18.09.12
21:46
Здравейте. Имам стаж в фитнеса около година и лятото 3 месеца лостове, доло съм описал килограми,височина и години. Нека да минем по същество .Поблъсках си главата доста , но мисля , че ще ми свърши работа:
Първо някои сметки:
РМР = 66+(13,7 . 72)+(5.181)-(6,8.16)= 1848,6(малко съкратих , че иначе ще стане бъркоч..)
КБ-1848,6 . 1,55 - умерена активност (спортуване 3-5 пъти в седмицата)=2870
Добавих и около 200 Калории за да има Калориен излишък.
Избрах съотношение В,Б,М - 50,30,20%.
В-381гр трябва да поемам всеки ден
Б-228 гр всеки ден
М-67гр всеки ден
————————————————-
Разделих ги на 6 ядения на ден:
В - Б -М
1 90- 50-11 гр
2 50- 30-11 гр
3 50- 30-11 гр
4 60- 50-11 гр
ТРЕНИРОВКА 5 90- 40-11 гр
6 40- 30-11 гр
Остана само да избера и храните , но първо искам да чуя малко мнения от някои компетентни и чак след това да предприемам действия.
Тренировъчната ми програма е следната:
Понеделник -Гръб,Бицепс:
Гребане с Щанга
Гребане с дъмбел
Придърпване на горен скрипец зад врат
Бицепсово сгъване с щанга
БИЦЕПСОВО СГЪВАНЕ С ДЪМБЕЛИ ОТ СТОЕЖ и да доизцедя с набиране с тежести само една серия
Сряда- Крака ,рамо и предмишница
Бедрено разгъване
Клекове с щанга зад врат
Повдигане на пръсти за прасец от седеж с тежести на краката
Раменни преси с щанга
Повдигане напред с дъмбел
Сгъване за предмишница с дъмбел или щанга
Петък-Гърди,трицепс
Хоризонтален лег
Лег от наклон за горни гърди
Лицеви опори 3.20
Френско разгъване с щанга за трицепс
ВСИЧКИ УПРАЖНЕНИЯ СА В КЛАСИЧЕСКОТО 3серии с 8-9 повторения с по-големи тежести.
Искам да качвам по-бавно , но чисто.Примерно с по 1-1,5 кг на месец .Моля коментирайте .
Белтъка ти е много, 2-3 г на кг го направи.
С колко клякаш? Почни някаква базова програма ss на rippetoe примерно, след известно време като не можеш да прогресираш (5-6 месеца) я смени с 5x5 седмична прогресия, или сплит с минално на брой изолиращи, калориите си ги дръж 3000-3300, гледай да има белтък 150тина, разтягай се 4-5 пъти седмично, ходи да правиш един-два спринта на седмица, лягай си преди 10 ще растеш.
И си купи един витамин и омеги. Клекни с 200 кг и направи тяга 250, и ми кажи масивен ли изглеждаш или като тея щърбавите с по 10 серии за бицепс и специализират глава на трицепс на 60кг лично тегло.
Клека наскоро го почнах и 200 ще ми е малко зор :Д с 30-35 обикновено..За белтъка добре а въглехидратите също толкова ли да си останат ?
Да разбирам, че си на 16, 181, 72кг. Махни ги тия сметки и изчисления, просто се храни и тренирай, спи по 8-10 часа на ден. Един съфорумник имаше подобно питане ето какво му отговорих:
казано от Alexander Geyman на 15.09.12, 22:03:
За всеки е различно, хвани си някакъв режим, тествай го 2-3 месеца, ако има резултат продължаваш, ако не го сменяш и така докато не намериш това което работи за теб. Ето ти нещо примерно:
Закуска около 7-8-9 не знам кога ставаш. Яйца, овесени ядки, евентуално масло/кашкавал или ядки някакви. Това ядене гледай да е най-калорично.
След 2-3-4 часа ориз с мазно месо, свинското излиза най-евтино, освен ориз може и хляб примерно.
Половин час преди тренировка може малко мед или някаква вафла или плод.
След тренировка веднага 1 протеин+плодове повечко.
До час два след тренировка картофи и пилешко сухо.
След 2-3-4 часа ориз със някакво сухо месо, пилешко, телешко, контрафиле свинско.
Час-30 мин преди лягане извара с маслини или само извара.Количеството си определяш ти, щом си на ВВД ще наблегнеш на ориз, хляб, картофи, плодове, зеленчуци. Половин кило месо на ден + 3-4 яйца, 1 доза суроватка е предостатъчна, че и отгоре. Не съм специалист, но и пари не взимам, ако искаш пробвай. Относно тренировките 2-3 пъти седмично фитнес мисля, че е предостатъчно за теб, прави кръгови.
Половин час преди тренировка не е ли малко ? Поне час-час и половина трябва да се яде.
Все пак трябва да се разградят по-добре хранителните неща.Да попитам още нещо.Трябва ли при тренировки за маса да се използва максимална тежест или не е задължително ? Понеже четох , че трябва да е около 75-80% ОТ максимума...
Мнението беше редактирано от Пенев на 19.09.12 19:25.
казано от Peenev Penev на 19.09.12, 19:21:
Все пак трябва да се разградят по-добре хранителните неща.Да попитам още нещо.Трябва ли при тренировки за маса да се използва максимална тежест или не е задължително ? Понеже четох , че трябва да е около 75-80% ОТ максимума...
Ами трябва,ама след добра загрявка с по-леко и много повторения. Не направо да се хвърлиш на тежкото и да се потрошиш с щангата :)