Висок тестостерон

22.09.12
00:34

.

Темата беше редактирана от Минко Минев на 28.02.18 15:29.

22.09.12
00:42

То не търсим ли  всички точно този ефект?

22.09.12
01:20

Точно там е работата, че без да съм се опитвал да влиая на нормалното ниво резултатите са такива. Урологът даже ме информира че това може да доведе до доста вредни последици .... оплешивяване, проблеми с ерекцията и прочие ...

Колко точно високи нива? Ако не са над 800-1000 ng/dl (27-35 nmol/l), не мисля че има голяма опасност. Доколкото виждам си на 21 години. Тестостеронът ти точно сега е в пикови нива, нормално е да е висок.

Ако е над горепосочените стойности, вероятно ще се наложи да ти предпишат някакви медикаменти за понижаване на нивата, може би нещо, което да подтисне хипофизата, ако тя произвежда прекалено големи количества лутеинизиращ хормон.

При всички случаи не е от добавките, които пиеш. За достигане на свръхвисоки нива на тестостерон има само два варианта (поне на мен само толкова са ми известни):
1. Употреба на стероиди
2. Тялото само си произвежда такива нива поради една или друга причина.

22.09.12
10:37

казано от Тихомир Велев на 22.09.12, 10:04:

При всички случаи не е от добавките, които пиеш.

Мене никав ме нема в добавките, но си мисля, че докато не ги спре е съвсем нормално да са му леки завишени нивата, нямам в предвид свръх, а просто леко завишени.
По същия начин ако сега един гастроентеролог му види белтъците в момента ще му изпише хапчета за 50лева за лечение на черен дроб... Мисля че тия изследвания трябва да се направят месец, 2 след добавките за да бъдат реални, така че ако има нещо, което не ми е ясно ще се радвам и аз да го науча.

За белтъците си прав и по-скоро уреята вероятно му е завишена ако приема повече протеин, но специално за тестостерона горните добавки нямат връзка. Това са обикновени аминокиселини, креатин и тук-таме някое витаминче или минералче. Все неща, които така или иначе си ги набавя от храната.

Дори и да приемаше добавки за изкуствено повишаване на тестостерона като трибулус или d-aspartic acid, или пък нещо, което да му подтиска естрогенните нива и това да е причина за повишаване на тестостерона, завишението няма да е чувствително и да го изкара извън нормалните граници, които за неговата възраст трябва да са около 700 до 800 ng/dl.

Всичко над тези нива няма как да бъде постигнато с добавки, ако изключим прохормони и други неща, които той не приема. Трябва си стероидна намеса за достигането на нива над горната граница или просто тялото му да произвежда прекалено много по причини, с които и аз не съм запознат, но в гугъл преди време срещах постове на хора, които натурално имат по над 1000 ng/dl, без да взимат медикаменти.

Не пречи да потвърди резултатите отново след 1-2 месеца като спре добавките, но първо ми се иска да разбера какви са нивата му, че да ги смятат за прекалено високи.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.09.12 10:51.

22.09.12
10:52

казано от Тихомир Велев на 22.09.12, 10:04:

2. Тялото само си произвежда такива нива поради една или друга причина.

Тоя вариант е просто в 10-ката :D

22.09.12
14:56

Петко Виденов, ти как реши да идеш на уролог или да си направиш изследвания току-така? Трябваше да почнеш с предисторията. Нищо не каза и на колко години си, имаш ли някакви оплаквания. Не мисля, че уролог е точният специалист, а ендокринолог.

22.09.12
21:00

Мнението на тоя лекар за опасността от прекалено високия Т бих го приел само ако има ръка над 45 релефна. В противен случай само бих си го преместил в другия крачол след като ми отмине ерекцията.

22.09.12
21:23

На 21 години е повече от нормално да имаш висок тестостерон. Радвай се и си тренирай и живей с него, защото това са пиковите години за тялото на мъжа. После трябват добавки, хормонотерапия и т.н.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1