Ще влоши ли протеинът гинекомастията ми?

18.09.12
20:21

Здравейте , тежа 74 кг и сам висок 1.83.Имам лека гинекомастия която се води пубертетска и всички ми казват че ще я израста.Искам да взема протеин , но се притеснявам да не ми се появи проблем със зърната.Въпросът ми е може ли да възникне такъв и ако не какъв протеин да си взема.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.09.12 20:47.

18.09.12
20:23

казано от Diman Velev на 18.09.12, 20:21:

Здравейте , тежа 74 кг и сам висок 1.83.Имам лека гинекомастия която се води пубертетска и всички ми казват че ще я израста.Искам да взема протеин , но се притеснявам да не ми се появи проблем със зърната.Въпросът ми е може ли да възникне такъв и ако не какъв протеин да си взема.

Протеинът няма да ти утежни проблема с гинекомастията. Друг е въпросът защо искаш да взимаш допълнително протеин. Тренираш ли активно? Как се храниш?

18.09.12
20:30

тренирам активно от 3 месеца зала а преди това година баскетбол храня се правилно тоест не ям нищо което се приготвя навън и не ям чипсове шоколади вафли и такива боклуци наблягам на месо и яйца но качвам трудно да не кажа без успех знам че за да кача чисто само с храна трябва да се подложа на много скъп и тежък режим а нямам възможност

Мнението беше редактирано от fofo fof на 18.09.12 20:30.

18.09.12
20:31

казано от Diman Velev на 18.09.12, 20:30:

тренирам активно от 3 месеца зала а преди това година баскетбол храня се правилно тоест не ям нищо което се приготвя навън и не ям чипсове шоколади вафли и такива боклуци наблягам на месо и яйца но качвам трудно да не кажа без успех знам че за да кача чисто само с храна трябва да се подложа на много скъп и тежък режим а нямам възможност

В такъв случай един приличен суроватъчен концентрат (вероятно за изолат няма да имаш средства) наистина е добро решение. Няма от какво да се притенсяваш по отношение на гинекомастията - протеинът няма да й повлияе по никакъв начин.

18.09.12
20:34

аз съм се насочил към OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard добър вариант ли е

18.09.12
20:37

казано от Diman Velev на 18.09.12, 20:34:

аз съм се насочил към OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard добър вариант ли е

Не е лош. Syntrax Whey Shake също е много добър за цената си. И на Pure Nutrition суроватъчният бива.

18.09.12
20:39

добре кой е най-добрия вариант който ще ми препоръчаш да взема , защото аз не разбирам изобщо от добавки , но имам доверие на хората в този форум и се обръщам към вас

18.09.12
20:43

казано от Diman Velev на 18.09.12, 20:39:

добре кой е най-добрия вариант който ще ми препоръчаш да взема , защото аз не разбирам изобщо от добавки , но имам доверие на хората в този форум и се обръщам към вас

Е, не мога да ти кажа кой е най-добрият. Всяка марка си има поддръжници - като при колите е. :) Кое е по-добро - Ферари или Мазерати?
Мога да ти кажа кой ползвам аз, когато си поръчвам от България и това е Syntrax Whey Shake. :)

18.09.12
20:47

Мерси : )

18.09.12
21:48

Ако си мислиш че с протеин ще качиш повече отклкото с храна се лъжеш жестоко. Щом качваш трудно защо се притесняваш от омазняване?  За теб решението е просто повече храна - месо, полезни мазнини, въглехидрати (точно в този ред).
И аз си мислех като теб, пиех какво ли не, качвах бавно. Нямах избор, нямаше как да се храня веднага след тренировка. От какво имам възможност да ям редовно, забравих всяхакви добавки освен витамините. Да ти кажа качвам доста по стабилно отколкото с добавките.
Не си харчи парите за добавки, ако имаш възможност да ядеш истинска храна!

18.09.12
23:08

казано от fofo fof на 18.09.12, 20:21:

Протеинът е храна. ХРАНА. ХРАНА!!! Не е анабол, стероид, химия, специална добавка или магическо хапче. Просто храна. Добра храна за след тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1