24.09.12
10:55
Започвам ОТНОВО да се уча на по-добро хранене...
Да, накупила съм си разни семенца от здравословен магазин и съм си направила някакви изчисления, които се надявам да са правилни...
Целта ми е да свалям килограми-мазнини предимно, защото мускулите така и така са ми малко
А имам излишни килограми - 162 см и съм 61-62 кг...
Направила съм си менюто след като прочетох темите за НВД!
Поствам си днешното меню, така и така това е дневник ;), а и защото нещо не ми излизат сметките както трябва...
10.00 -кисело мляко 2% - с шейк, чието съдържание ще опиша утре
13.00 - 200 гр карфиол на пара + 200 гр извара
17.30 - 90 гр кебапче + 150 гр салата целина
21.00 - 200 гр извара + 200 гр кисело мляко 1 %
Това като протеини не достига желаното количество - 2.6 гр х 61 кг (моето тегло) = 158.6 гр протеин
Ако го изям това, то ще съм изяла около 127 гр. протеин, 49 гр мазнини, 88 гр въглехидрати
А всъщност трябва да изям 158 гр протеин, 14 гр мазнини, 61 гр въглехидрат
Как да се поправя...
Моля за помощ!
Ще се поправиш ако изхвърлиш тотално тоя режим дето си написала! :)
1.Няма и грам мазнини,да не говорим за 49 гр...освен ако чудотворния шейк,дето ще описваш не ги съдържа!
2.От посочените продукти,аз бих си сложил в устата само изварата!
3.Не умираш ли от глад с толкова храна?
4.Ще сваляш мазнини и ще запазваш мускул...а с какви тренировки ще става това?
24.09.12
11:12
Мисля, че ВМ-НВД е по-добре от НВД.
24.09.12
11:30
Мазнини ти трябват още, както и тренировки, иначе няма как да стане.
Мнения, много бързо ... искрено благодаря....тъкмо ще се поправям на момента ;)
Закуската - ще помоля утре да я изкоментираме, когато опиша какво “животно” е шейкът ;)
Обядът - защо да не е карфиол... аз го харесвам, нискокалоричен е , не виждам защо да не е добре...
Следобедна закуска - ще е към 17 часа, защото ще оставам до късно на работа и късно ще се прибера, но ОК, ще заменя кебапчето с шунка от магазина и салата
Вечеря - кисело мляко и извара...
Аз използвах http://calorienbalans.com за да ми пресмята ккал, протеини и др, но май не е много вярна... Ще се възползвам от fiday където се регистрирах...
Ето какво се получава - прикрепила съм файл дано се вижда
Тренировки - моите може би е силно казано, че са тренировки, защото всъщност ходя сутрин на аеробика , или на спининг по 1 час.... така, че е по-скоро активност... ;) Сега проучвам и сайтове за тренировки у дома, като виждам има много интересни неща...
1305 калории са прекалено малко при положение, че имаш и физическа активност. Ще изнемощееш с този режим за нула време. Пробвай го като толкова много искаш, но гаранция, че след седмица ще се чувстваш като труп.
Да замениш кебапче с шунка от магазина - ми да ти кажа честно разлика няма ... то и в двете няма грам месо. Вземи изяж една нормална пържола, поне някакъв качествен протеин да си набавиш, а не някакви колбаси, чието съдържание е непонятно и до ден днешен.
Nathan, благодаря за мнението.
Забравих да спомена, че като ме замерваха с някакъв уред -Танита, излезе, че около 1350 ккал ми трябват, за да съществува тялото ми, без да има активност .-не съм сигурна как точно се казва... Затова, съм решила да спортувам(аеробика) и да смаля калорийния приход до към 1000-1100 ккал, като това не ме затруднява... Пия много вода-около 3.5л и не чувствам глад...Но ми прави впечатление, че не достигам грамовете протеини,а другите са ми в повече...
Това с месото-ще се поправя... въпреки, че е малко трудно, но мога да го заместя ...(нямам хладилник в офиса, но сега ще стане по-студено и ще мога да си нося храна, която да издържа до обяд в кутия ;) )
Но все пак - fitday добре ли е като калкулатор, за да си пресмятам храненията... а и този протеин който не ми достига с хр.добавка ли да си го набавя?
24.09.12
16:57
казано от Т.Гр. на 24.09.12, 13:03:
Забравих да спомена, че като ме замерваха с някакъв уред -Танита, излезе, че около 1350 ккал ми трябват, за да съществува тялото ми, без да има активност .-не съм сигурна как точно се казва... Затова, съм решила да спортувам(аеробика) и да смаля калорийния приход до към 1000-1100 ккал, като това не ме затруднява... Пия много вода-около 3.5л и не чувствам глад...Но ми прави впечатление, че не достигам грамовете протеини,а другите са ми в повече...
Това с месото-ще се поправя... въпреки, че е малко трудно, но мога да го заместя ...(нямам хладилник в офиса, но сега ще стане по-студено и ще мога да си нося храна, която да издържа до обяд в кутия ;) )
Но все пак - fitday добре ли е като калкулатор, за да си пресмятам храненията... а и този протеин който не ми достига с хр.добавка ли да си го набавя?
Какъвто и уред да си ползвала, едва ли е надежден. По фитнес залите има масово разни шарлатански ‘техники’ които не вършат нищо.
Не знам защо намаляш калорийният прием, при добавяне на физическа активност... не мислиш ли, че трябва да е обратното?
Също си нямам на идея защо смяташ 2.6гр протеин на кг. Научните изследвания казват, че можеш до 1.8-2гр на кг да усвоиш. И това при положение че тренираш силово и тялото ти постоянно се нуждае от белтъчините за да изгражда мускули.
Месо - задължително, това е най-добрият източник на протеин, така или иначе. Не знам колко време мислиш, че можеш да искараш само на извара.
Други ти го казаха, но да ти го кажа и аз: много малко калории си изчислила. Ще ти е трудно да ги спазваш дълго време.
Излиза, че нищо не съм прочела... в статията за НВД има написано, че е добре да се яде до 2.7 гр протеин на кг. Аз си избрах 2.6 гр. Значи трябва да пресметна отново с 2 гр/кг.
Да, ще се включи месо... знам, че телешко е най-добре... най-чисто откъм мазнини е...
А относно калориите - ами всеки път това ми казват - че са малко, но аз нямам много мускулна маса и затова обмяната на веществата ми е по-ниска, и ето защо трябва да поемам по-малко калории.
Но важно е да кажа, че не гладувам... това ядене би ме заситило чудесно...
А освен с такива техники и калкулатори, няма как да определя разхода си на калории ...
Ако при нормално ежедневие разходът на калории ми е 1350, без да имам активност, то с активност 1 час, и то аеробика, т.е. не е нещо страшно изморително, въпреки, че се потя... то разходът на калории да се повиши до 1500-1600. И от това, което съм прочела, за да отслабвам трябва да намаля с 500 ккал, така че всъщност трябва да приемам 1100 ккал...
И от там започвам-изчислявам колко са протеините, и т.н., но ще пиша какво ям, за да ме критикувате, че май в критиката се “ражда” правилното хранене, което търся ...
Поредната гладуваща, която смята, че 1350 калории я “засищат”. Ти вземи пробвай да консумираш 2000 калории и ще видиш, че повече те засищат ... пф, да ви имах обърканите глави на всичките.
Месо може да консумираш всякакво, не е нужно да е бедно на мазнини, защото животинските мазнини са полезни и при сваляне на килограми. Повече можеш да прочетеш за тях във форума - има достатъчно изписани статии. Така че не е нужно да си тровиш душата с телешко и пилешко, можеш да ядеш и свинско без проблеми. Иначе пуйката е най-чиста откъм мазнини, ако толкова много държиш на това, не телешкото.
Добре, всъщност яденето ми завърши с изядени окол 1010 ккал, от които 51 гр мазнини, 81 гр протеин и 37 гр въглехидрат.... почти половината от мазнините - 22 гр дойдоха от 100 гр сирене тип Фета, което много ми се ослади, въпреки че знам, че не е много сирене ... ;)
изядени грамове ккал М Б В
кисело мляко 370 155 7 11 11,1
шейк 26 82 2,3 5 5
извара 200 160 0 36 4
карфиол 200 68 2 7,2 6
карфиол 200 68 2 7,2 6
яйца 2 бр 170 12 14 0
гъби 20
лук 20
сирене фета 100 230 22 7,2 2
кисело мляко 4,5 % 100 70 4 3,5 2,7
ОБЩО 1003 51,3 91,1 36,8
Утре-25 септ-
Закуска - кис мляко 200 гр, което е 82 ккал, 4 гр мазнини, 6 гр белтък, 6 гр въглехидрат
и извара 200 гр , което е 160 ккал, 0 гр мазнини, 36 гр белтък, 4 гр въглехидрат
и общо ще получа 242 ккал и 4 гр мазнини, 42 гр белтък, 10 гр въглехидрат,
което ми се вижда по-добро от закуската със шейка който ми препоръчаха, затото той съдържа
1 доза 82 ккал, 2,3 гр мазнини, 5 гр белтък, 5 гр въглехидрат
За обяд - месо 150 гр и пак карфиола, а за следобедна закуска към
18:00 ще е 200 гр извара.
Ще се вечеря късно към 22 часа омлет от 2 яйца със зелева салата 100 гр.
Моля да ме поправи където съм сгрешила...
А калориите - НЕ МОГА ДА СИ позволя да ям 2000 ккал.... така от опит знам, че дебелея.... именно заради това последните 3 месеца свалих окол 4 кг, и за последните 10 дни качих 2-3 защото не се спирам да ям... да, протеинна храна, но почти достигам 2000 кал.
Ти си знаеш ... но с 1000 калории до никъде няма да стигнеш. Бе сама ще се убедиш до месец може би ... Приятно ти гладуване :) Лек ден.
Да, супер... всеки път се случва така... хората направо откачат като чуят , че ще се храня със 1100 ккал на ден...
Е, да но от опит си знам, че при повече калории -качвам килограми...
Е, нищо, ще следвам забележките които ми дадохте, но с изключение на 2000 кал... и мазнините ще ги набавям от разни семенца и зрънца, поне ще са полезни . ;)
Въпреки всичко благодаря за включването към дневника ми! Полезно ми беше...
26 септември - сряда
Закуска - 9:30 - 200 гр извара и 200 гр кис мляко със семена от чия и амарант по 1 с.л
Обяд - омлет от 2 яйца и 1 белтък с овесени трици - 2 лъжици и 1 глава кромит лук
Следобедна закуска към 17 часа - 200 гр извара и 200 гр кисело мляко със семена
Вечеря към 21 часа- 1 консерва риба тон и салата краставици
Тренировка - 1 час аеробика