-здрви

19.08.05
14:27

Аз лично одобрявам викането на чужденци в националния отбор, като се взема предвид ,че много по силни футболни нации от нас имат чужденци в представителния отбор смятам че няма смисъл да коментираме повече, в отбора трябва да се викат най-добрите футболисти независимо от това дали са чужденци или от кои отбор са. И още ,че един играч които не познава историята и проблемите на дадена нация не трябвало да е национален състезател, ми на европейското видяхме доста момчета дето носят националния дух да не се дори опитват да играят, за това щом един футболист се старае да играе и има качества нужни за националния отбор трябва да е там, дори да незнае една Българска дума.
Друго незнам какво имате против Боримиров, защото според мен в последните мачове на националите той беше един от най стабилно играещите на терена. Още тези дето се оплакват че някои им заема местата просто трябва да спрат да приказват и да се постараят да докажат че са по добри от чужденците и тогава ще ги изместят, както виждаме Стойчков дава шанс на на почти всеки млад футболист които показва качества.
А за конкретния случай Тиаго Силва, според мен, е един от най добрите чужденци играещи в момента в България и въпреки ,че съм фен на Левски нямам нищо против той да играе за националния отбор. Също и щом неудобрявате викането на Петков за вратар на националния отбор то кои смятате че би бил по добър от него? Иванков е в много слаба форма, видяхме го на квалификациите, Здравков се отказа, кои тога да е вратар?

19.08.05
16:09

[quote author=“cRuSh”]Тея дето не удобряват Тиаго са пални тъпи леФскари .

аз съм от цска и не го одобрявам!и тука въпроса хич не е до левски и цска...

19.08.05
22:59

DEIO за мен е много прави и съм съгласен с това което каза!!! Боримиров наистина за годините си играе перфектно, но в момента има по-добри на неговото място смятам и той вече не може да тича на високо темпо много време. Топузаков мен лично ме издразни доста в мачовете.
по-здрави

20.08.05
00:23

Аз одобрявам всички които са добри за националния отбор но това с освиркването си е ........ работа българска.Не разбраха ли тези люде че няма левски няма цска катостава дума за националния отбор лошо се пише на такава страна с такива нрави

SP

20.08.05
00:28

По принцип бих одобрил чужденец в националния, но ако е наистина много по-добър от другите на този пост. Не мисля, че Силва е нещо повече от Ивайло Петков или Мишо Венков. Но все пак е редно щом треньора го в вкарал в игра да го подкрепяме както всички други.

20.08.05
00:40

Абе Деио добре каза, че Силва е много добър. По мое мнение най-добрият от чужденците в момента в България.
по-здрави

Против чужденци в националния съм, ама ... ако това е начинът да дръпнем напред ...

SP

20.08.05
00:45

[quote author=“Emil_mlo”]Абе Деио добре каза, че Силва е много добър. По мое мнение най-добрият от чужденците в момента в България.
по-здрави

А Мурат - него мноо го хвалят.

20.08.05
13:36

Ами дам то те на различни постове играят и трудно да ги съпоставяш, Тиаго е бърз по крилата и освен в защита и напред ходи понякога. А Мурад си е разпределител и в центъра.
по-здрави

20.08.05
13:46

НЕ!

20.08.05
13:52

Да играе момчето ве наистина аз не виждам по добър на неговия пост в момента в БГ така че  нищо че е черен в сички страни има разновидности в расите прирно и в германия имаше 1-чернокож футболист в националния защо да няма и в БГ(като се има на предвид че Тиаго показва добри игри и в ЦСКА и срещу Турция)

22.08.05
17:14

НЕ! НЕ! и НЕ! Разберете, не сьм расист и не одобрявам да освиркват чужденци, били те бели, черни или шарени, но не им е мястото в националния. Бьлгария не е била колониална дьржава и тези чужденци винаги ще си останат такива. И стига с тези ЦСКА и ЛЕВСКИ - те не са единствените отбори в БЬЛГАРИЯ, и като казвам нещо против Тиаго Силва значи сьм левскар - егати тьпотията, не аз сьм от Варна и сьм от Черно Море! А, и кво гледате други дьржави (вьпреки, че най-много уважавам Германия и Япония) - те са си решили така и не трябва сляпо да имитираме кой как ни отьрва.

PO

22.08.05
20:10

а защо не ?ако някой негър да речем, от тай наречения френски национален отбор ни вкара гол е французин и всички си го приемат такъв ама нии българите нали сме много талантливи (и разбираме всички от футбол) не щем чужденци..Е ок Бербатов ,Стилян и Мартин няма да ги сменямае с чужденци ама от де да вземем защита а ?!Топузаков ли ще сложим?Да си падаме ама поне да сме си българи..И трябва да ви кажа че Тиаго е много по българин от половината ни отбор- пред журналисти заяви ,че първата му работа е да научи ьимна ни -като не го пеят наще поне той да го направи.
това е;)

22.08.05
22:21

А защо се нарича НАЦИОНАЛЕН отбор,ако всеки чужденец може да играе в него? :roll: Или може би аз греша.

22.08.05
22:43

StanTheGreat, уважавам много и Черно Море (Варна)! Недей да си мислиш, че за нас има само Левски и ЦСКА. България е велика. Но е друга тема дали някой отбори заслужават да играят в А група.

И все пак не само националният отбор е важен, а и клубният ни футбол трябва да е на ниво и школите, които да дават на национала. Ако Ицо успее с Тиаго Силва да засили конкуренцията в защитата и нивото смятам, че само в добро ще е неговата повиквателна за националният. Наистина не трябва да има чужденци и дано след време да имаме подобен отбор като от 94та.
по-здрави

22.08.05
23:59

Абе негър циганин няма значение важното е България да се прочува в света пък било то и с футбол политиците ни като са мърди.....

23.08.05
01:02

Абе дано се върнат ония славни дни от 94-та, когато нямаше различия от клубовете и футболистите ни играеха като най-класни в света. Целият отбор беше толкова звезден, че е мечта за всеки един треньор или футболен фен в света. Ехххх дано славните дни да се завърнат. А и клубният ни футбол да се развие повече. Кога ли пак ще бием големите в Европа и ще ни уважават, еххх дано пак някой ден.
по-здрави

PO

23.08.05
13:44

пак казвам ,че не бива да има две мнения отностно участието му,дори и Италия която има невероятно футболисти взе аржентинец,който измети друга италианска звезда..А ако Франция,Англия,Германия и Италия не са ни за пример по отношение на футбола незнам кой трябва да е...

24.08.05
14:20

Защо ли някои футболисти трябва да намират вината
винаги в нещо друго извън тях, като това че някои
чернокож играе по добре от тях но е национален състезател.
Като имам предвид че много голяма част от българските
футболисти нямат елементарно възпитание, образование
и спортна дисциплина.
Тиаго се доказва с игра. Ако не играе няма работа в националния.
Но щом играе да го ползваме казвам.

NE

24.08.05
14:23

Не, против бях, когато имаше и възможност Ибрахима Гай да бъде в националния.Имаме добри футболисти в които има бъдеще, не съм расист, но един негър няма работа в националния отбор

PO

24.08.05
15:08

[quote author=“Nenor”]Не, против бях, когато имаше и възможност Ибрахима Гай да бъде в националния.Имаме добри футболисти в които има бъдеще, не съм расист, но един негър няма работа в националния отбор

защитници нямаме освен може би Валентин Илиев,защитата са ни некадърници и тва е(предпочитам 20 негъра в националния,ако ще и трениора да е негър ,ама не и предатели като Радостин Кишишев!)

NE

24.08.05
17:09

[quote author=“popeye^”][quote author=“Nenor”]Не, против бях, когато имаше и възможност Ибрахима Гай да бъде в националния.Имаме добри футболисти в които има бъдеще, не съм расист, но един негър няма работа в националния отбор

защитници нямаме освен може би Валентин Илиев,защитата са ни некадърници и тва е(предпочитам 20 негъра в националния,ако ще и трениора да е негър ,ама не и предатели като Радостин Кишишев!)

Не е номера с негри.Един Тиаго Силва няма да израе с хъза, с който би играл Мартин Петров примерно, той не се чувства българин следователно не би трябвало да играе за България. В други държави негри играят за националните отбори на Франция или Англия, защото са се родили там и се чувстват (може би) съответно англичани или французи. Тиаго Силва не знае дори български !

24.08.05
17:34

Знае Български! А Зинедин Зидан, който ги направи световни и европейски шампиони е роден в Алжир, доколкото знам.
по-здрави

24.08.05
18:59

[quote author=“Emil_mlo”]Знае Български! А Зинедин Зидан, който ги направи световни и европейски шампиони е роден в Алжир, доколкото знам.
по-здрави

Там е роден :wink:
а иначе по темата класни защитници отдавна не сме имали :oops: но младежите идват с пълни сили и в тях ми е надеждата защото в България има невероятни нападатели и полузащитници но в защитата куцаме и то страшно :cry: дано валентин илиев и другите млади момчета успеят да заздравят защитата(мишо венков,дясния бек на левски ама го забравих) пък макар и с помощта на Тиаго който е много добър според мен бек.Съгласете се че не може 5 години Ивайло Петков да е несменяем не защото е велик,а защото няма кой да го замести.Добре че поне се намират по един-двама младежи с хъс готови за битки :!: имам предвид венков,янков,георгиев,генков и т.н.

България винаги е раждала гениални футболисти и ще ражда,но все ще се намери някой идиот който гони лични интереси и взима богаташкия син вместо таланта!

извинявам се ако мнението ми ви се стори по-остро но просто футбола ми е болна тема и като гледам моментното състояние на шампионата ни ми се плаче и още не мога да разбера как управниците в българския спорт не са го разбрали :evil:  :!: (за съжаление така е в  почти всички други спортове)

PO

24.08.05
19:37

[quote author=“Nenor”][quote author=“popeye^”][quote author=“Nenor”]Не, против бях, когато имаше и възможност Ибрахима Гай да бъде в националния.Имаме добри футболисти в които има бъдеще, не съм расист, но един негър няма работа в националния отбор

Не е номера с негри.Един Тиаго Силва няма да израе с хъза, с който би играл Мартин Петров примерно, той не се чувства българин следователно не би трябвало да играе за България. В други държави негри играят за националните отбори на Франция или Англия, защото са се родили там и се чувстват (може би) съответно англичани или французи. Тиаго Силва не знае дори български !

може и да си прав ,ама в момента родните защитници и със всичкия хъс на света да играят пак ни мачкат...припомни си мача срещу Швеция (тоз дет на биха повече ама то и другия)...Таланта не може да бъде заместен просто от желание,иначе да сме станали световни шампиони :)

24.08.05
19:47

Дано се развият младите момчета, които изреди Ридик. Въпроса е да се постигат успехи с националният отбор, а не да псуваме след мачовете!
по-здрави

24.08.05
20:01

гласувах ... НЕ !

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1