18.09.12
18:08
Здравейте! Купих си Анимал Флекс за стари, неотминаващи болки в раменните стави, възникнали в следствие на неправилно трениране. От вътрешната страна на кутията, върху капака, е написано, че продукта съдържа съставка, причиняваща проблеми с плодовитостта според щата Калифорния, ако правилно разбирам. В следващото изречение се казва, че това твърдение не е оценено от хранителната и лекарствена администрация...в крайна сметка има ли от какво да се притесняваме при приема на тази добавка? И трябва ли да се спрат тренировките докато се приема и да се изчака евентуално да премине болката или може да се тренира паралелно с приема и да се следят резултатите? Предварително благодаря на отзовалите се!
18.09.12
18:27
Къде го четеш това? На единственото място където се споменава за деца пише, че трябва да се съхранява далеч от тях...
Под капака, върху долното капаче, което се щраква за да се отвори, е залепена черна, кръгла лепенка, започваща с УАРННИНГ и че продукта не трябва да се ползва от лица под 18 години. По-надолу е и това, за което написах...
Това е свързано с някои от местните закони в щата Калифорния. Преди време бях взимал Animal Flex и проучвах въпроса.
Касае се за употребата му от БРЕМЕННИ жени, при които прекомерно количество витамин А (включен в състава на продукта) може да причини увреждания на плода. Само че това са недоказани твърдения и единственото правителство, което принуждава производителите да слагат такова предупреждение на продукти с витамин А, е това на бившия щат на Арнолд. :)
Ако не си бременна жена в Калифорния, можеш спокойно да си пиеш Animal Flex-а в препоръчаната дозировка. :)
Благодаря за отговора, но не намирам витамин А в състава на продукта... да не би казаното от теб да се отнася за някоя от другите съставки? Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?
Мнението беше редактирано от South на 18.09.12 19:09.
Здравей, благодаря за отговора, но не намирам витамин А в състава на продукта... да не би казаното от теб да се отнася за някоя от другите съставки? Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?
Информацията, на която аз попаднах, беше за витамин А. Иначе витамин Е, който е в състава на Анимал Флекс, също има подобен ефект при предозирание при бременни. Не знам как четеш предупреждението, но доколкото си спомням, става дума не за проблеми с плодовитостта, а за дефекти на плода при бременни (birth defects), което не би трябвало да те притеснява, независимо за коя от съставките става въпрос.
Аз го пиех заради болки в коленете. Изпих две кутии - в края на първата и началото на втората усетих значително подобрение, което отмина примерно месец след като спрях да го взимам.
Написано е birth defects or other reproductive harm, което ме накара да се замисля, но явно става въпрос за това което ти каза, благодаря още веднъж!
След доста ровене с гугъл мисля, че причината се изясни. :) Това предупреждение е задължително в Калифорния за всички продукти, съдържащи мастноразтворими витамини (такива са и А, и Е), защото те могат да преминават плацентата и да се предават на плода, а при предозиране могат да предизвикат дефекти в развитието му. Аз не бих се притеснявал.
..Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?
Ефекта настъпва различно при всеки...мен ме облекчи още първата доза след 6 часа при все че не можех да си намеря място от болки в костите.
Не е необходимо да спираш спорта докато го пиеш. Все пак идеята е и да предпазва от травми по време на трен.
Има само едно нещо, което така и не разбрах от флекса ли беше аджеба-стопих доста мазнини.