19.09.12
21:32
Здравейте,
Тренирам от известно време, но вече стигнах до фаза, в която вече съм в застой. Реших да премина към някакви добавки, които ще ми помогнат за покачване на мускулна маса т.е. мисля да взема протеин и съм се спрял на “Syntha”. Също така,четох на различни места за Аргинин и мисля да пробвам този тип аминокиселина. Та въпроса ми е дали е добра комбинацията на тези две добавки като мисля да ги пия в следния режим:
Тренировъчен ден: Сутрин след събуждане 1 доза протеин, преди тренировка 4-5 таблетки аргинин(1 таблетка=500милиграма), след тренировка пак 1 доза протеин.
Не тренировъчен ден: След събуждане или по някое време на деня 1 доза протеин и вечер преди лягане 1-2 таблетки аргинин.
Това е което съм си наумил ако има някой, който е пробвал тази комбинация, моля да напише своите впечатления.
Благодаря Ви, предварително !
20.09.12
20:19
Комбинацията е удачна, но проблемът е, че тези добавки няма да ти помогнат да излезеш от застоя. Той може да е заради доста неща, но основните са нуждата от промяна в тренировъчната програма (по-висока интензивност, обем, честота или сбор от тях), както и нужда от още храна или по-добро възстановяване.
Ако търсиш добавка, която да ти помогне при излизането от застоя, спри се на добавки като креатин, бета-аланин и азотните буустери. Това, което ще направят те, е да ти помогнат да тренираш по-усилено, което евентуално би подтикнало нов прогрес.
Но също така ще трябва да обърнеш внимание и на начинът си на трениране най-вече, на храненето и почивката. Ако имаш желание опиши тези неща подробно, за да видим дали не бъркаш някъде. Също така опиши какъв точно ти е прогресът досега и в какво се изразява застоят - теглото не мърда, силата не мърда или нещо друго?
20.09.12
20:29
Аз застоя от теглото го преодолях с креатин, както и със силата.
20.09.12
21:16
Добре аз разговарях с други хора също ме посъветваха да взема креатин и мисля да комбинирам протеин и креатин..Иначе застоя ми е в това, че не наддавам килограми и силата също не се увеличава или ако се увеличава е с много малко...
Иначе кой креатин бихте ми препоръчали ?
20.09.12
21:25
Аз лично си купих на optimum nutration и съм много доволен. Вземи си монохидрат, качеството си е качество.
20.09.12
21:43
Нямам опит с прием на аргинин самостоятелно, но допускам, че не би следвало да има проблем с протеина.
Пфу, когато тръгнах да отговарям, нямаше други мнения. :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 20.09.12 22:43.