Въпроси относно Animal Flex

18.09.12
18:08

Здравейте! Купих си Анимал Флекс за стари, неотминаващи болки в раменните стави, възникнали в следствие на неправилно трениране. От вътрешната страна на кутията, върху капака, е написано, че продукта съдържа съставка, причиняваща проблеми с плодовитостта според щата Калифорния, ако правилно разбирам. В следващото изречение се казва, че това твърдение не е оценено от хранителната и лекарствена администрация...в крайна сметка има ли от какво да се притесняваме при приема на тази добавка? И трябва ли да се спрат тренировките докато се приема и да се изчака евентуално да премине болката или може да се тренира паралелно с приема и да се следят резултатите? Предварително благодаря на отзовалите се!

18.09.12
18:27

Къде го четеш това? На единственото място където се споменава за деца пише, че трябва да се съхранява далеч от тях...

18.09.12
18:32

Под капака, върху долното капаче, което се щраква за да се отвори, е залепена черна, кръгла лепенка, започваща с УАРННИНГ и че продукта не трябва да се ползва от лица под 18 години. По-надолу е и това, за което написах...

18.09.12
18:41

Това е свързано с някои от местните закони в щата Калифорния. Преди време бях взимал Animal Flex и проучвах въпроса.
Касае се за употребата му от БРЕМЕННИ жени, при които прекомерно количество витамин А (включен в състава на продукта) може да причини увреждания на плода. Само че това са недоказани твърдения и единственото правителство, което принуждава производителите да слагат такова предупреждение на продукти с витамин А, е това на бившия щат на Арнолд. :)
Ако не си бременна жена в Калифорния, можеш спокойно да си пиеш Animal Flex-а в препоръчаната дозировка. :)

18.09.12
19:09

Благодаря за отговора, но не намирам витамин А в състава на продукта... да не би казаното от теб да се отнася за някоя от другите съставки? Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?

Мнението беше редактирано от South на 18.09.12 19:09.

18.09.12
19:18

казано от South на 18.09.12, 19:09:

Здравей, благодаря за отговора, но не намирам витамин А в състава на продукта... да не би казаното от теб да се отнася за някоя от другите съставки? Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?

Информацията, на която аз попаднах, беше за витамин А. Иначе витамин Е, който е в състава на Анимал Флекс, също има подобен ефект при предозирание при бременни. Не знам как четеш предупреждението, но доколкото си спомням, става дума не за проблеми с плодовитостта, а за дефекти на плода при бременни (birth defects), което не би трябвало да те притеснява, независимо за коя от съставките става въпрос.

Аз го пиех заради болки в коленете. Изпих две кутии - в края на първата и началото на втората усетих значително подобрение, което отмина примерно месец след като спрях да го взимам.

18.09.12
19:27

Написано е birth defects or other reproductive harm, което ме накара да се замисля, но явно става въпрос за това което ти каза, благодаря още веднъж!

18.09.12
19:39

След доста ровене с гугъл мисля, че причината се изясни. :) Това предупреждение е задължително в Калифорния за всички продукти, съдържащи мастноразтворими витамини (такива са и А, и Е), защото те могат да преминават плацентата и да се предават на плода, а при предозиране могат да предизвикат дефекти в развитието му. Аз не бих се притеснявал.

18.09.12
19:39

казано от South на 18.09.12, 19:09:

..Също - ти спря ли да тренираш докато го приемаше, имаше ли ефект и след колко време го усети горе-долу?

Ефекта настъпва различно при всеки...мен ме облекчи още първата доза след 6 часа при все че не можех да си намеря място от болки в костите.
Не е необходимо да спираш спорта докато го пиеш. Все пак идеята е и да предпазва от травми по време на трен.
Има само едно нещо, което така и не разбрах от флекса ли беше аджеба-стопих доста мазнини.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1