14.09.12
10:35
Веднъж седмично правя зареждащ ден и искам да попитам, дали мога да ползвам 150гр. Корнфлейкс с мед(75въглена(25гр.захари) за 100гр. продукт) и пълн. хляб ?
14.09.12
11:40
За можене - можеш, проблем няма.
Въпросът е - има ли по-подходящи източници на въглехидрати за зареждане?
14.09.12
12:08
Да препоръчаш нещо ? Знам, че кафяв ориз е добре, ама аз не мога да го понасям. ^^
Ако може да дадеш идеи, ще бъде супер.
А пълн, хляб ?
14.09.12
13:18
Мда пълнозърнестият хляб е добър вариант, овесът също ;p
14.09.12
16:11
казано от Todor Stamatov на 14.09.12, 12:08:
Да препоръчаш нещо ? Знам, че кафяв ориз е добре, ама аз не мога да го понасям. ^^
Ако може да дадеш идеи, ще бъде супер.
А пълн, хляб ?
Във всички случаи бих предпочел храна пред съмнително произведение на хранителната промишленост. Пък и не мисля, че трябва да фиксираш и ограничаваш броя на въглехидратните източници. Идеята ми беше да преобладават храни с по-нисък гликемичен индекс. Разбира се, известна част от допълнителните въглехидрати могат да бъдат и захар, но естествено в границите на разумното. Не е наложително да се мъчиш да ядеш храна, която не ти допада (въпросният кафяв ориз). Пълнозърнестият хляб... еми няма как да си уверен, че е такъв, ако не си го приготвяш лично в къщи.
17.09.12
11:17
Ами както се пада там, веднъж седмично гледам да вдигна въглехидратките около 3гр. на кг.
17.09.12
12:38
Според новите проучвания на практика гликемичният индекс на храните няма никакво значение,така че може да си зареждаш с корнфлейкс без проблем.Аз лично обаче бих заложил по-скоро на ориз и паста.
А според мен да се прави чийт ден е доста глупаво,за мен оптималният вариант е 2-3 чийт хранения седмично,като колкото по-малко,толкова по-добре.
Мнението беше редактирано от the_muscle_builder на 17.09.12 12:38.
17.09.12
12:42
Чийт ден може..Обаче аз правя нещо подобно- ям си храната дето трябва да изям и отделно приемам допълнително к’вото ми се яде..
Иначе корнфлейкса дето нали от царевица трябва да им нисък ГИ и няма захар,ама за да ядеш към 200-300 грама е адски много и засища много..
18.09.12
20:34
Е аз хапвам по около 150 грама корнфлейкс, което ми е към 100 грама въглехидрати. А в зареждащия ден нали трябва по 3-3.5гр. въглен на кг. Аз съм 100 кила, тоест трябва да хапвам по 300-350гр. въглехидрати в тоя ден. Другите 6 дни единствените въглехидрати са ми от домати/краставици и прясното мляко(с което си пия протеина, по 3 пъти на ден, към 1 литър) и много рядко да хапна по 50/100гр. ядки микс(сурови май се водят).
Овесени ядки по принцип обичам, ама ги ям със захар и за това се бях спрял на корнфлейкса, защото като е с мед и не ми трябва захар.
Иначе гледам въглехидратите да ги ям до 2-3 часа, след това само от мляко или пък ако ям салата.
Примерно 150гр. корнфлейкс и другите 200гр. въглехидрати да ми идват от ядки, пълн. хляб или пък варен ориз или може би овесени ядки.
Пак казвам в другите 6 дни гледам да съм перфектен и със сигурност не ям повече от 100гр. въглехидрати, пък има и дни и до 50 не стигам.
Дори съм си купил кухненска везна да си меря храната. :Д
Мнението беше редактирано от Todor Stamatov на 18.09.12 20:37.
27.10.12
23:40
не са ли прекалено ограничени въглехидратите? иначе като за презареждане, овес или ориз/картофи, може би? корнфлейксовете са си рафинирани и имат доста захар, е ако става дума за чийтване, няма проблем, според мен.